Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik nem végeznek nehéz...

Akik nem végeznek nehéz fizikai munkát kevésbé fog fájni nekik a testük idősebb korban mint azoknak akik epitoiparban doloznak? Idősebb korban tényleg érezhető a lomhaság? Hogy kevésbé tudsz már úgy mozogni? Mikortól kezdődik ez az érzés?

Figyelt kérdés

2021. nov. 21. 15:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem éppenhogy fordítva van.Aki rendes fizikai munkát végez,annak erősebb a testfelépítése,és tegyük fel 60 valahány éves korában is jó kondiban lesz még.Az én apám ilyen,fiatalos,fitt,pedig 62 éves múlt,van benne erő,pontosabban megmaradt benne az erő.
2021. nov. 21. 16:05
 12/15 anonim ***** válasza:
80%

Nagyszülő kőműves volt, láttam róla képet 40+os kora körül és ahhoz képest hogy akkoriban még nem terjedt el az úgynevezett divatos kaják sokasága, úgy nézett ki mint aki pár éve már kondiba jár, de az tény hogy ha nagy munka volt hetekig ment mindennap, ő megmondta kerek perec hogy a mai kölykök nagy része kidöglene még ma is ettől a szakmától, ő mondjuk 14 éves korától benne volt, annyira kezére állt a dolog hogy be sem kellett fejeznie a sulit, Budapesten volt egy megmérettetés ott is benne volt a nem tudom hány legjobban, és dolgozhatott utána.

60+ lehetett amikor még oda kellett magát tennie, és állta a sarat kevés kajával is.

2021. nov. 21. 16:24
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

"Akik nem végeznek nehéz fizikai munkát kevésbé fog fájni nekik a testük idősebb korban mint azoknak akik epitoiparban doloznak?"

Nem feltétlen.Van,hogy az ülő munka még károsabb,ismerek súlyos porckorongsérves embert,egész nap irodában ül,néha fut,de ennyi.Építőiparban meg pl.már az is sokat számít,hogy 5 kilónyi súlyt,hogyan emelsz fel a földről.Nem megfelelő technikával sokkal nagyobb az esélye,hogy odavágsz a derekadnak,gerincednek,ízületeknek.És hát,amit már írtak előttem,táplálkozás,pihenés,ezek is elég fontosak.

2021. nov. 22. 08:14
 14/15 anonim ***** válasza:
76%
Irodai munkásoknak főként javasolt. Hip hop felszalad pár kiló amit észre sem vesz, jönnek a derék, hát, váll fájdalmak. Nem kell órakat sportolni, én itthon kb 10-20 percet tornázok, nyújtok. Amikor gyárban dolgoztam futottam is.
2021. nov. 23. 20:22
 15/15 anonim ***** válasza:
84%
Az épitő iparban dolgozok egésségét legalább 95%-ban a cigaretta, alkohol, túlsúly teszi tönkre, és nem a fizikai munka a fő gond általában.
2021. nov. 23. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!