Egy ember életében belefér a börtön?
Legtöbb szülő nyilván nem így gondolja, de a gyerek teljesen más, a környezete, ismeretsége, és az hogy végül mit választ az életben, könnyebb de nehezebb utat, vagy a tanulást polgári életet.
Nekem több ismerősöm büntetett előéletű, és van is aki még tölti a büntetését. Én nem vállaltam be a kockázatot, ezért is kelek fel dolgozni, és járok reggel 6-ra...
Mit gondolsz erről?
Sajnos annyit nem tudsz tanulni, kevés ráfordítással hogy annyit keressél.
Az sem mindegy hogy miért ült.
Ismerek olyat aki - nem kisebbségi - de tényleg úgymond azért rabolt, hogy legyen mit ennie, volt neki mellé örökölt hitel is, szóval elég szépen összecsaptak a dolgok. A lényege az volt, hogy aztán volt pár hónapot asszem fogháznak nevezik ami a legenyhébb.
Most őt úgymond nem tudom hibáztatni, de akik gyilkosságért és hasonló durva dolgokért kerülnek be azok megérdemlik.
"[...] könnyebb de nehezebb utat, vagy a tanulást polgári életet."
- mit jelent, hogy könnyebb, de nehezebb út? Lévén a kérdés nem is a bűnözői életvitelről szól, hanem a bukott bűnözőkről, a kérdés elég érdekes... Tisztes nyárspolgárként lenézem a börtöntöltelékeket, ugyanakkor ugyanígy éreznék, ha illegális tevékenységekből élnék. Aki oda kerül, az rossz a "szakmájában".
Ha nincs súlyosbító körülmény, fegyver, sok 100 milliós bevétel akkor 3-5 év alatt leülik a büntetést, hogy magyarok esetében is így van-e azt nem tudom.
Vannak akik 2 év tevékenység után, buknak 30-40milliós házat autókat, de még sem állnak le, ilyenek vannak.
"[...] 3-5 év alatt leülik a büntetést [...]"
- 3 év alatt alapdiplomát lehet szerezni, plusz két év ráfordítással pedig mestert. Az általad felvázolt idő pont elég egy hivatás elsajátítására is. Akár munka mellett, levelező tagozaton. Igaz, gondolom, nem erre biztatnak a barátaid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!