Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az oltatlan...

Mit gondoltok az oltatlan emberekről? Jogosan vehetik el tőlük a munkájukat? Jogos a kiközösítés? Jogos, hogy egyes emberek szerint az oltatlan gyereket se szüljön? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok a véleményekre!

2021. nov. 2. 17:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
70%

"És azt nem értem, hogy miért mondják, hogy másokat véded, ha beoltatod magad. Attól még ugyanúgy elkapod, csak nem halsz bele..."

Azért mondják, mert az oltatlan, a vírust terjesztő betegek között gyorsabban mutálódik a vírus, virulensebb, az oltásoknak jobban ellenálló variációk alakulnak ki. Mivel az oltottak kevésbé fertőznek, ezért közöttük kisebb a mutálódás valószínűsége, hamarabb "kifuthat" a járvány.

2021. nov. 3. 09:08
 22/33 anonim ***** válasza:
74%

Nem zsarolás, hogy a megélhetésemtől fosztana meg, csak mert nem oltatom magam?!

Nálad hol kezdődik a zsarolás?

Hát kaptam jó pár védőoltást gyerekkoromban, egyiknél sem kellett senkinek aláírnia felelősségről nyilatkozatot.

Alaptörvényellenes, az emberi jogokat korlátozó intézkedéseket hoznak, csak mert a sok oltott itt hőbörög két három oltás után is, hogy jaajj megfertőzhetik. Mi a fa.sznak oltatod be magad, ha annyira nem bízol utána sem a védettségben?

Na erre egyik oltott birka sem tud válaszolni.

"Mert az okos politikus, meg hű de nagy orvos tudós aszongya, hogy a vakcinátul gyengébb lesz a covid lefolyása"

Aha...persze hogy azt mondják.

Bizonyíték mi rá hogy véd? Ha jó lenne a vakcina, már nem lenne több hullám. Kevesebb lenne a beteg, ellenben ismét ott tartunk állítólag, ahol tavaly ilyenkor.

Á, persze, jó a vakcina.

Á, nincsenek kamu statisztikák.

Á, véletlenül sem ba.sszák át folyamatosan a jónépet.

Hát oltasd magad felőlem trágyalével is, ha azt mondják, az jó. Én nem veszek részt ebben a cirkuszban.

2021. nov. 3. 09:19
 23/33 anonim ***** válasza:
8%

"Nem zsarolás, hogy a megélhetésemtől fosztana meg, csak mert nem oltatom magam?!"

Nem. Eddig se volt alanyi jog x helyen dolgozni, az állások betöltése eddig is feltételekhez volt kötve. A feltételeket jogában áll a munkáltatónak megszabni.

"Hát kaptam jó pár védőoltást gyerekkoromban, egyiknél sem kellett senkinek aláírnia felelősségről nyilatkozatot."

Minden orvosi kezelést saját felelősségre veszel igénybe.

Egyébként most sem kell külön nyilatkozatot aláírni a felelősségről, nem tudom ezt honnan szeded. Alap adatokat kell megadni és nyilatkozni kell néhány egészségügyi kondícióról. Ez az űrlap nyilvánosan elérhető a hivatalos kormányzati oldalon: [link]

"Alaptörvényellenes, az emberi jogokat korlátozó intézkedéseket hoznak"

Nem. Miért hoznának?

"Mi a fa.sznak oltatod be magad, ha annyira nem bízol utána sem a védettségben?"

Hol írtam, hogy ne bíznék a védettségben? Ettől még nem szeretném, ha például nekem kellene túlóráznom mert a csapat oltatlan fele két hétre lebetegszik. Nem szeretném például, ha megint leállna a kórházi ellátás mert tele vannak a covid-osztályok és minden orvos oda kell. Nem szeretném például, hogy még 50 évig ilyen félmegoldásokkal evickéljünk.

"Bizonyíték mi rá hogy véd?"

Kutatások, statisztikák.

"Ha jó lenne a vakcina, már nem lenne több hullám."

Amíg csak a lakosság fele oltott, addig biza jönni fognak az újabb hullámok.

"Hát oltasd magad felőlem trágyalével is, ha azt mondják, az jó. Én nem veszek részt ebben a cirkuszban."

Mint írtam, korrekt, a döntés a tiéd.

2021. nov. 3. 09:28
 24/33 anonim ***** válasza:
45%

Jó pár hihető statisztika bizonyítja, hogy a kórházba kerülő covidosok jelentős része oltott!!

Az immunrendszerüket nyírja ki az oltás.

