Dánia valóban a "legboldogabb" ország, vagy valójában semmivel sem boldogabbak, hanem egyszerűen csak jómódúak?
Kábé ennyire boldogok:
https://www.youtube.com/watch?v=78838HW_1Kk
Aki nem szabad, az nem boldog! Dánok nem szabadok...
Nem tudom, de nem is érdekel.
A boldogság egyébként szubjektív dolog... Sokan úgy vélik, sok pénz=boldogság! És eszerint élnek. Van akinek az is elég a boldogsághoz, ha rámosolyognak...
A dán boldogság alapja a jó szociális rendszer és a szűk 'bérolló'. Ergó azt a szakmát-képzést tanulod amelyiket akarod, s nem ami a legjobban fizet. Egy buszsofőr vagy pék nem kap sokkalta kevesebbet mint egy pl mérnök. A főnököd se kap sokkal többet mint te.
Ezáltal a munka kevésbé nyűg.
Plusz, sokkal inkább horizontális a teljes társadalmi elrendezés. A tanárod nem néz le. A melóba nem kapod meg hogy "én már 10 éve is így csináltam, csitt". Progresszívek e téren. Én mint kint élő ezeket látom potenciális okoknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!