Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elítélendő, ha egy fiatal...

Elítélendő, ha egy fiatal fizikailag bántalmaz egy öreget, de az öreg provokálta ki?

Figyelt kérdés

Nyilván bűntetőjogilag a fiatal a bűnös, de etikailag is ő lenne?

Teszam azt, megvédi magát (csak először üt), és hasonlók?

2021. okt. 30. 13:53
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%
Agyon akart verni a jarokeretevel, vagy mi?
2021. okt. 30. 14:20
 12/37 A kérdező kommentje:

Vannak jó fizikai állapotban lévő öregek, tipikus alkesz agresszív fajtából.

Na és mit mondtál volna nekei intelligensen, miután elkezd ugatni meg fenyegetőzni, arra hogy "ne szóljon bele más dolgába"?

2021. okt. 30. 14:24
 13/37 anonim ***** válasza:
96%
Előzmény nélkül nem szoktak fenyegetőzni az emberek. Valamit csináltál, amit nem kellett volna.
2021. okt. 30. 14:26
 14/37 anonim ***** válasza:
96%

Semmit nem mondtam volna neki, otthagyom és kész.

Mondjuk eleve nem kezdeményeztem volna olyan helyzetet amire így reagálna a másik...

2021. okt. 30. 14:29
 15/37 anonim ***** válasza:
0%

Hát van egy saját sztorim,amin el kélne gonmdolkozni MINDENKINEK:

Van egy öregasszony az lakótelepen,aki annyira irritálóan viselkedett hogy mindenkiben bele kötött,ordibált,meg úgy beszélt mindenkivel mint az kutyával.

Na mostan az képzeljétek el hogy kimész az tesvéreddel játszni és elkezd ottan veszekedni meg rendőrséget hívni,mert hogy ottan volt az pataknál valami illegálisan kertnek nevezet valamije,na az lényeg hogy el kellet menni,és pont akkor jöttek az szüleink és elkezd ottan szitokozoni,meg kapával fenyegetőzni stb finomság,amiért szépen fogalmazva nem volt valami biztató.

Na,és az a pláne hogy elhordott az környéken mindenféle hazug tolvajnak minket,és mindenféle mocskot mondott rólunk,és ha jól tudom mással is kötekedett..

Meg velem is kikezdett nem egyszer,nem kétszer,és úgy képzeljétek el hogy egész lakótelep úgy utálja hogy agyon verné,mert olyan stílusban beszél mással hogy hihtelen,hogy mindenkiben bele köt.

És az a vicc hogy mivel lakótelep,van köztéri kert ahol nyilván van pár bokor,fa stb,és csak mi 3 évesen csak fogoskácstunk,és az vén hülye is abba bele kötött hogy mik mit keressünk ott meg hogy mik letapussuk az virágokat...(Közben annyi baja se lett az virágnak stb,hogy levelet nem törtünk le)

Jó vicc amikor az hiszi néhány öreg,hogy meg van vénülve és már mindenkiben bele köt,nem vagyok egy erőszakos ember,de aki keresi az problémát,meg az balhét,akkor ne csodálkozzon ha netán bele fut egy balhéba!!!

Értem én hogy nem illik,meg csicskaság nyengéket verni,de az nyenge ne éljen vissza avval az erkölcsi joggal,hogy ő vén valaki!!

2021. okt. 30. 14:47
 16/37 anonim ***** válasza:
ja,és 6 évesek meg 7 évesrek voltunk amikor pataknáél játszunktun
2021. okt. 30. 14:48
 17/37 A kérdező kommentje:
Azért 30 évesen már én is megéltem ezt-azt, a tiszteletet ki kell érdemelni, természetesen megadom a tiszteletet az időseknek, de senkitől nem tűröm, hogy belém álljon, pláne fenyegetőzve, aggresszíven.
2021. okt. 30. 14:57
 18/37 anonim ***** válasza:
77%

Csak attól kell magad megvédeni fizikailag, aki fizikailag támad, drágám. Akkor is legfeljebb csak akkora erővel, amekkorával ő támad.

Nem releváns a fizikai erőszak a gyengébbel szemben. Senki sem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy ne hagyd ott a picsába, mikor felbosszant valaki.

2021. okt. 30. 15:06
 19/37 anonim ***** válasza:
8%

18

Jó,könnyen beszélsz,ha nyugodt vagy..

Ha felhúzznak,akkor mondasz vagy csinálsz olyasmit talán lehűlt fejjel nem 100% hogfy csinálnál...

2021. okt. 30. 15:14
 20/37 A kérdező kommentje:

Látom GYP vagy, fizikailag támad = már akarna ütni téged, de te gyorsabb vagy.

Nem volt ez a gyökér fizikailag gyengébb, dagadt nagydarab volt. Nem az a törékeny nyugdíjas.

2021. okt. 30. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!