Milyen élethazugságokkal élő embereket ismertek? Mik azok az élethazugságok, amiket bebeszélnek maguknak?
Előbb próbáld meg értelmezni azt a fogalmat, hogy élethazugság, utána hepciáskodj!
Hogy a kérdésre valaszt kapj, kérdező:
Apám élethazugságai közé tartozik, hogy ő jó apa és mindent megtett értünk. A valóság az, hogy még csak a korunkat se tudja pontosan (van, hogy idősebbnek mond, van, hogy fiatalabbnak, a születési dátumunkról halvány lila fingja nincs). Sose főzött nekünk, sose jött értünk az iskolába, szerintem azt se tudja hogy hova jártunk egyáltalán, hiába éltünk egy fedél alatt.
Anyám élethazugsága, hogy sose vert minket, csak egy pofont adott nekem egyszer, amikor hazudtam, hogy nem kaptam bélyeget. Mindent kiszépít, amiben ő benne van, és olyan sokszor mondogatta már ezeket, hogy ő maga is úgy tudja, hogy az úgy történt meg, ahogy mondja.
Ó, ez az én kérdésem!
" Nem vagyok alkoholista, bármikor le tudnék szokni." apám
" Minden rendben van, minden csodálatos" anyám
" Boldog vagyok" testvérem
Amikor meg elmondom, hogy semmi sincs rendben, és senki sem boldog, akkor én vagyok a gonosz
Szerintem minden ember valamilyen szinten élethazugságban él, csak vannak, akik kicsit, vannak akik nagyon benne ragadnak. A közvetlen környezetemben:
Anyám:
"Mi mindent meg nem tettem értetek?"
"Azért maradtam az agresszív, alkoholista apátokkal, mert nem volt hova mennem/a gyerekeimnek apa kellett."
"Mindig csak azt veszem meg, ami szükséges."
Apám:
"Én és a testvérem nem vagyunk alkoholisták."
"Ami régen volt, vagy ritkán fordult elő, az meg se történt."
"Anyátokat azért vertem meg, mert megérdemelte."
Nagyanyám:
"Egyformán törődtem a gyerekeimmel."
"Szeretem az unokáimat."
"Sose ütöttem a gyerekeimet."
Nagynéném:
"Jó anya vagyok."
"Mindenki szeret a munkahelyen."
Az enyém az,hogy
- boldog a csalàdi eletem
-szeretem a beteg gyerekem
- elegedett vagyok
- a felesegem a legjobb valasztasom
-soha nem gondoltam arra hogy lelepek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!