Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy kűzdötök meg a bűntudattal?

Hogy kűzdötök meg a bűntudattal?

Figyelt kérdés
Hogy kűzdötök meg a bűntudattal, ha tudjátok, hogy nem lehet helyrehozni, sem bocsánatot kérni? Ha valamit nagyon elbaltáztatok és nincs visszaút? Az idő is hiába telik, felvillannak ugyan azok a múltbéli hibáitok. Ha nem tudok bocsánatot nyerni egy bizonyos embertől, ilyenkor a hívő ember Istenhez menne bocsánatért, de én nem vagyok hívő. Már attól félek, hogy életem végéig hordozni fogom ezt az érzést és hogy halálomkor, ha lepereg előttem az életem, még újra is élhetem.

2021. okt. 21. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Még négy évvel a történtek után is bűntudatom van. Az elmúlt egy évben viszont alábbhagyott az öngyűlöletem. Elkezdtem értékelni, mennyi jó dolgot is tettem azóta és hogy már nem ugyanaz az ember vagyok, aki azokat a dolgokat elkövette.

Vannak kiemelten fontos döntési helyzetek az életben, de egyetlen döntésed sem határoz meg téged teljes egészében. Te nem csak az az egy tett vagy, amiért most marcangolod magad, hanem sok minden más is, ezt tartsd észben!

2021. okt. 21. 13:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Először zavar, gondolkodom, hogyan lehetne jóvá tenni. Majd megint vétek valamit,, és ez felülírja a régit, mert akkor már a következőn fogok agyalni, hogy változtassak vallamit, majd a következőn, a következőn, a következőn...
2021. okt. 21. 20:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mással foglalkozom. Arra figyelj, hogy vond el a gondolataidat róla, mert nagyon mély lelki kútba eshetsz, ha csak ezen jár az eszed. Gondolj arra, hogy hány jó cselekedeted volt eddigi életed során, amelyek szintén meghatároznak téged. Foglald el magad fizikai tevékenységekkel, ha nincs más, akkor akár mosás, főzés stb, vagy segíts embertársaidnak, hogy azt érezd, törlesztettél.
2021. okt. 21. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!