Magyarországon miért nem ünnepeljük a Halloweent?🖤🎃
21. Lehet hogy félreértettem, de nem része a mindenszentek ek.
A Halloween-t már jóval azelőtt ünnepelték mielőtt a kereszténység megjelent volna Írországban és Skóciában. Magát a mindenszenteket pedig csak azt hiszem csak a 8. századtól ünneplik.
Magát az elnevezést mint Halloween valóban csak később kapta az angol nyelvből. Előtte máshogy hívták, nyilván mivel amikor elkezdték ünnepelni még nem beszéltek angolul ahol ünnepelték. Direkt írok ünnepet, mert egy fesztivál volt.
21-es vagyok, Samhain előestéjének nevezték, mert Samhain volt az új év első hónapja. De nem az angoloknál, hanem az íreknél. Azért írtam Mindenszenteket, hogy aki nem tudja, az is értse. És nem is a szentekről, sőt, még csak nem is a halott lelkekről szólt, hanem a tündérekröl, aprónépekről, azok világa és az emberek világa közti átjarásról.
Amúgy meg a rómaiaknak is volt halottünnepe még jóval a kereszténység előtt.
Egyet írunk cska nem értjük egymást 🙂. Igen az íreknél csak mivel ők az angol hóditásig nem beszéltek angolul ezért más neve volt a Halloween-nek.
De akkor sincs köze a Mindenszentekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!