Miért van felsőbbrendűségi komplexusuk az introvertáltaknak?
A valódi introvertáltaknak nincs.
Van viszont egy érdekes dinamika abban, mikor valaki szorongó/szociális fóbiás vagy szimplán csak a fsz sem kíváncsi rá, mert szar társaság, ezért gyakorlatilag introvertált életvitelre kényszerül, akkor is, ha extrovertált.
Na ezekben az emberekben aztán gyűlik a gyűlölet. :D Gyakorlatilag olyanok, mint az incelek, csak a társas életben. Nincs társaságuk akaratuk ellenére, de fájdalmas lenne beismerni, hogy ez az ő hibájuk, amivel pszichológushoz kellene fordulni vagy fejleszteni magukat, ezért inkább introvertáltaknak hívják magukat és próbálják önigazolásból a vígan saját életüket élő extrovertáltak fölé helyezni.
És akkor jön ez a moslék, mint:
-az extrovertáltak ostobák
-én könyvet olvasok buli helyett, milyen intelligens vagyok
-ja, az extrovertáltak alkoholisták, zajosak és irritálóak is
-én szeretem a csöndet és szeretek gondolkodni, ők nem is szoktak gondolkodni
-nekem legalább nincs káros szenvedélyem és nem akarom ellógni a kötelességem, mint azok, akik másokkal szórakoznak
-olyan igazságtalan velem a világ, a jópofizást megfizetik, de a valódi tudást nem, többet ér, ha a főnökkel bratyizol, mint EGY IGAZI SZAKEMBER
És társai.
Ugyanezt csinálják azok is, akik valami oknál fogva lemondanak valamilyen élvezeti cikkről, de annyira hiányzik nekik, hogy frusztrálódnak és fújnak mindenkire, aki csinálja, mert látják, hogy semmivel nem tartják őket többre a saját mazochizmusuk miatt, mint azt, aki kevésbé szigorú magához. Ez van akkor, mikor a buksisimiért csóválod a farkad és nem azért, mert belülről jön ez az indíttatás.
Miért, az van?
Ha igen, én nem értem miért.
Nincs rá okuk.
Sajnálom az introvertáltakat, nekem olyan kis élettelennek tűnnek.
5-ös! Nem írtam hogy furák. Én extrovertált vagyok mégis furának tartom magamat.
Azt írtam, "nekem olyan kis élettelennek tűnnek". Sajnálom, hogy általánosítva írtam, ez valóban kár volt. Nem mindegyikük tesze-tosza. De határozottan vannak idegesítő tulajdonságaik, amik alapján az extrovertáltak szemében néha idegesítőnek, udvariatlannak, nyámnyilának, amolyan "savanyú jóskának" tűnnek. És igen, bizonyára ők is tudnának mit mondani az extrovertáltakra :D
De tudod mit, módosítanám (ha tudnám) a kommentemet egyszerűen erre: Szerintem nincs semmi okuk az introvertáltaknak arra, hogy felsőbbrendűségi komplexusuk legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!