Szomszédaim, kollégáim zöme oltott. Tavasszal oltatták be magukat, azelőtt normálisak voltak, az oltás óta feszt van valami bajuk. Egyik ájuldozik, többi szinte mind köhög, akár jó az idő, akár szar. Legtöbbjük nyavalyog, hogy megbánta az oltást.

Kolléganőmnek semmi baja nem volt. Covidoltás után két hónappal cividos lett. Több olyan oltottról is tudok, aki oltás után lett covidos.

De hát mondhatja az ember, aki fejébe veszi, hogy az oltás jó, az úgyis oltáspárti marad, ha beledöglik is.

Láttam videokat olyanokrol, akik az oltás mellékhatása miatt rokkantak le hónapokra. Csoda hogy túlélték. Mindig itt vannak előttem a megrázó képek. És mindezt feleslegesen...

Inkább bújok egy oduba a hátralévő életemre, minthogy azt a szart beadassam magamnak.

2021. nov. 3. 09:41
 25/33 anonim ***** válasza:
64%

"Jó pár hihető statisztika bizonyítja, hogy a kórházba kerülő covidosok jelentős része oltott!!"

Például?

Mert ez alapján elég jók az oltottak esélyei: [link]

A sinopharmos időseknek nem jó, ezt nem is érti senki, hogy őket miért azzal oltották, a gyártó ajánlása ellenére...

"Az immunrendszerüket nyírja ki az oltás."

Ezt kifejtenéd? Hogy nyírná ki?

"Szomszédaim, kollégáim...."

Roppant reprezentatív. Mindenesetre akkor már hozzátenném, hogy az én oltott ismerőseimnek semmi baja, az oltatlan fertőzöttek zöme meg szenved a szövődményektől, van aki 1 év után még mindig fullad, vagy nem érez ízeket.

"Több olyan oltottról is tudok, aki oltás után lett covidos."

Ebben nincs semmi rendkívüli, az oltás nem von köréd egy sci-fi átlátszó energiapajzsot amihez hozzáérve a vírusok felrobbannak. :D

"Láttam videokat olyanokrol, akik az oltás mellékhatása miatt rokkantak le hónapokra. Csoda hogy túlélték. Mindig itt vannak előttem a megrázó képek. És mindezt feleslegesen..."

Lerokkanás alatt bénulást értesz? A Guillain-Barré tud ilyen lenni, a legtöbb oltásnak egy ritka mellékhatása lehet és bénulást okoz. Fontos viszont tudni róla, hogy a legtöbb fertőző betegség is okozhatja, bármi ami "triggereli" az immunrendszert. A párom már felépült belőle (sok éve egy fertőzés szövődményeként alakult ki nála, nyaktól lefele bénulással járt), neki alapvetően nem javasolnak semmiféle védőoltást mert kiújulhat. Most nyáron a kezelőorvosa, még 2 szakorvos, és a szakfolyóiratok egyöntetűen azt tanácsolták neki, hogy inkább kérje az oltást, a covid-fertőzés nagyobb eséllyel okoz GBS-t mint az oltás. Végül problémamentes volt az oltás számára, még a kisujja se zsibbadt le. :)

Szóval igen, az oltásnak van egy ilyen kockázata, de nem szabad elfelejteni hogy a fertőzésnek is, és annak nagyobb eséllyel.

2021. nov. 3. 09:54
 26/33 anonim ***** válasza:

#25 Nálunk volt egy 30 év körüli nő aki az Astra oltás után két nappal agyvérzést kapott és meg halt..

Egy ismerősöm pedig ugyanettől az oltástól a sürgősségire került.

És van több akik ugyan nem kerültek kórházba, de lettek problémáik, fáradékonyság bőrkiütés stb.

2021. nov. 3. 10:16
 27/33 anonim ***** válasza:
66%

Navigen, erről beszélek. És az oltottak valamiért mindezt képtelenek felfogni.

Hogy ha már sikeresen átvészeltem minden baj nélkül az álltólagos hullámokat, akkor jó immunrendszeremnek hála túlélem a többitis. Ha meg mégis elkapom, hát akkor vagy legyőzi a szervezetem, vagy nem, lehet hogy elélek oltás meg covid nélkül 100 évig.

De ha beadom az oltást, miközben tök egészséges vagyok és kapok egy agyvérzést, vagy bármi súlyos mellékhatást, vagy belehalok, akkor tulajdonképpen feleslegesen pusztítottam el magam, pusztán mert rettegtem egy betegségtöl, lehet tök feleslegesen.

Aztán mi lesz? Mindenki széttárja a karját, hogy háát, megesik ezerből egy esetben.

