Hogyan lehet túlélni a hétköznapokat mindössze 7 óra alvással?
Hogyhogy hogyan? Mi a kérdés pontosan?
Felkelsz, ébren vagy, majd alszol.
Nem mindegy hogyan indul a napod.
Ne kavéval kezd, mert megdobja az ébredés utáni kortizol szintedet és már eleve feszültebb leszel, ami kifáraszt.
Legyen a napodban rendszer.
Több kicsi egészséges étel, sok folyadék.
Mozogj napközben 15-20 percet, mozgasd at az ízületeidet.
Legalább még egyszer napközben iktass be egy 20 perc relaxációt csukott szemmel.
És figyelj oda, hogy az a 7 óra minőségi alvás legyen. Mély, nyugodt. Pl. én fehér zajt rakoo be halkan, hogy ott duruzsoljon. Nyigtató teat iszok előtte.
Felnőtteknek 6-8 óra az alvásigénye. Tankönyv szerint.
Én 4-5 órákat alszok csak, mert munka mellett még suliba járok.
Na az kevés
Nekem a következő a tünete a 7 óra alvásoknak.
Nagyon nehezen kelek (mondjuk korán eleve nehezen kelek, ilyen a bioritmusom), az első 2-3 órában brutál álmos vagyok, de az egész nap nem az igazi. Hétvégén meg simán, magától megvan akár kétszer 12 óra alvás.
7-9 órát írnak alvásigénynek.
A baráti körben eleve vagyunk 4-en, akiknek nagy az alvásigénye. Szerencsére a (részbeni) home office miatt meg is tehetjük, család sincs még.
Nem csodálkoznék, ha az emberek egy jelentős részének a 9 óra felé hajlana az alvásigénye, csakhogy rohanunk, időhiányosak vagyunk, kizsigerlő, feszített életet élünk. Meg lehet nézni, egy átlagos munkahelyen mennyi kávét isznak. A normális az lenne, ha csak az ízéért inná az, aki szereti és kávé nélkül se lenne álmos az ember. Sőt, a legideálisabb a magunktól ébredés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!