Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elítélendő, ha egy fiatal...

Elítélendő, ha egy fiatal fizikailag bántalmaz egy öreget, de az öreg provokálta ki?

Figyelt kérdés

Nyilván bűntetőjogilag a fiatal a bűnös, de etikailag is ő lenne?

Teszam azt, megvédi magát (csak először üt), és hasonlók?

2021. okt. 30. 13:53
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha valakit "kiütsz", az bíróságra kerül és téged itélnek el garázdaságért, a büntetés mértéke meg attól függ, mennyire sérült az illetö, illetve menynire bizonyítható rád a szándékos agresszió. Ha te azzal akarsz védekezni, hoyg az illetö beszólogatott neked, akkor elástad magad teljesen!
2021. okt. 30. 16:33
 32/37 anonim ***** válasza:
70%
Azt írtad, tipikus alkesz, agresszív, nagydarab öreg. Ha megy feléd fenyegetőzve, te csak félreugrasz az utolsó pillanatban, ő ugye részeg, viszi tovább a lendület, akkor majd a fal, fa, stb megállítja. Te pedig nem vagy felelősségre vonható. Elhiszem, hogy felidegesít, de ha te ütsz először, te leszel felelősségre vonható. Egyszer velem volt olyan, hogy mentem át az úttesten, és a szemből átkelő dühöngő részeg meg akart támadni, öklét rázva, ordítva futott felém, én oldalra tértem ki futva, ami a kanyarodó autók miatt elég veszélyes volt, ráadásul 7 hónapos terhes voltam, tökre féltem, hogy elesek vagy utánam jön, de nem, vitte tovább a lendület, én meg szerencsésen átértem a túloldalra. Máig nem tudom, hogy a sok átkelő ember közül miért engem személyt ki, soha nem láttam azelőtt.
2021. okt. 30. 16:47
 33/37 anonim ***** válasza:
0%

15-ös vagyok

Annyit zeretnék hozzá tenni az sztorihoz,hogy 1 paradicsomot nem tépünt le,vagy nem tapostunk le,és úgy rágalmazott meg minket.

És megjegyzem,még kertben SE voltunk,és ahol volt az patak,oda csinálta..

Ja,tényleg,6-7 éves gyereként tényleg olyant csináltunk hogy csak oda mentünk játszani ahol se közelbe egy olyan tábla hogy "magánterület" vagy akármi...

Meg jó hogy kisgyerekben tudott csak bele kötni,meg 10-13 éves kölykökben..

Tényleg emberek,józan paraszti ésszel gondolkazott már,ilyen csinálni hogy kapával fenygetőzni meg gyereket bántani?

2021. okt. 30. 16:48
 34/37 anonim ***** válasza:
*szemelt ki
2021. okt. 30. 16:48
 35/37 anonim ***** válasza:
50%
Alapból a szóbeli/fizikai bántalmazás elítélendő.
2021. okt. 30. 20:26
 36/37 anonim ***** válasza:
Igen!
2023. okt. 27. 07:57
 37/37 anonim ***** válasza:
15/33# Jó nagy suttyó vagy! Igazi kihívást jelentett a válaszod elolvasása.
2023. okt. 27. 08:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!