Akik nem végeznek nehéz fizikai munkát kevésbé fog fájni nekik a testük idősebb korban mint azoknak akik epitoiparban doloznak? Idősebb korban tényleg érezhető a lomhaság? Hogy kevésbé tudsz már úgy mozogni? Mikortól kezdődik ez az érzés?
Nagyszülő kőműves volt, láttam róla képet 40+os kora körül és ahhoz képest hogy akkoriban még nem terjedt el az úgynevezett divatos kaják sokasága, úgy nézett ki mint aki pár éve már kondiba jár, de az tény hogy ha nagy munka volt hetekig ment mindennap, ő megmondta kerek perec hogy a mai kölykök nagy része kidöglene még ma is ettől a szakmától, ő mondjuk 14 éves korától benne volt, annyira kezére állt a dolog hogy be sem kellett fejeznie a sulit, Budapesten volt egy megmérettetés ott is benne volt a nem tudom hány legjobban, és dolgozhatott utána.
60+ lehetett amikor még oda kellett magát tennie, és állta a sarat kevés kajával is.
"Akik nem végeznek nehéz fizikai munkát kevésbé fog fájni nekik a testük idősebb korban mint azoknak akik epitoiparban doloznak?"
Nem feltétlen.Van,hogy az ülő munka még károsabb,ismerek súlyos porckorongsérves embert,egész nap irodában ül,néha fut,de ennyi.Építőiparban meg pl.már az is sokat számít,hogy 5 kilónyi súlyt,hogyan emelsz fel a földről.Nem megfelelő technikával sokkal nagyobb az esélye,hogy odavágsz a derekadnak,gerincednek,ízületeknek.És hát,amit már írtak előttem,táplálkozás,pihenés,ezek is elég fontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!