Köszi, nem akarok az az egy lenni. Megharcolok a magam mdján ha kell, nem kell rám tukmálni semmit.

Mellesleg rohadt megbízható az oltás is, meg az egész oltási rendszer, ha az időseket is pont azzal oltották be amivel elvileg nem lett volna szabad.

Ó biztos véletlen....

Magyarázza meg valaki, hogy lehet tömegeket beoltani véletlenül valamivel...

Ez úgy történt, hogy ki kellett kísérletezni, rájuk ez hogy hat. Következmény lényegtelen.

Ilyen felelőtlen rendszerre bízzam magam?! Jelentkezzek kisérleti patkánynak?

Szomszédom idős, aztoimmun beteg, tavasszal oltatta magát. Most közölték vele, hogy azt a fajta vakcinát, amivel oltották, ő nem is kaphatta volna. Az állapota szarabb, mint valaha. Vérnyomása folyamatosan az egekben van. Egyik keze lebénult. Ő naphosszat itthon van, lát mindent. Azt mondja, az oltott időseket sorra viszik be a kórházba. Retteg és bánja hogy az oltást beadatta.

Nem csak idősek járhatnak így.

Emberkísérlet van folyamatban, bárki bármikor lehet áldozat.

Én azt mondom, annak van esze, aki vigyáz az egészségére, amennyire lehetséges ezt az egész covid és oltás cirkuszt meg nagy ívben elkerüli.

2021. nov. 3. 10:45
 28/33 anonim ***** válasza:
33%
Cherrypicking a több milliós statisztikákkal szemben. Ó, igen, ide vezetett a hányadék közoktatás, az emberek nem elég, hogy buták, mint a segg, de még el is hiszik magukról, hogy nem azok.
2021. nov. 3. 11:29
 29/33 anonim ***** válasza:
22%

"Hogy ha már sikeresen átvészeltem minden baj nélkül az álltólagos hullámokat, akkor jó immunrendszeremnek hála túlélem a többitis."

Forrás?

"ha beadom az oltást, miközben tök egészséges vagyok és kapok egy agyvérzést, vagy bármi súlyos mellékhatást, vagy belehalok"

Ennek továbbra is kisebb az esélye, mint a fertőzés okozta tüneteknek.

"Mellesleg rohadt megbízható az oltás is, meg az egész oltási rendszer, ha az időseket is pont azzal oltották be amivel elvileg nem lett volna szabad."

NEM az oltás hibája. A gyártó NEM ajánlotta az adott csoportnak. A gyártóra kell hallgatni.

"Magyarázza meg valaki, hogy lehet tömegeket beoltani véletlenül valamivel...

Ez úgy történt, hogy ki kellett kísérletezni, rájuk ez hogy hat. Következmény lényegtelen."

Úgy hogy a kormány fel akart vágni vele hogy jó gyorsan felpumpálja az átoltottságot. Ez sem az oltóanyagok hibája.

"Ilyen felelőtlen rendszerre bízzam magam?! Jelentkezzek kisérleti patkánynak?"

Ha akarod, akkor igen. Ha nem akarod, akkor ne.

2021. nov. 3. 11:30
 30/33 anonim ***** válasza:
64%

Igen, akkor most oltassam be magam én is, hogy a kormány felvághasson mert egyel

több strigula került az oltási statisztikába.

"Erről nem az oltás tehet". Nem hanem az erkölcstelen orvos, aki beadta, akkor is, ha a gyártó nem javasolta.

Ezt bárki orvosa bármikor megteheti, következmények nélkül.

A magyar lakosság nagy részének fingja sincs a vakcinák közötti

Különbségekröl, szimpátia meg összecsipkedett infok alapján választ, vagy rábízza az orvosra. De az is biztos, hogy egyik sem fogja leellenörizni mi van irva az ampullára, mielőtt beadnák neki. Lehet ásványvíz is.

Fejetlenség, átbaszás, kísérletezés, politikai packázás emberek egészségével.

Mondj egyetlen vakcinát, amivel nem volt semmi baj, ami körül semmi cirkusz nem volt!

Az egész covid mizéria elején még én is fostam a betegségtől. Várva vártam, mikor lesz ellenszer. Aztán ahogy,teltek a hetek, hónapok, mire megjelent az első vakcina, az egész hiteltelenné vált számomra. Mind a szakemberek, mind a politikusok, átláttam addigra, hogy érdekekről szól az egész.

Már nem vagyok kíváncsi az ellenanyagukra, csak azt várom, hogy ez az egész idióta színjáték lecsengjen egyszer s mindenkorra.

De most kezdődik még csak a terror igazán.

2021. nov. 3. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!