Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Érdemes még 35 évesen nevet...

Érdemes még 35 évesen nevet változtatni?

Figyelt kérdés

Kezdettől fogva gyűlölöm a keresztnevem. Gyerekkoromban mindig rajzfilm, film szereplők nevén próbáltam hívatni magam. Tiniként majdnem megváltoztattam a nevem egy sorozat szereplő nevére, de a szüleim lebeszéltek róla. Utólag nem bánom, mert már nem tetszik az a név, bár a sajátomnál talán még az is jobb lenne. Emiatt az eset miatt beláttam, ezt nagyon meg kell gondolni, olyan nevet kell választani, ami tényleg életem végéig tetszene, amit nem bánnék meg később. Ebből az lett, hogy még mindig nem változtattam nevet, de folyamatosan szenvedek a nevem miatt. Utálom kimondani, utálom hallani, annyira nem tetszik, és egyáltalán nem tudok azonosulni vele. Próbáltam a becenevek közül olyat választani, ami elviselhetőbb, de egyik se tetszik igazán. Csak az ismerőseimet kavartam meg vele, és magamat is, már nem tudom, ki milyen becenéven ismer. Nem mintha olyan rengeteg lenne, egy volt, amit a szüleim választottak, kettő, amit én.

Van néhány név, ami tetszik, amiket választanék, de nincs egy konkrét, amit teljes mértékben magaménak éreznék. Pontosabban pár éve felmerült egy név, ami régebben is mindig tetszett, meg az azzal rokon nevek is mindig tetszettek, és néhány éve egy nagyon szimpatikus filmszereplő neve volt, akire egyébként is sok mindenben hasonlítok. Gondoltam, hogy arra változtatnám meg a nevem. Aztán úgy gondoltam, csak második keresztnévként venném fel, mert már annyi helyen meg van adva az eredeti nevem, minden képesítésen, diplomán az van, azzal értem el sikereket stb., és talán kevésbé kavarná meg a dolgokat. De ahogy próbáltam utánanézni, második keresztnév felvétele miatt is ugyanúgy mindent át kell íratni.

Pedig nemrég mondta egy ismerősöm, hogy baromira nem is illik hozzám a nevem.

A jelenlegi munkahelyemen pedig mindenki olyan becenevet használhat, amilyet csak akar. De mivel rögtön a felvételkor meg kellett adni, nem mertem más nevet megadni, csak egy hivatalos becenevemet. Viszont hallottam máshonnan is olyan emberekről, akik egyszerűen egy másik nevet használnak, nem hivatalosan, ami jobban tetszik nekik.

Attól is tartok, hogy az ismerőseim nem tudnának átállni, hogy új néven szólítsanak.

2022. jan. 16. 15:35
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
51%
#20 ez nem zárja ki, hogy még 7 évig fog tetszeni és fogsz ezen gondolkodni, hogy jaj jaj jaj mi legyen.
2022. jan. 16. 19:19
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnéd, akkor mindenképp változtasd meg! 35 éves vagy, nem 80. Sokáig élhetsz még, több évtizedre pedig megéri megváltoztatni a nevedet, ha ettől tényleg jobb lesz neked.
2022. jan. 16. 20:42
 23/38 anonim ***** válasza:
26%
De ostobaság
2022. jan. 16. 23:46
 24/38 anonim ***** válasza:
97%
Ha szeretnéd, hajrá, felnptt ember vagy.
2022. jan. 17. 00:30
 25/38 anonim ***** válasza:
90%

vállalható név, csak neked nem tetszik,

nem tudsz azonosulni vele; vagy amúgy ronda is;

tehát nem egy olyan alapnév, ami olyan kedves, kellemes, és valakinek vagy tetszik, vagy nem

hanem mások szerint is vélhetőleg ronda?

tehát nem egy alap, hétköznapi szimpla név; pl ilyen szerű, hogy Eszter, Tímea, Tamás, László ? hanem kicsit kevésbé szokványosabb?

Amúgy szerintem megtartanám az eredeti nevet is, de fölvennék elé egy első keresztnevet; az eredeti meg menne másodiknak.

Valamint, én olyat olvastam, hogy nem kell pl az összes bizonyítványodat újra kiállíttatni, mert oda fogod tenni mellé a névváltoztatásról szóló papírt; és akkor tudni fogják, hogy azok a tiédek.

2022. jan. 18. 18:20
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
*Hogy Ne legyen félreértés, hogy valaki az egyiken ismer, valaki meg már a másikon , az újon. De szóval végülis mind a kettő te vagy; és akkor így elkerülhetők a kellemetlen szituációk is, hogy valaki leikszipszilonoz egy olyan előtt, aki már az új neveden ismer, és akkor jön a meglepődés, meg a kellemetlenkedés, hogy kérdezi az új ismerős a régit, hogy Te miért szólítottad őt XYnak? És, hogy hanem akkor rögtön lehessen mondani, hgoy az a második keresztneved; régen mindenki úgy hívott; (de felvettél elébe egy újat.)
2022. jan. 18. 18:23
 27/38 A kérdező kommentje:

Nem alapból gáz név. Valakinek tetszik, valakinek nem. Nekem pont nem, és nem tudok vele azonosulni sem. Ritkább név, nem szokványos.

Épp emiatt gondoltam pluszban felvenni mégegy keresztnevet, ami tetszik, hogy kevesebb legyen a félreértés. Miután megtudtam, hogy mégegy nevet felvenni ugyanannyi költség és gond, mint teljesen megváltoztatni, elgondolkoztam, hogy talán teljesen meg kéne változtatnom. Hiszen akkor nem maradna meg az a név, amit nem szeretek. Viszont úgyis túl sok minden van már az eredeti nevemen, amiken nem lehet változtatni.

Eredetileg az volt a terv, hogy csak második keresztnevet veszek fel. A kiválasztott név jól illik a vezetéknevemhez és a meglevő keresztnevemhez. Viszont amire korábban nem gondoltam, önmagában az új név már nem nagyon passzolna a vezetéknevemhez. Sajnos ezt is figyelembe kéne venni.

2022. jan. 18. 22:32
 28/38 anonim ***** válasza:
89%
Írd már le a keresztnevedet, abból nem derül ki, ki vagy.
2022. jan. 19. 00:04
 29/38 anonim ***** válasza:
88%
Nem fogja leírni :D mondjuk engem nem is érdekel
2022. jan. 19. 07:36
 30/38 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem jól teszed, ha nem írod le a keresztneved, mert csak így születhetnek objektív válaszok, ha egyszer leírtad, onnantól kezdve úgyis sokan fogják mondani, hogy neee, ez tök normális, szép név, minek változtatnád meg, az enyém sokkal rosszabb stb. Holott nem az alapján kéne véleményt formálnunk, hogy konkrétan mi a neve, és nekünk mennyire jön be, csak az számít, hogy NEKI, a viselőjének nem tetszik.

Szerintem változtasd meg.

2022. jan. 19. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!