Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Érdemes még 35 évesen nevet...

Érdemes még 35 évesen nevet változtatni?

Figyelt kérdés

Kezdettől fogva gyűlölöm a keresztnevem. Gyerekkoromban mindig rajzfilm, film szereplők nevén próbáltam hívatni magam. Tiniként majdnem megváltoztattam a nevem egy sorozat szereplő nevére, de a szüleim lebeszéltek róla. Utólag nem bánom, mert már nem tetszik az a név, bár a sajátomnál talán még az is jobb lenne. Emiatt az eset miatt beláttam, ezt nagyon meg kell gondolni, olyan nevet kell választani, ami tényleg életem végéig tetszene, amit nem bánnék meg később. Ebből az lett, hogy még mindig nem változtattam nevet, de folyamatosan szenvedek a nevem miatt. Utálom kimondani, utálom hallani, annyira nem tetszik, és egyáltalán nem tudok azonosulni vele. Próbáltam a becenevek közül olyat választani, ami elviselhetőbb, de egyik se tetszik igazán. Csak az ismerőseimet kavartam meg vele, és magamat is, már nem tudom, ki milyen becenéven ismer. Nem mintha olyan rengeteg lenne, egy volt, amit a szüleim választottak, kettő, amit én.

Van néhány név, ami tetszik, amiket választanék, de nincs egy konkrét, amit teljes mértékben magaménak éreznék. Pontosabban pár éve felmerült egy név, ami régebben is mindig tetszett, meg az azzal rokon nevek is mindig tetszettek, és néhány éve egy nagyon szimpatikus filmszereplő neve volt, akire egyébként is sok mindenben hasonlítok. Gondoltam, hogy arra változtatnám meg a nevem. Aztán úgy gondoltam, csak második keresztnévként venném fel, mert már annyi helyen meg van adva az eredeti nevem, minden képesítésen, diplomán az van, azzal értem el sikereket stb., és talán kevésbé kavarná meg a dolgokat. De ahogy próbáltam utánanézni, második keresztnév felvétele miatt is ugyanúgy mindent át kell íratni.

Pedig nemrég mondta egy ismerősöm, hogy baromira nem is illik hozzám a nevem.

A jelenlegi munkahelyemen pedig mindenki olyan becenevet használhat, amilyet csak akar. De mivel rögtön a felvételkor meg kellett adni, nem mertem más nevet megadni, csak egy hivatalos becenevemet. Viszont hallottam máshonnan is olyan emberekről, akik egyszerűen egy másik nevet használnak, nem hivatalosan, ami jobban tetszik nekik.

Attól is tartok, hogy az ismerőseim nem tudnának átállni, hogy új néven szólítsanak.

2022. jan. 16. 15:35
A kérdező szavazást indított:
Változtasd meg hivatalosan, teljesen
Vegyél fel második keresztnevet hivatalosan
Használj más nevet nem hivatalosan, ahol nem kötelező az anyakönyvezett név használata
Már késő, nem lehet rajta változtatni
54 szavazat
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
93%
Mi a neved?
2022. jan. 16. 15:45
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vágj bele. Felnőtt vagy, a szüleid már nem szólhatnak bele bizonyos dolgokba. De azt javaslom, hogy bölcsen válaszd meg az új neved mert elég hülyén jönne ki, ha később ráunnál és megint újat akarsz.
2022. jan. 16. 15:45
 3/38 anonim ***** válasza:
20%

Igen. De azután még egy fontosabb dologra is szükséged lenne. Mire?

Hogy a neved benne legyen az élet könyvében és benne is maradjon.

Mit gondolsz, kié ez a könyv?

2022. jan. 16. 16:01
 4/38 Ibw4x ***** válasza:
91%
Mi a neved? :D
2022. jan. 16. 16:13
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

3.: ha az a sorsa, hogy megváltoztassa akkor, hidd el, benne van!

Én azért kíváncsi vagyok mi lehet az a név, ami annyira nem tetszik.

2022. jan. 16. 16:15
 6/38 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy az a sejtésem hogy isten... szóval feltenném a kérdést... MI köze ennek a kérdéshez a valláshoz? Komolyan pihentessétek már a hülyeségeket...

2022. jan. 16. 16:15
 7/38 anonim ***** válasza:
93%
Mi a neved, hogy ennyire utálod?
2022. jan. 16. 16:18
 8/38 anonim ***** válasza:
90%
Te vagy az, Béla?
2022. jan. 16. 16:18
 9/38 anonim válasza:
83%

Felnőtt ember vagy azt csinálsz amit akarsz. Ha hexadecimálisan akarod leírni a neved ascii kód szerint akkor úgy. Ha Darth Vader akkor az. Az már csak rajtad múlik hogy hivatalosan vagy sem. Családod és ismerőseid körében akkor is Kiss Pista/Sára stb. maradsz.

Nem a név teszi az embert hanem az ember a nevet. Inkább azon ügyködj hogy mikor kimondják a neved jelents is valamit nem pedig egy szürke embert.

2022. jan. 16. 16:25
 10/38 anonim ***** válasza:
87%
Írd már le a neved, mindenki rohadt kíváncsi rá.
2022. jan. 16. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!