Miért nézik le, miért beszélnek megvetően vagy szánalommal a fiatalok a terhes/kisgyerekes nőkről?
Adott például egy képzés, ahol szól az anyuka, hogy a kisgyereke miatt nem tud bemenni vizsgázni és hogy kinek szóljon emiatt. Erre a többiek nekiesnek, hogy tanulni kellene, nem a gyerekkártyát bejátszani, hogy neked könnyebb legyen és amúgy minek nem mész be babástól.
De például ha nekiáll sírni a baba a buszon, akkor is gyűlölettel néznek rájuk.
Ha terhes valaki nagy hassal, észre sem veszik, mintha egy ronda jelentéktelen ember lenne. Vagy egyenesen szánalommal néznek rá.
Vagy ha például gondoskodni kell róla, mert beteg otthon, akkor is azt mondják a fiatal kollégák, hogy az anyuka csak lebzsel és ellógja a munkát a gyerek mögé bújva.
Miért nézik le ennyire a gyerekeket?
Sosem tapasztaltam ilyesmit. Kisbabát várok, soha nem vettem észre hogy bárki ronda jelentéktelen embernek tartana emiatt vagy szánnának. Bocsi de szerintem inkább a te fejedben van valami gond, hogyha ilyesmiket éreztél terhesen. :/ biztos van 1-2 ilyen ember de ez annyira ritka és elenyésző hogy kár is velük foglalkozni.
Buszon ha sír a kisbaba? Hát sajnos kellemetlen de van ilyen. Aki ezt nem érti meg annak biztos nincs gyereke.
Engem inkább az bosszant hogyha nagyobb gyerek ordibal vergődik pl a buszon vagy bárhol ahol másokat zavar, anyuka apuka meg úgy ülnek mellette rezzenéstelen arccal mintha semmi nem történne, és nyomkodják a telefont ahelyett hogy megpróbálnák valahogy leállítani a gyereket. Ez engem pl nagyon tud zavarni.
Tegyük hozzá, sokan tényleg kijátsszák a gyerek kártyát. Ami messzen me csak a fiataloknak nem tetszik, hanem azoknak sem, akiknek szintén meg kell felelni munkahelyen, vizsgákon 2-3 gyerekkel is.
Vagy van munkatársunk akinél igazi ördögi kör van. Egyedül nevel gyereket, az iskolából kivette mert hát az ő gyerekét senki ne kényszerítse, hogy maszkban fuldokoljon egész nap. És erre hivatkozva ő is otthon van a gyerekkel ha meg bejön jön vele a gyerek. Hozzá tenném általános iskolás 10+ évesről van szó, aki azért feltalálná magát az anyja 0-24-es felügyelete nélkül is.
én a dolognak csak a munkahelyi vonatkozásával találkoztam egy undorító helyen.
ott konkrétan megmondták, hogy 2 esetben lehet kisgyerekkel tpre menni, a harmadiknál kirúgás.
én nem a levegőbe beszéltek.
páros lábbal rugdosták ki a kisgyerekeseket.
aztán eljött a május, ovi és iskola zárás a vírus miatt, nekem is otthon kellett maradja vele 1 hetet...visszamentem már várt a felmondásom.
azért van ez, mert a fidesz teljesen leépítette a munkavállalói érdekvédelmet, így a cégek azt csinálnak a munkavállalókkal amit csak akarnak, mivel nincsenek emberi jogok.
Ezt a "ronda jelentéktelen" dolgot nem is értem.
Most nyilván szexuális szempontból nem egy állapotos nőt fognak vizslatni, de sehol nem láttam, hogy undorral álltak volna bárkihez, csak mert gyermeket vár. Sőt, kifejezetten azt látom, hogy segítik.
Bár ja, nyilván nem ugyanaz, hogy egy fogatlan, szottyos, leélt kisebbségit látok, aki amúgy 16 éves és 2 pulya mellett várja a harmadikat, vagy egy simán csinos kismamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!