Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem ünnepeljük a Halloweent?🖤🎃

Figyelt kérdés

2021. okt. 17. 12:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
Miért mondod ezt? Egy csomóan ünneplik. Vannak Halloween bulik, települési vagy iskolai tökfaragó versenyek, gyerekeknek jelmezverseny, édességosztás, és minden 10 méteren ki van rakva valami Halloween dekoráció.
2021. okt. 17. 13:30
 12/26 anonim ***** válasza:
92%

Én megszoktam ünnepelni.

Már ha ünneplésnek számít, hogy aznap kifaragok 1 tököt, horrorfilmeket nézek, meg ilyen halloween-es gumicukrokat eszek :D

Szerintem nagyon jó hangulatúvá lehet tenni vele az szobát, még ha csak 1-2 napra is.

Az meg, hogy nem magyar eredetű kit érdekel? Akkor ne egyél pizzát se mert az se magyar eredetű, TV-t se nézz, mert az se magyar eredetű, internetezni se internetezz mert az se magyar eredetű.

Komolyan milyen begyöpösödött gondolkodás mód valamit azért nem csinálni, mert nem magyar eredetű?

2021. okt. 17. 13:35
 13/26 anonim ***** válasza:
49%

Egyrészt ez nem ünnep, így nem szokás tipikusan "ünnepelni", másrészt pont ütközik a mindenszentekkel...

De egyébként szokás ilyenkor rendezvényeket, halloween témájú programokat/bulikat szervezni.

Ezek mennek Magyarországon is.

Viszont az amerikai jellegű házalás és cukorgyűjtés nálunk nem hagyomány, részben anyagi, részben pedig a mindenszentek miatt...gondolom én.

2021. okt. 17. 15:37
 14/26 anonim ***** válasza:
77%
A mindenszentek és a Halloween nem egy napon van, szóval nem ütköznek időpontilag.
2021. okt. 17. 16:12
 15/26 anonim ***** válasza:
23%

8+10+13 fogalmazta meg amire gondolok.

Előszöris nem unnepelhetjuk meg a világ összes ünnepét vagy vehetjük át a szokását.

Másodszor hiába nem egy napon van a mindenszentekkel akkor is ez az 1 nap különbség igenis számít. Hiszen egyik nap még maszkokban bohóckodni, szellemek stb.. másnap meg gyertyát gyújtunk a temetőben a halottakért...ez a kettő üti egymást egy kicsit hiába nincs köze egymáshoz. Írországban és Amerikában egyszerűen nem szokás a mindenszentekkel a temetőbe menni ezért nem is problema a Helloween.

Ennek ellenére szerintem is egyre jobban át fogjuk venni mi is. Szerintem azért mert régebben megszólták volna az embereket ha mindenszentek előtt egy nappal leálltak volna bohóckodni maszkokban, ma már kisebb a nyomás az embereken ami a vallást illeti. Szerintem egyre több ember vállalja fel hogy nem hívő pl 30 évvel ezelőtthöz képest. Nem azt állítom hogy hívők nem Helloweeneznek hanem hogy a világ változott. Már sokkal elfogadottabb ez a dolog nálunk Magyarországon mint régen.

És igen, anyagi vonatkozású is lehet mivel nálunk december 6-án jön a Télapó (nyugaton karácsonykor megy) , Februárban farsang (nyugaton nem ünneplik az iskolákban), ezért ez egyszerűen egy olyan plusz kiadás a szülőknek hogy az a cukorkagyülytés ami ott meg egyhamar nem biztos hogy ki fog alakulni.

2021. okt. 17. 16:58
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

Sztem a halloween annyira tartalmatlan, hogy ünnepnek se lehetne hívni, ha átvennénk. Abszolút üres az egész, arról szól hogy vegyél egy rakás szart, költsd a pénzed. Díszítsd fel a lakásod olcsó műanyag kacatokkal, vegyél magadnak egy ócska, eldobható kosztümöt, vegyél egy rakás egészségtelen zabálni valót, stb.

Ami - bevallom - bazi jól hangzik, de ez messze nem elég ahhoz, hogy naptári ünnep legye a halloweenből.

De még ha nem is lesz belőle hivatalos ünnep amit mindenki torkán lenyomunk, akkor is halloweenezhetnek az emberek. És halloweeneznek is. Nem véletlenül van tele a Lidl mindenféle halloweenes cuccal, és nem véletlenül van milliónyi ilyen témájú parti meghirdetve.

Az emberek még a tökeiket is kipakolják az ablakba.

Ez nem elég? Aki akar, annak már így is lehetősége van kiélni magát.

2021. okt. 17. 17:59
 17/26 anonim ***** válasza:

14

Azt nem írtam hogy egy napon vannak.

2021. okt. 17. 18:26
 18/26 anonim ***** válasza:
83%
16os. Ez olyan mint a húsvét. Az eredetét sokan nem ismerik, bőrlehúzó, nem is magyar ünnep még is ünnepeljük. Hova is akartam kilyukadni?
2021. okt. 17. 19:25
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

#18 a húsvétnak mindig is volt kulturális(/vallási) jelentősége nálunk. Mindig. Sőt, mái napig is van.

Avass már be abba, hogy mi a halloween kulturális jelentősége? Az, hogy elvékonyodik a fal az emberi és a mumusdimenzió között, neked pedig művért kell fecskendezned magadra, hogy elijeszd az átjövő szellemeket? Ugyan kérlek...

De továbbra is: ha ennyire reszketsz a halloweenért, a világon senki sem akadályoz meg abban, hogy vegyél szemgolyó cukorkát, megnézz egy tucatgyártott horrorfilmet a barátaiddal, vagy felvegyél egy múmia jelmezt, és beülj valahova sörözni. Ki a f..szom akadályoz meg? Úgy heveskedtek itt néhányan, mintha keresztes hadjáratot folytatna a kormány a halloweenezők ellen.

2021. okt. 17. 19:46
 20/26 anonim ***** válasza:
37%
19es akkor is. Mióta nemzeti ünnepünk a húsvét? Értem hogy kereszténység stb de ha réggebre vissza mész akkor ez is átvett vallás. Plusz kérlek olvass utána halloweenek mielőtt f..szságot írsz🤣 Ennyi erővel írható húsvétra hogy mi a köze van a nyúlhoz es a tojásokhoz. És ne hisztizz be ha összehasonlítom a 2 sz..r ünnepet és találok hasonló logikátlanságot a 2 között.🤣
2021. okt. 17. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!