Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet túlélni a hétközn...

Hogyan lehet túlélni a hétköznapokat mindössze 7 óra alvással?

Figyelt kérdés
2021. okt. 29. 14:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%

Hogyhogy hogyan? Mi a kérdés pontosan?

Felkelsz, ébren vagy, majd alszol.

2021. okt. 29. 14:21
 2/13 A kérdező kommentje:
A kérdés inkább az, hogy ez kb mire elég, amikor 8 óra alvás nélkül teljesen egészségtelen az életmódod?
2021. okt. 29. 14:23
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy egészségtelen, 7 óra alvás elég.
2021. okt. 29. 14:23
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Miért lenne egészségtelen? Felnőtt emberek nagy részének elég 7 óra. Én pl tök jól elvagyok ennyivel, ha kevesebb akkor van gond.
2021. okt. 29. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Évek óta 5-6 órát alszom hétköznap. Zokni az agyam. Konkrétan a memóriám ilyenkor csapnivaló...
2021. okt. 29. 14:25
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem mindegy hogyan indul a napod.

Ne kavéval kezd, mert megdobja az ébredés utáni kortizol szintedet és már eleve feszültebb leszel, ami kifáraszt.

Legyen a napodban rendszer.

Több kicsi egészséges étel, sok folyadék.

Mozogj napközben 15-20 percet, mozgasd at az ízületeidet.

Legalább még egyszer napközben iktass be egy 20 perc relaxációt csukott szemmel.

És figyelj oda, hogy az a 7 óra minőségi alvás legyen. Mély, nyugodt. Pl. én fehér zajt rakoo be halkan, hogy ott duruzsoljon. Nyigtató teat iszok előtte.

2021. okt. 29. 14:26
 7/13 anonim ***** válasza:
84%
Bárcsak aludhatnék minden nap 7 órát. Igazából mindenkinek más az alvásigénye.
2021. okt. 29. 14:45
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Felnőtteknek 6-8 óra az alvásigénye. Tankönyv szerint.

Én 4-5 órákat alszok csak, mert munka mellett még suliba járok.

Na az kevés

2021. okt. 29. 15:36
 9/13 anonim ***** válasza:
95%
Ne viccelj már, - kérdező! -Aki naponta megteheti, hogy hét órákat alszik, az tulajdonképpen "halálra pihenheti" magát! -Évtizedeket élnek le úgy emberek, hogy napi szinten 4-5 órákat alszanak - és helyt is állnak az éber óráikban!
2021. okt. 29. 15:44
 10/13 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a következő a tünete a 7 óra alvásoknak.

Nagyon nehezen kelek (mondjuk korán eleve nehezen kelek, ilyen a bioritmusom), az első 2-3 órában brutál álmos vagyok, de az egész nap nem az igazi. Hétvégén meg simán, magától megvan akár kétszer 12 óra alvás.

7-9 órát írnak alvásigénynek.

A baráti körben eleve vagyunk 4-en, akiknek nagy az alvásigénye. Szerencsére a (részbeni) home office miatt meg is tehetjük, család sincs még.

Nem csodálkoznék, ha az emberek egy jelentős részének a 9 óra felé hajlana az alvásigénye, csakhogy rohanunk, időhiányosak vagyunk, kizsigerlő, feszített életet élünk. Meg lehet nézni, egy átlagos munkahelyen mennyi kávét isznak. A normális az lenne, ha csak az ízéért inná az, aki szereti és kávé nélkül se lenne álmos az ember. Sőt, a legideálisabb a magunktól ébredés lenne.

2021. okt. 29. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!