Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi történik épp a kutyámmal?

Mi történik épp a kutyámmal?

Figyelt kérdés

Egy hete még minden rendben volt. Aztán szerdán kb elkezdett hányni, de nem nagyon csak éppenhogy. A biztonság kedvéért adtam neki probiotikumot, hasmenése nem volt. Csütörtökön is hányt, ezért már nem adtam neki tápot se, hanem rizst főztem répával meg egy kis csirkével.

Most van hétfő, csütörtökön hányt utoljára és azóta adogatom neki ezt a kaját. Ma már tápot eszik, reggel evett is már egy picit. Úgy gondolom a gyomra meggyógyult, viszont semmi kedve semmihez. Egyszerűen az életvidám, aktív, fiatal kutyából egy lassú, lomha eb lett. Nem bújik hozzám, csak fekszik bánatosan. Az égvilágon semmilyen tünete nincs, nincs láza, a kakája is jó... Étvágya is van, nem fáj semmi.

Hívtam az orvost, elmondtam ezeket neki ő azt mondta, figyelgessem ha bármi tünet van vigyem el hozzá azonnal.

Nektek volt már hasonló?

Ivartalanított, 2,5 éves nagyon aktív juhász kutya, akinek az élete az agility...

Kicsit megvan hízva, ivartalanítás után nagyon gyorsan feljöttek rá a kilók. Azért így se mondanám vészesnek, a munkakutyàs tápról már diétásra váltottunk egy pár hónapja. Még nem fogyott, de már nem is hízik.

Elképzelni se tudom mi lehet a baj. Arra gyanakodom, hogy a szívével lehet valami? Akkor szoktak a kutyák ilyen lomhák lenni hirtelen, nem?

Köszi a válaszokat!

2021. febr. 22. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem elég tünet, hogy kedvetlen és hányt?? A legsúlyosabb betegségek is kedvetlenséggel kezdődnek, ez a legegyérteműbb jele hogy beteg egy kutya. Én nem várogatnék tovább hanem elvinném egy valamire való rovoshoz.
2021. febr. 22. 17:27
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Orvos utasítására adtad a probioikumot? Nem minden emberi gyógyszert kaphatnak az állatok. Amúgy a legtisztább, ha állatorvoshoz viszed, mert hiába sorolunk fel betegségeket a hozzátartozó tünetekkel, ha teljesen más baja van. Már amikor hányt akkor kellett volna elvinni orvoshoz. Mi kutyánknak is hasonló tünetei voltak, az mentette meg, hogy azonnal vittük az állatorvoshoz. 30 ezer forint volt a vége a gyógyszerekkel együtt, de legalább jól van és él.
2021. febr. 22. 17:32
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

"Hívtam az orvost, elmondtam ezeket neki ő azt mondta, figyelgessem ha bármi tünet van vigyem el hozzá azonnal."

Keress másik állatorvost! Egyértelműen nem oké valami a kutyával. Normális orvos ezek hallatán, azonnal megvizsgálja a kutyát, mert tudja, hogy nem jelent jót sem a hányás, sem a letargia. Ha vársz pár napot, lehet már késő lesz a kutyádat orvoshoz vinni...

2021. febr. 22. 17:42
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Ilyen tünetekkel nem figyelgetni kell, hanem vinni, kedvetlenség, hányás, étvágytalanság...
2021. febr. 22. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Kettes vagyok. Most jutott eszembe nálatok egy állatorvos van csak? Nálunk kettő van, de az egyik nem annyira megbizható(mint a tieteké). Értelemszerűen így arra gondoltam, hogy egy másik állatorvoshoz vidd el, ne ahhoz akivel beszéltél.
2021. febr. 22. 18:02
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
Kullancs nem volt benne?
2021. febr. 22. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
25%
A kutyad konkretan epp haldoklik, de nyugodtan varjal meg 1-2 hetet, ha nem akarsz allatorvosra kolteni, mert ne aggodj, addigra megoldodik magatol a dolog. Csak sajnos a kutyanak nem lesz valami jo, dehat mindegy ugye :)
2021. febr. 22. 19:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Oké, kissé meglepődtem a válaszokon...

Miután kiírtam a kérdést, kb 10-percre rá már inkább elmentünk az orvoshoz mondván, így vagyok nyugodt. Vártunk egy csomót, nem volt időpontunk de aztán végül átvizsgálták. Külsőre semmi, vettünk hát vért. Mivel aznap nem sokkal előtte evett, ezért zsíros volt a vére így hát visszamentünk hétfőn újra vért venni. A kutya makk, tehát tökéletesen egészséges. Egyszerűen ilyen kedve van. De kifizettünk egyszer 15-ezret a vérvételre, egyszer 8.500 ft-t a gyomorvédőre, és egy bűzmirigy nyomásra. Még szerencse hogy a sikertelen vérvételt nem írták a számlámra...

Az orvosom jó orvos, a kerület legjobbja, mindig mindenben megfelelt eddig, és nekem ő azt mondta, (a kutyám rettenetesen fél az allatorvostól..az összestől, az asszisztensektöl is) hogy egy kis hányás miatt nem kell azonnal orvoshoz cipelni, traumatizálni az állatot, ha azontúl semmilyen más tünete nincs.

Itthon én kutyáknak való probiotikumot adtam neki, valószínűleg egyszerű gyomorrontása volt.

Az meg erős túlzás, hogy baj esetén nem költenék a kutyára hiszen a hétköznapokban totálisan elvan kényeztetve. Majd pont erre nem fogok költeni. Egyszerűen a felesleges pénzköltéstől és a traumát akartam elkerülni, mert konkrétan a kutyát már az állatorvosi rendelő utcájának a sarkától cipelni kell, és közben eszeveszetten sikít, üvölt...

És mielőtt támadás érne, egészen ivartalanításig imádta az orvosát, az aszisztenseket, a rendelőt ahol imádják és állandóan etetik, viszont annyira traumatikus volt neki ez a beavatkozás, azóta teljesen megörül tőle. Más allatorvostól és rendelőtől is.

Amúgy a segítőkész kommenteket köszönöm, viszont az utolsó hozzászólás eléggé durvára sikeredett, képzelem mennyire rosszul eshetett volna egy kevésbé tapasztalt kétségbe esett gazdának, aki mondjuk ráadásul pl a covid miatt eléggé szarul áll pénzügyileg.

2021. febr. 23. 22:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet hasnyálmirigy gyulladása?

Nálunk az egyik doki simán hazaküldött minket, hogy gyomorrontása van, sima kisrutin nem mutatott elváltozást. Annyi volt a tünet, amit te is írtál. Hányás, rossz közérzet, étvágytalanság, ilyesmik. Másnap visszavittem, akkor másik doki volt. Kiderült, hogy durván el vannak szállva az enzimei, hasnyálmirigy gyulladás. 1,5 hétig kapta az infúziókat, gyógyszereket, hogy megmaradjon...

2021. febr. 24. 16:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem lehet, mert neki amúgyis hasnyálmirigy gyulladásra hajlama van, tehát arra mindig mindenek felett figyelünk. Ezt zártuk ki az orvossal elsőnek.
2021. febr. 25. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!