Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46 320d 150ló 330NM...

BMW E46 320d 150ló 330NM facelift Touring lomha?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nemrég lett cserélve motorolaj illetve gázolajszűrő a 18éves német prémiumba :). Mióta ez megtörtént (bár lehet nincs köze hozzá) lomhábbnak érzem azt a 150 pacit. Olyan mintha hidegen kicsit fürgébb lenne néha, dinamikusabb, bár se hidegen se üzemmelegen nem szoktam neki tolni mint a baromarcú, valahogy mégis azt érzem, hogy miután megvettem jobban ment mint most (megvétel óta eltelt kb 3-4hónap). Volt, hogy úgy éreztem autóúton, hogy nem fog menni vele a kamion kielőzése, mert nem érek át elé olyan gyorsan, ha szembe jön az autó. Illetve néha kövérebb gázadás után tol egy kemény koromfelhőt magamögött, ami nem is baj, hisz városba is van azért használva, néha ki kell porolni:D. A kérdés a következő: Vajon az új gázolajszűrő miatt valamiért nem kaphatnak elég ennivalót a lovak? Nagyobb gázadásokkor néha nagyon büdös lesz a beltérben, gázolajszag. Volt, hogy egyik nap húzogattam neki amikor lomhának éreztem, aztán egyszercsak mintha új erőre kapott volna, megjött a turbónyomás 2500-3000től, húzott is rendesen + köpte a füstöt végre. Pár infó/tapasztalat/tanács?

2020. nov. 3. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Olajat nem fogyasztja semennyire sem?
2020. nov. 3. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem teljesen értem a kérdést, vagy hogy milyen választ vársz...

150 paci gyárilag, ez így 2 évtizeddel később jó ha 130-140 körül tud leadni. Mégis milyen legyen? Ez egy Suzuki Vitara teljesítménye.

2020. nov. 3. 18:44
 3/7 A kérdező kommentje:

Olajat nem eszi.

2. Hozzászóló: Látom nem nagyon értetted a lényegét a szövegnek. Mint látod, benne van az is, hogy az autó megvétele után ment mint a golyó, dolgok cseréje után pedig lOMHÁBBNAKnak érzem. Lényegretörő, érdemleges válaszokat vártam/várok, esetleg tapasztalatokat, tanácsot.

2020. nov. 3. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem 1.8 benzinesnél volt hasonló, igaz csak nagyon kicsit volt lomhább. Nálam az volt a gond, hogy a főtengyely-szimgering és a szelepfedél tömítés kezdte megadni magát.
2020. nov. 3. 19:42
 5/7 anonim ***** válasza:

"150 paci gyárilag, ez így 2 évtizeddel később jó ha 130-140 körül tud leadni."

CR dízeleknél nem szokott (ekkora) teljesítményvesztés lenni. Szívóbenzinnél jellemző. Chipes cégeknél vannak előtte utána adatok. Most nem keresgélek, de pl a 2007-2010 525d gyári 197le, és 201 körül mértek többnél is.

2020. nov. 5. 20:26
 6/7 Morzsi007 ***** válasza:

Nem került bele sűrűbb vagy több olaj az előírtnál ?

Pedig most, hogy hűvősebbek vannak, mint 4 hónapja, most jobban kellene mennie.

2020. nov. 6. 11:08
 7/7 anonim ***** válasza:
a motorolajnak nincs sok köze ehhez, esetleg a hideghez, de minuszok se voltak. Ha bemelegszik, akkor pláne. És akkor nyugodtan lehet neki nyomni ami a csövön kifér, nem lesz baja.
2020. nov. 6. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!