Elítélendő, ha egy fiatal fizikailag bántalmaz egy öreget, de az öreg provokálta ki?
Figyelt kérdés
Nyilván bűntetőjogilag a fiatal a bűnös, de etikailag is ő lenne?
Teszam azt, megvédi magát (csak először üt), és hasonlók?
2021. okt. 30. 13:53
21/37 anonim válasza:
Azért ha ez megnyugtat agyi szinten egyformán a nullához közelítetek, te 30 és amaz xx évesen.
22/37 anonim válasza:
Itt CSAK AZ LÁTSZIK, hogy TE VAGY az AGRESSZÌV ÁLLAT, és most mentséget keresel, hogy miért verekszel másokkal!
23/37 anonim válasza:
"Ha felhúzznak,akkor mondasz vagy csinálsz olyasmit talán lehűlt fejjel nem 100% hogfy csinálnál..."
Aki simán elkövet egy bűncselekményt ha felhúzza magát valamin, az nem is való civilizált társadalomba...
24/37 anonim válasza:
De most mit puffogsz, kérdező? Mindannyian egyhangúlag azt írtuk, hogy ez nem normális. Ha nem érdekel a véleményünk, akkor minek kérdezted meg?
25/37 A kérdező kommentje:
Ti azt nem értitek meg, hogy ha megakart verni valaki, nem az van, hogy én rátámadtam egy random emberre. Még csak rá se néztem, azt se tudom, hogy ki ez. Beleszólt egy olyan dologba, ami őt egyáltalán nem érintette semmiféle módon, mint kívülállót, utána szóltam neki hogy ne szóljon bele más dolgába, innen druvult el az egész.
2021. okt. 30. 15:32
26/37 A kérdező kommentje:
-ha.
2021. okt. 30. 15:33
27/37 anonim válasza:
19
Ha tudnád, milyen családom van, nem írnál hülyeségeket. Nem egy rokonom jelentettem már fel. Kértem tőlük távoltartásit is. De sosem verekedtem egyikkel sem. Nincs bennem annyi tesztoszteron, hogy így akarjam megoldani a dolgokat. Sokkal nagyobbat csattant úgy, hogy onnan jött a pofon és olyan formában, ahogy nem várták. És legalább az én lelkiismeretem is tiszta
28/37 A kérdező kommentje:
Leszögezném, nem fajult tettlegességig a dolog, de egy hajszál válaszotta el, hogy kontrolláltam magam, de már éreztem, hogy szakad a húr. Lehet akkor egy szemét alak vagyok szerintetek, de én lelkiismeretfurdalás nélkül kiütöttem volna.
2021. okt. 30. 15:53
29/37 anonim válasza:
Az a baj a keménylegénykedéssel, hogy ha valaha hivatalos igazságszolgáltatásra vágynál, te húzod a rövidebbet, mert nem fogják indokoltnak ítélni a fizikai fellépést, akárhogy is provokált. Automatikusan figyelembe fogják venni, hogy nem vagy lelkileg teljesen stabil és ennek fényében veszik komolyan a saját mondandódat is.
30/37 A kérdező kommentje:
ok, de mi garantálja, hogy bíróságra megy az ügy?
2021. okt. 30. 16:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!