Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miben mutatkozik meg, ha...

Miben mutatkozik meg, ha valaki feminista? Miket csinál egy feminista?

Figyelt kérdés

2021. okt. 21. 14:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
27%

valamilyen szinten minden nő feminista.. még én is, pedig én fideszes vagyok és hülyét kapok a libsi dolgoktól. nő vagy. akarsz autót vezetni? szavazni , tanulni? na akkor feminista vagy..

femináci az más. az már azt hiszi felsőbb rendű, gyűlöli a férfiakat stb. valahol megérthető mert sok a köcsög pasi de nem egy normális állapot.

2021. okt. 21. 14:30
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem feltétlenül "csinál" semmit. Egyenrangúnak tartja a férfiakat és a nőket.
2021. okt. 21. 14:33
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Manapság a legtöbb feminista nem kampányol és nem aktivista, de a feminista szemléletet képviselik a mindennapi életükben.
2021. okt. 21. 14:40
 4/16 anonim ***** válasza:
7%
Én úgy tudom hogy gyűlölik a férfiakat
2021. okt. 21. 14:43
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Én már azokra azt mondom, hogy feminista, akik a nem is túl régi nézeteket idejétmúltnak tartják, és minden férfi-nő kapcsolatot, állapotot a nők javára tolják túl.
2021. okt. 21. 14:44
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
4: max a nagyon szélsőséges radikális feministák, de úgy általában a feministák nem gyűlölik a férfiakat, egyenlőséget akarnak. (Az egy másik dolog hogy egyes férfiak ezeket a törekvéseket támadásnak és gyűlöletnek veszik)
2021. okt. 21. 14:54
 7/16 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az igazi feminista megkérdőjelezi azokat a mindennapi normákat, amik nemek szerint determinálják a társadalmi szerepeinket. Nem akarják eltörölni a férfiak és nők közti különbséget, hanem ezeknek a különbségeknek a tudomásul vételével igyekeznek egyenlőségre alapuló világot kialakítani.

Nemcsak a saját nemüket érintő hátrányokra koncentrálnak, hanem kiállnak az egyenlőség mellett olyan ügyekben is, amiben a férfiakat éri diszkrimináció. Például foglalkoztatja őket az ápolói-gondozói munkák-feladatok értékének elismerése, ugyanakkor azt is felismerik, hogy az ilyen túlfeminizált szakmákban is nyitni kellene az érdeklődő férfiak integrálásával (és pl üdvözölni a férfi óvodapedagógusok jelenlétét a pályájukon).

Ezzel összhangban fontos nekik, hogy ne úgy vitassák a másik nem privilégiumait, hogy a sajátjaikhoz ragaszkodnak.

A legfontosabb pedig: tisztelni a választáshoz való jogot. Például nem kell azért harcolni, hogy a nők ne legyenek háztartásbelik. Azért kell harcolni, hogy ne belekényszerüljenek ebbe a helyzetbe. Arra kell figyelmet fordítani, hogy olyan párbeszédek szülessenek a férfi és a nő szerepeiről a gyermeknevelésben, amik nem azért várnak el valakitől valamit, mert nő vagy férfi. Sok férfi például (a külső nyomás miatt) megalázónak érezné, ha ő maradna otthon a gyermeket nevelni, hiába keres a párja sokkal többet, és lenne logikusabb az élethelyzet. Fontos, hogy levetkőzzük a külső nyomást, és ne tartson vissza, mit gondolnak mások (és ezzel előmozdítsuk, hogy a "mások" véleménye is formálódjon) - de ezek a változások nem fognak forradalmi formában megszületni. Beszélni kell róla.

2021. okt. 21. 15:05
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

Szívemből szóltál!

Feministának tartom magam, és zavar hogy a férfiak több munka után mehetnek nyugdíjba, valamint az is hogy sok """feminista""" nő lenézi a háztartásbeliket.

2021. okt. 21. 15:23
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Eredetileg feminista az volt, aki a nők egyenjogúságáért küzdött. Szerencsére manapság ez már nem téma, egyenjogúság van régóta, úgyhogy a mai feministák már a nők felsőbbrendűségét szeretnék elérni.
2021. okt. 21. 15:23
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Engem zavar, hogy feministaként minden nővel egyet kell értenem. Pl lenézem a háztartásbelieket, akár férfiak, akár nők, és emiatt nem feminista vagyok, csak """feminista""".
2021. okt. 21. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!