Csak szerintem undorító, amikor mindig a férjhezmenés-gyermekvállalás témával nyaggatják az embert?
15-ös, és itt ennél a kérdésnél valahogy összeverődtek a szabolcsiak????
És közülük a 20-45 év közötti korosztály még a nyelvjárási szavakat használja, és nincs tisztában azzal, hogy a köznyelvi beszédben melyik számít pejoratív vagy vulgáris megnevezésnek?
Ha egy 50 évvel ezelőtt, akkori idős szabolcsi parasztemberektől lejegyzett mondatokat olvasnánk, akkor nem lenne bajom nekem sem ezekkel a kifejezésekkel.
És ugye a "hülye lárva" (ld. 14. válasz) Szabolcsban sem tájnyelvi megnevezése a gyereknek????
16-os
Szabolcsban élek, a mai napig használatban van a pulya megnevezés, és nem pejoratív értelemben. Én is szoktam mondani, hogy: "de aranyos kis pulya". Én arra kaptam fel a fejem, hogy valaki szerint román tahó, aki kiejti a száján a pulya szót. Én ki szoktam ejteni, és nem vagyok román suttyó tahó, magyar vagyok dédszüleimig visszamenőleg 100%-ban. Az meg nonszensz, hogy hülye lárva megnevezéshez hasonlítsuk a pulya szót. Az természetesen pejoratív. Ja és nem vagyok ősmami, nincs gyerekem és nem is tervezek.
34/N
15-ös voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!