Magyarországon miért nem ünnepeljük a Halloweent?🖤🎃
Mert ez az ünnep nem magyar eredetű.
Ettől függetlenül én nem bánom, hogy itt nálunk is egyre jobban kezd elterjedni. Szerintem baromi jó a hangulata és kicsit feldobja az egész októbert. A mindenszentek és a halloween pedig továbbra sem üti egymást dátumilag, szóval aki akarja, az szerintem nyugodtan ünnepelje.
Csak azt sajnálom, hogy az én tényleges gyerekkoromban ez még nem volt akkora sláger 😕
Szerintem nem jó érv erre az, hogy "mert nem magyar eredetű".
A karácsony sem magyar eredetű, ha már itt tartunk. Akkor azt minek ünnepeljük?
Ennek az az oka, hogy a társadalom nagy része idős, akik már kevésbé rugalmasak és teljesen más nevelésben, ideológiában nőttek fel, mint a mai fiatalok. Ők nem tudják megérteni, hogyan lehet egy boldog ünnepet egy szomorúbb hangulatú ünnep mellé elhelyezni.
Ráadásul a mai időseket gyerekként elvitték katonának, a nőket meg a ház körül dolgoztatták, tehát nagyon esélyük sem volt arra, hogy jól érezzék magukat.
A fegyelem, a szigor, a lehangoltság megfertőzte őket. Idős korukra pedig kiégtek teljesen. (van kivétel)
Mi, fiatalok már másban nőttünk fel, így mi megint másképpen gondolkodunk.
Egyébként én azt tapasztalom, hogy egyre többen ünneplik itthon a Halloweent, itt a szomszédban is rengeteg idősebb ember is viszi az unokáit "csokit vagy csalunk"-ozni, szóval fejlődünk, de még mindig többen vannak akik szerint nem állja meg a helyét a Halloweenn.
De szerintem 5-10 év múlva simán lesz Magyarországon is olyan őrület mint most Amerikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!