Fiatalok,ti terveztek külföldre költözni?
nem tervezem, de könnyen lehet, hogy rá fogok kényszerülni, ha így megy tovább.
Mondjuk kérdés neked mit jelent a fiatal
Január huszonhetedikén hagyom el Magyarországot és esélytelennek tartom, hogy visszaköltözzek. (Legalábbis nagyon nem szeretnék.)
24/L
Dehogy! Elég volt 3 év Ausztriában, szaros 1700€-ért utolsó, lekezelt auslander senkinek lenni.
Itthon kisvállalkozom, lassan már 8000 forint/m2 áron burkolok és tele a naptár, itthon, a magam uraként megkeresem a kinti fizetésem háromszorosát-négyszeresét - iskolázatlan kisemberként.
De ugyanígy van ez "feljebb" is, édesanyám HACCP-szakértő, 150 000 forint egy dokumentum összerakása (két helyszíni látogatás és fél óra munka). Hasonló munkakörben dolgozott Ausztriában is, csak éppen nem a maga uraként és harmada pénzért.
Aki nem idióta, remekül élhet itthon.
Csapongok a példákkal: a szomszéd, jónevű, de nem sztárügyvéd kereken 1 millió forintért vállal el egy ügyet + 50 000 forint/rendőrségi kiszállás. Kisvállalkozó villanyszerelő 80 000/nap alatt nem mozdul.
Két fajta ember megy külföldre: a senki kisember, aki kint is csak fizetésből fog élni, illetve az, akinek akkorára nőtt a cége és vagyona, hogy terjeszkedni akar.
1000/999 az előbbit erősíti.
"Aki nem idióta, remekül élhet itthon."
Akkor az országnak már rég össze kellett volna omlania, mert a társadalom nagy részét "idióták" teszik ki, akik sajnos nem élnek "remekül" itthon...
Sőt, a te olvasatodban "idiótáknak" köszönhetsz egy csomó kényelmi szolgáltatást amit megkapsz, mert ha az "idióták" nem dolgoznának, a hajadra kenhetnéd a pénzed, mert nem tudnád mire elkölteni.
Köszönöm az eddigi válaszokat
Fiatalok alatt 20-30 évesekre gondoltam
"Két fajta ember megy külföldre: a senki kisember, aki kint is csak fizetésből fog élni, illetve az, akinek akkorára nőtt a cége és vagyona, hogy terjeszkedni akar."
Ezzel nem értek egyet.Vannak emberek,akiknek külföldi a párja,vannak olyanok,akik politikai okokból mennek ki vagy olyanok,akik "szerelmesek lesznek" egy országba,vagy már voltak kint és jobban érezték magukat ott valamiért,stb.,rengeteg oka lehet,hogy valaki egy másik országba költözik
A kérdés nem az volt,hogy "ki mész-e nagyobb fizetség reményében?"
A kérdést úgy értettem,hogy BÁRMILYEN okból tervezel-e kimenni
Szerintem butaság azt gondolni, hogy csak az megy külföldre, aki Magyarországon nem tud megélni, vagy olyan nagy vállalata van, hogy terjeszkedni szeretne. Mindkettőre van példa, de nagyon felszínesnek kell lenni ahhoz, hogy azt hidd, csak ez a kettő van.
Budapesten egy nemrég felújított kétszobás lakás várt volna rám (nagyszüleim hagyatéka) és folytathattam volna a munkámat, ott, ahol három évig dolgoztam és minden szempontból ideális volt számomra. (Megjegyzem ez a munkahely szerzett nekem állást külföldön.)
Az én kiköltözésemnek például alapvetően kulturális háttere van, Sose vonzott a magyar kultúra és úgy az ország maga, ellenben más országok, más tájak és kultúrák már gyerekkorom óta lenyűgöztek. Bizonyos dolgokban egyszerűen több és jobb lehetőséget látok magam előtt, egy szimpatikusabb helyet (helyeket) ahol élhetek. Ráadásul a párom is kint él, szóval ez még egy extra indok.
23/L
Az utóbbi időben egyre inkább mondogatom, hogy az egyetemi szakmai gyakorlatom külföldön szeretném majd elvégezni, és utána tervezek "kint ragadni". Nem tudom mennyire reális azt gondolni, hogy azon a gyakorlati helyen kapnék majd utána állandó állást.. de hátha.
Nagyon nem vagyok megelégedve az ország jelenlegi állapotával, valamint azzal az iránnyal sem, ami felé haladunk, de ez igazából egy olyan téma, amiről kiesszét tudnék írni.
Nem tudom hogyan boldogulnék kint (önállóságra és problémamegoldásra célozva elsősorban), vagy, hogy épp mennyire lennék elveszve, de mindenképp szeretnék egy próbát tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!