Szégyellnivaló, gáz dolog, ha valakinek 24-25 évesen nincs keresete és félretett pénze?
A körülményektől függ.
Amikor betöltöttem a 24-et, egyetemen voltam végzős, minimális gyakornoki fizetéssel, ami arra éppen elég volt, hogy koliban meglegyek a szüleim támogatása nélkül.
Most (még pont) 25 vagyok, magyar viszonyok közt nem rossz fizetéssel, van saját autóm, meg pár hónapnyi tartalékom.
Szóval azért nagyon nem mindegy, milyen körülmények között van/nincs kereseted vagy pénzed ennyi idősen még, na :D
Teljesen mindegy...
Nekem sincs pénzem, mert elcsesztem az életemet és már javíthatatlanul nagy a probléma. Így már annyira igényem sincs rá. Lehetetlen sajnos már helyrehozni, vagy évtizedekbe telik.
A lényeg, hogy nincs pénzed.
Nekem sincs pénzem.
Tudunk a multon változtatni?
NEM!
Innentől kezdve olyanon nem fogok szégyenkezni és sajnálkozni, ami már megtörtént. Nem fogom gáznak se érezni, mert változtatni nem tudok rajta. Lassan 24 vagyok és ha össze is szedem magam valamennyire, akkor is leszek vagy 30 éves. Mire rendes állapotba kerülök, leszek 40 vagy közel 50 is. A jelenlegi anyagi helyzetem már a multban eldőlt. Mit kellene szégyelnem?
Ez van és kész. Te se rágd ilyeneken magad, mert az időd meg nagyon telik. Lassan közelebb vagy az 50-hez, mint a 0-hoz.
Egyetértek veled, mert a kettőnk helyzete igencsak egyező.
Pontozzatok le, de én nem tudok egyet érteni #12 rinyálásával.
Úgy ír mintha elment volna az élet, közben meg csak 24 éves. Aztán rinyál, hogy "ha összeszedem magam, talán 40 évesen lesz valamim".
És akkor mi van?
Innentől életed végéig, még 40-50-60 évig nem fogsz csinálni semmit, mert te már "elcseszted"?
Ezt én sosem értettem.
Ismerek elé sok embert. Sokan 40-50+ évesen válások után is új életet kezdtek. Van aki 60+ évesen aktívabb mint más 20-on évesen.
Van ismerősöm közel 40 évesen vett egy saját kis lakást. Pici lakás, 1 szobás, mégis örül neki, hogy elérte. És gondolkozik hogyan léphet tovább. Mert mindig van tovább.
Amúgy nem azt kell nézni, hogy gyorsan telik az idő. Ilyen alapon az egész emberiség nem tartana sehol, mamutot vadásznánk meg barlangban laknánk, mert hát "gyorsan telik az idő".
Épületek épültek 100 évekig, a kitalálójuk annak tudatában irányított mindent, hogy nem fogja megérni az elkészültét, mégis csinálta.
Amúgy magamat nézem:
24-25 évesen sehol nem voltam.
Nulla megtakarítás, közel nulla szakmai tapasztalat, annyi pénzem volt hogy nullára kijöjjek hó végén.
Aztán elkezdtem aktívan szakmában dolgozni 26-27 évesen, 5-6 év alatt lett szakmai tapasztalatom, jogsi, céges kocsi, megtakarítás. 32 évesen megvettem az első lakásomat.
33 évesen lesz egy felújított 1,5 szobás lakásom.
Most ez a prioritás, de ha letudom, akkor onnantól gondolkozok tovább, akár munka szempontjából előrelépés akár egyéb téren.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!