Én vagyok az egyetlen, aki undorodik attól a fajta amerikai életmódtól, ahogyan az usaban élnek? Miért nincs több olyan, mint a magyar nép?
Minden adag hatalmas, emiatt rengeteg a pazarlás és míg nálunk rengeteg pénzt kell kajára költeni, náluk ez szinte meg sem kottyan ezért nem is becsülik meg annyira az ételt mint mi
Vagy az hogy míg ők nagyon buták és dagadtak, addig nálunk az iskolák minőségi oktatást kínálnak mellette kb minden 100. emberen ha van egy kis plusz súly
Mindenkinek autója van, környezetszennyezés ezerrel, itt ez olyan luxuscikk amit kevesebben engedhetnek meg ergó zöldebb nemzet vagyunk
Mindenhol boltok és üzletek vannak kb, állandóan a "vásárolj, vásárolj" nyomatása. Nálunk legalább ha valaki valamit meg akar venni, tudatosabban teszi hisz nincs minden sarkon egy pláza..
Nyelvtudás: Amcsik nem beszélnek kb 1 idegennyelvet sem, míg a magyarok a magyaron túl (ami az egyik legnehezebb nyelv a világon) angolul kb 60%-a beszél a magyaroknak magas szinten
stb. stb. példát vehetnének rólunk
USA-ban élek.
A kaja igenis drága. Régebben egy heti bevásárlásra 100 dollár elég volt. Most 200-250 kell.
Tegnap rendeltünk vacsorára egy pizzát. 35 dollár volt.
Itt sokkal egészségtudatosabbak az emberek. Minden iskolának óriási stadioja, konditerme van. A tömegsport sokkal elterjedtebb, mint otthon. Egyébként, Magyarországon sokkal több kövér embert látok az utcán, mint itt.
Itt a 70 éves nagymami is eljár a konditerembe.
Az angol mellett kötelezö spanyolul és még egy plusz idegen nyelvet tanulni. Nem igaz, hogy csak angolul beszélnek. Tölem rendszeresen megkérdezik, hogy csak angolul beszélek a magyaron kívül.
Az iskolákban föleg a mindennapi használathoz szükséges dolgokat tanítják. A tanulók maguk állítják össze az órarendet aszerint, mi az érdeklödési körük. Kevesebb a lexikális tudás, mint otthon. Viszont több a gyakorlati.
A mi környékünkön nincs egy bolt sem. Autóba Kell üllni és elmenni vásárolni. Egy mosoda van csak.
Autónk is csak egy van.
Viszont sok elektromos autó van. A környezetszennyezö buszokat is elektromosra cserélték. Magyarországon nincsenek szennyezö buszok, ugye?
Itt nincsenek dízel autók. Gázolajjal csak a kamionok mennek. A benzinkúton nem is árulnak gázolajat.
Javaslom, mielött vádaskodsz, informálódj!
"Nem tetszik az az irány amibe a világ megy, de ha csak 1 ember rájön arra, mennyire is romlott, selejt a nyugati hatás, már megéri."
Kérdező, annyi baromságot írtál, hogy nem arra fog rájönni valaki, hogy nyugat milyen sz@r, hanem arra lát ismét példát, hogy mennyi előítéletes, agymosott birka van Magyarországon.
Ezt a sok baromságot meg féligazságot honnan szedted? Vagy segítettek? :)
Magyar a szívcsakra népe egyetlen megismételhetetlen. Itt a leges legjobb minden.
- Kaja nagyok az adagok, de jártál már ott? Hogy ott minden olcsó? Hát ebből kiderült hogy soha nem voltál arra felé :) mekis kaját hasonlítottad össze egy magyar étteremmel? :D
Pazarlás itt is van gazdagon. Nem hülyék és nem a pazarlás a lényeg ott sem nyugi. De majd mi is felfuttatjuk az új 2 napos lejárati idős törvénnyel. Az jót fog tenni a gyorsan romló áruknál.
- Buták és dagadtak? Aham Nálunk mindenki okos és vékony. Főleg minőségi oktatás MO -n :D Én azért kivettem a fiamat ebből a minőségi oktatásból ha megengeded és minőségit kapott helyette.
Majd azért nézd meg a Jenki egyetemek színvonalát, a jenki tech cégeket is. Minőségi oktatás van Európában is de a Magyar nincs közte... Dagadságban meg beértük az amcsikat szal nó para...
- Környezet szennyezésben valóban rosszabbul állnak. De szépen zárkózunk azért. Ott kell az autó mert nagyok a távolságok.em 5-10 km re van a következő város hanem 50km re. Tömegközlekedéssel ez nem hatékony.
- Még szerencse hogy falu nincs Pláza de Budapesten van... Itt nem akarják hogy vásárolj, itt azért vannak hogy elmondhassák hogy vannak.
- Nyelvtudás. Minden szinten vacakkkkul állunk. Magas szintű nyelvtudás keveseknek van közepes kicsit több de alap tudás valóban lehet vagy 60% -nak. Visszakanyarodva az oktatáshoz 10 év alatt jutnak el az alap szintig a diákok egy nyelvből. Nekem ez egy év alatt munka mellett ment.
Fiam 3 idegen nyelven beszél ebből kettőt C1 szinten. Harmadik még csak b1. Ja még csak most ment Gimibe.
Nekem a magas szintű oktatás miatt sok hátrányt kellett elszenvedni hanyatló nyugatiakkal szemben. Amit felnőtt fejjel kellett bepótolnom szabadidőmben.
Sok sok példa :)
14:
Így van, mi megmaradtunk igazi ereszténynek, és nem hagyjuk, hogy hazánkat is tönkretegye a nyugati szenny, a genderlobbi, Soros és a gyíkemberek.
Engem is borzasztoan iritál az amcsik ostoba buta, gátlástalan környezetszennyező, létformája. Idegrohamot kapok attól, hogy ezek minden, ételt csak rendelni tudnak. Nincs olyan, hogy levág egy szelet kenyeret, megvajazza és megeszi, mert még a vajaskenyeret rendeli valahonnan. Falra mászok az idióta sportjaiktól a bézboltól, vagy attól a verekedős baromságtól, amít valamilyen röhejes okból futbalnak neveznek, miközben csak, négerek verik egymást a gyepen. Felidegesít, mikor 150 kilora hizott vaddisznok ülnek a 3 tonnás terepjárokban, mert teherautonál kisebb járműbe be sem férnek.
A probléma az, hogy mi sem vagyunk már ettől messze, de mindenkép ebbe az irányba tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!