Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is így van a konfliktusok...

Más is így van a konfliktusok kezelésével?

Figyelt kérdés

Én mindig úgy érzem, ha a másik fél rugalmas sokat engedne nekem egy konfliktusunk megoldása során, akkor én is szívesen lennék nagylelkű vele, és tennék javaslatot számomra kevésbé kedvező kompromisszumra. Viszont, ha ő nem akar nekem kedvezni, akkor én is kevesebbet akarok neki engedni azután. Tehát rugalmasságra rugalmasan, merev rugalmatlanságra, mereven, és rugalmatlanul reagálok.

Pl., ha az a konfliktus, hogy szombaton mennyi időt töltsünk otthon, és mennyit a strandon. Akkor ha én a strand pártján vagyok, akkor ha ő azt mondja, hogy csak ugorjunk oda nap végén, és pont, akkor én nagyon vehemensen azt mondom rá, hogy már reggel hatkor ott kell lennünk, pedig eleinte csak dél környékén szerettem volna odamenni. Viszont, ha ő azt mondja, hogy délután kettőre menjünk oda, de nem baj, ha esetleg délre ott vagyunk, akkor azt mondanám, hogy oké menjünk csak este végülis belefér, hogy addig itthon vagyunk.

Viszont sajnos sok konfliktusomat rugalmatlannak érzem, és hiába adnék én sokat, a másik nem értékeli ezt, hanem csak az ő véleménye lenne jó.

2022. jan. 20. 12:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ahogy elkezdtelek olvasni, azt gondoltam: a legtöbb amber így működik, mi ebben a különös? A példádhoz érve bizonytalan lettem.

Olyannak tűnsz, aki már a tárgyalás alatt a veszteségtől retteg, pedig még semmi nem dőlt el.

Gyerekként nem voltál kicsit elnyomva?

2022. jan. 21. 19:40
 12/13 A kérdező kommentje:
Bizonyos dolgokban túlságosan el volt engedve a gyeplő nálam. De sok dologban nagyon nem, és tényleg el voltam nyomva. Ezért van az, hogy néha már így kezdek bele a vitákba, hogy úgyse nyerhetek, meg bocs, hogy élek, nem is fontos.
2022. jan. 21. 20:32
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, miközben nagyon is szeretnél nyerni. Ez tulajdonképpen egy önbizalomhiányos állapot. Megalkuszol, mert elhiszed, hogy nem nyerhetsz, noha vágysz rá. A lemondások pedig frusztrálttá tesznek, a frusztráció ingerültséget okoz és olyankor állsz bele harcokba, ahol valójában szükségtelen, mert az adott helyzet kezelhető lenne, ha két mondattal tovább vinnétek.

Ezen pszichológus is tud segíteni, de egy kommunikációs tréning is hasznos lenne.

2022. jan. 21. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!