Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Legyek "hívő"? "Ők" valóban...

Legyek "hívő"? "Ők" valóban boldogabbak?

Figyelt kérdés
Egy ideje elvagyok keseredve, de teljesen. Beszippantott a mókuskerék, semmire nincs időm, minden napom ugyanúgy telik, munkahelyi kiégésben is szenvedek, pedig nem volt ez egy rossz év... A lényeg, bármilyen embert megismerek, aki pozitív, önfeledt, tele van energiával, kedves és tudjátok, akinél érzitek, hogy hoppá, mennyivel más embernek az energiája, akire rácsodálkoztok, hogy tényleg ezt így is lehet meg jéé van ilyen is vagy csak arra gondoltok, hogy ez meg minek örül annyira... Na szóval, ha pár ilyen embert megismertem nemsokára rá kiderült, hogy ők hívők... Elég távol áll tőlem Isten, persze biztos van meg hiszek is valami felsőbb hatalomban, de a bibliát mesének tartom. Lehet én járok tévúton? Lehet többet kéne lapozgatni a bibliát?
2021. dec. 17. 19:10
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Én hívő vagyok, de nem vagyok vallásos, bár katolikus nevelést kaptam.

Hívő nem úgy lesz valaki, hogy elhatározza kedden, hogy hívő lesz és szerdán már érti a bibliát. Mert a bibliát meg kell érteni, nem egy az egyben fogyasztani a "sztorikat". A megértéséhez hatalmas háttértudás szükségeltetik, én még emberrel nem találkoztam, aki a bibliát olvasva vált volna hívővé.

Én kifejezetten ateista voltam, talán éppen az erőszakos vallásra nevelés miatt, leginkább lázadásból. Aztán történt velem valami, olyan katartikus élményben volt részem, hogy hívővé váltam és ebben megrendíteni senki nem tud.

Kétségtelen, hogy ez rendet tett a lelkemben, a látásmódomban, megváltoztatta a céljaimat, a fontossági sorrendeket, egyszóval átformált.

Senki nem tudja rólam, hogy mit gondolok a hitről, mert nem térítgetek senkit, szerintem erre mindenkinek magától kell rájönnie.

Nem félek a haláltól, a lelkemben béke van.

Ezt a lelki békét érzed te is az igazi hívőkben.

2021. dec. 17. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

...és még annyit!

Majd ha sikerül hívővé válnod, akkor meg fogod érteni a bibliát, hogy mit és miért mond. Kezdve Ádám-Évától, a kiűzetésig a Paradicsomból.

Pontosan fogod tudni, hogy mit akar neked elmesélni.

2021. dec. 17. 19:39
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

A f*szt. Lehet találni megfelelő kapaszkodókat és jó megküzdési módszereket akkor is, ha nem vagy az. Meg tudja találni magát az is, aki ateista. És lehet a vallás is megbetegítő, egy negatív istenkép által.

Pszichológiailag ugyanaz történik, csak az eszköz más.

2021. dec. 17. 19:40
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Úgy gondolom, hogy néha szüksége lehet az embernek valamire, amibe kapaszkodhat és megnyugvást ad az a lelkének. Én elég hívőt ismerek, és pont ugyanannyi a rosszindulatú, megkeseredett ember, mint máshol. Ha úgy érzed, hogy szükséged van valamire, akkor próbáld meg.
2021. dec. 17. 19:48
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

"Én elég hívőt ismerek, és pont ugyanannyi a rosszindulatú, megkeseredett ember, mint máshol."

Bocsáss meg, de te nem hívőt ismersz, csak templomküszöb koptatót.

A szó igazi értelmében vett hívő nem rosszindulatú és nem megkeseredett.

2021. dec. 17. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:
27%

5

Nevezd, aminek akarod. A vallásosság ténye nem tesz jobb emberré senkit. Ahogy az sem lesz rosszabb ember és boldogtalanabb, aki a saját kis racionális világában él és istenektől függetlenül el tudja dönteni empátiából, hogy mit helyes egy másik emberrel szemben megtennie és mit nem.

2021. dec. 17. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
95%

Addig, ameddig a hitet a vallásossággal azonosítod, addig nem értetted meg, hogy miről beszéltem. De tényleg nem akarok ezen vitatkozni, már mentem is innen.

2021. dec. 17. 20:04
 8/8 anonim ***** válasza:
61%
Gyakorlatilag amit leírtál, az egyenes út a szekták felé. A reménytelenség, kiüresedés miatt lesz vonzó, beszippant egy jobb jövő ígéretével, vagyis illúziójával, aztán onnan igen nehéz lesz kimászni. Életveszélyes.
2021. dec. 18. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!