Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem undorító,...

Csak szerintem undorító, amikor mindig a férjhezmenés-gyermekvállalás témával nyaggatják az embert?

Figyelt kérdés
38/N

2021. dec. 21. 13:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%
Azért vagyunk mindig mi a téma, mert a gyerekesek 99%-a másról sem bír beszélni, csak a pulyáról és ha te ehhez a témához nem tudsz kapcsolódni, akkor elkezd ezen lovagolni. Munkahelyen, családban, mindenhol innen indul kb a sztori.
2021. dec. 21. 14:35
 12/15 anonim ***** válasza:
59%
Úgy nézve valóban undorító, hogy a magyar társadalom a pulyáiknak épp, hogy nem tudnak egészséges példát mutatni, mert állandóan elválnak, megcsalják egymást a zemberek, csak a manika miatt vállalnak kölyköt (hiába is tagadják sokan ezt...), közben meg játsszák egymás előtt a (keresztényi) áhitatos szent családot.
2021. dec. 21. 17:41
 13/15 anonim ***** válasza:
55%
13-as, nem a románok hívják pulyának a gyereket, az ország egyes tájain nevezik így is a gyereket, és nem tahóság, hanem nyelvjárás. Nyugodtan kezdhetsz szabolcsi parasztozni inkább.
2021. dec. 23. 09:43
 14/15 anonim ***** válasza:

15-ös, és itt ennél a kérdésnél valahogy összeverődtek a szabolcsiak????

És közülük a 20-45 év közötti korosztály még a nyelvjárási szavakat használja, és nincs tisztában azzal, hogy a köznyelvi beszédben melyik számít pejoratív vagy vulgáris megnevezésnek?

Ha egy 50 évvel ezelőtt, akkori idős szabolcsi parasztemberektől lejegyzett mondatokat olvasnánk, akkor nem lenne bajom nekem sem ezekkel a kifejezésekkel.

És ugye a "hülye lárva" (ld. 14. válasz) Szabolcsban sem tájnyelvi megnevezése a gyereknek????

2021. dec. 23. 15:52
 15/15 anonim ***** válasza:
51%

16-os

Szabolcsban élek, a mai napig használatban van a pulya megnevezés, és nem pejoratív értelemben. Én is szoktam mondani, hogy: "de aranyos kis pulya". Én arra kaptam fel a fejem, hogy valaki szerint román tahó, aki kiejti a száján a pulya szót. Én ki szoktam ejteni, és nem vagyok román suttyó tahó, magyar vagyok dédszüleimig visszamenőleg 100%-ban. Az meg nonszensz, hogy hülye lárva megnevezéshez hasonlítsuk a pulya szót. Az természetesen pejoratív. Ja és nem vagyok ősmami, nincs gyerekem és nem is tervezek.

34/N

15-ös voltam.

2021. dec. 23. 18:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!