Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az oltatlan...

Mit gondoltok az oltatlan emberekről? Jogosan vehetik el tőlük a munkájukat? Jogos a kiközösítés? Jogos, hogy egyes emberek szerint az oltatlan gyereket se szüljön? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok a véleményekre!

2021. nov. 2. 17:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%

Támogatom az oltást, de semmiképp nem kényszeríteném rá senkire.

És azt nem értem, hogy miért mondják, hogy másokat véded, ha beoltatod magad. Attól még ugyanúgy elkapod, csak nem halsz bele...

2021. nov. 2. 18:19
 12/33 anonim ***** válasza:
76%
8, amig fizetem a tb-t, ott foglalom a helyet, ahol akarom. Nehez ezt felfogni ugye? Meg azt is, hogy ugyanannyi oltott van a kórházakban mint oltatlan. Mivel az oltás szart sem er, ezert adatjak be veletek a 30.at is. Nezik meddig lehet titeket hülyére venni. Amugy meg maganugy, aki akar oltakozik, maszkozik, felolem otthon is hordja, en nem veszelyeztetem a sajat testem ilyen szarral, es nekem a SAJAT egészségem a legfontosabb, nem random embereké. Kapisgálod?
2021. nov. 2. 19:16
 13/33 anonim ***** válasza:
18%
Mindegy, mit gondolok, ettől nem lesz jobb semmi sem, nem fog elmenni oltakozni, mert van egy berögzött nézete, de pofázni, haragudni a másikra meg tud az ilyen...
2021. nov. 2. 19:19
 14/33 anonim ***** válasza:
76%
Inkabb pont hogy ti tudtok pofazni. Ha ti annyira védettek vagytok, nem mindegy a masik mit csinal? Ennyire unatkoztok?
2021. nov. 2. 19:22
 15/33 anonim ***** válasza:
91%
Magánügy! Senkinek semmi köze ahhoz, hogy én oltatlan vagyok. Én sem tiltom meg senkinek, hogy beadassa magának valamelyik vakcinát, de cserébe elvárom, hogy az én életembe se szóljon bele senki.
2021. nov. 2. 19:24
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
Jaj 6-os, már más fél éve halgatni ezt a meghalunk dumát, már vicces inkább.
2021. nov. 2. 21:36
 17/33 anonim ***** válasza:
0%

Jogos.

Az embereknek joguk van dönteni hogy oltassanak-e, ezt nem lehet elvitatni.

A munkaadónak meg joga van dönteni, hogy akarja-e kockáztatni hogy gócpont legyen.

Nem lenne fair csak az egyik féltől elvenni a döntés jogát.

2021. nov. 3. 07:38
 18/33 anonim ***** válasza:
45%

Majd ha nem lesz egyik vakcinának sem veszélyes mellékhatása és teljes mértékben védeni fognak, majd akkor esetleg lehet kötelezni meg elvárásokat támasztani, de attól nagyon messze vagyunk!

Épp elégszer írták és megmondták: az oltott ugyanúgy terjeszti a betegséget és ugyanúgy meg is fertőződhet. Tehát semmi értelme beadatni és feleslegesen megkockáztatni egy vérrögösödést vagy ki tudja még mit, amit mellékesen okozhat.

Eddig az összes állitólagos hullámot köhintés nélkül átvészeltem családostol, pedig igen sokat járunk mindenféle közösségbe. Eszemben sincs a jó immunrendszerem szennyezni tüskefehérjével, mikor eddig is elkerült. Köszi nem kérek vérrögöt okozó vakcinát, olyat, amiért még az összes felelősséget rámhárítják, ha be merem adatni.

Nyilván nem váéletlenül iratják alá a felelősségvállalást.

Ha a munkáltató kötelezni akar, írja alá ő és fizessen a családomnak életjárasékot, ha az oltástól felfordulok. Nem írok alá olyasmit, ami nem önszántamból, hanem zsarolás hatására van. Épp eleget áldozunk a munkáltatókért, az nem mondok le értük még az egészségemről, biztonságomrol is!

2021. nov. 3. 08:46
 19/33 anonim ***** válasza:
Aki a #17-es válaszom lepontozta, az megindokolná hogy miért támogatja a jogok korlátozását? Vagy hogy miért nem támogatja a szabad döntés jogát? Kíváncsi lennék.
2021. nov. 3. 08:55
 20/33 anonim ***** válasza:
60%

"Majd ha nem lesz egyik vakcinának sem veszélyes mellékhatása"

Ilyen szer nem létezik az orvoslásban. Semelyik.

"és teljes mértékben védeni fognak"

Ilyen szer sem létezik, nincs 100% hatékonyságú vakcina, gyógyszer vagy eljárás.

"az oltott ugyanúgy terjeszti a betegséget és ugyanúgy meg is fertőződhet"

Azt is elégszer elmondták, hogy nem "ugyanúgy".

"megkockáztatni egy vérrögösödést"

A fertőzés nagyobb eséllyel okoz vérrögösödést.

"Eddig az összes állitólagos hullámot köhintés nélkül átvészeltem családostol"

Eddig sosem volt autóbalesetem, tehát az autóbalesetek nem léteznek, de minimum soha nem árthatnak nekem ezentúl...

Akik belehaltak a járványba, azok se haltak bele korábban előtte... nem egészen értem ezt az érvet.

"még az összes felelősséget rámhárítják, ha be merem adatni."

Ne álhírekből tájékozódj. A felelősségvállalás ugyanúgy működik, mint más gyógyszereknél, vakcináknál.

"Nem írok alá olyasmit, ami nem önszántamból, hanem zsarolás hatására van."

Teljesen korrekt, erről szól a mostani szabály. Te kereshetsz olyan munkaadót aki nem "zsarol", a munkaadód pedig kereshet olyan alkalmazottat aki beoltatja magát.

Deal.

2021. nov. 3. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!