Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem ünnepeljük a Halloweent?🖤🎃

Figyelt kérdés

2021. okt. 17. 12:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
47%
Mert nálunk mindenszentek van.
2021. okt. 17. 12:22
 2/26 anonim ***** válasza:
90%
Van akik ünneplik.
2021. okt. 17. 12:24
 3/26 anonim ***** válasza:
91%

Mert ez az ünnep nem magyar eredetű.

Ettől függetlenül én nem bánom, hogy itt nálunk is egyre jobban kezd elterjedni. Szerintem baromi jó a hangulata és kicsit feldobja az egész októbert. A mindenszentek és a halloween pedig továbbra sem üti egymást dátumilag, szóval aki akarja, az szerintem nyugodtan ünnepelje.

Csak azt sajnálom, hogy az én tényleges gyerekkoromban ez még nem volt akkora sláger 😕

2021. okt. 17. 12:26
 4/26 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk ünnepeljük. Már régóta hagyomány a falunkban, hogy van díszítés, csokit-vagy-csalunk és egy csomó minden más vicces dolog. Nagyon hangulatos ünnep és remélem, jobban elterjed majd Magyarországon :D
2021. okt. 17. 12:28
 5/26 anonim ***** válasza:
86%
Mert a magyarok viszolyognak minden odegen eredetű dolgotól. Pedig szerintem tök jó ünnep, főleg a gyerekeknek.
2021. okt. 17. 12:29
 6/26 anonim ***** válasza:
13%
Kedves ötös akkor ünnepeljük a kínai újévet
2021. okt. 17. 12:30
 7/26 anonim ***** válasza:
39%
Anno Luca napja egy az egyben magyar halloween volt; ennyi erővel azt is ünnepelhetnénk....
2021. okt. 17. 12:30
 8/26 anonim ***** válasza:
62%
És észak amerikában a latin halottak ünnepét? Vagy mi miért nem a latin verziót? És Amerikában a húsvéti locsolkodást? Mert csak. Itt nem hagyomány. Ott meg a locsolkodás nem elterjedt.
2021. okt. 17. 12:33
 9/26 anonim ***** válasza:
34%
Csakhogy a kínai újév egyáltalán nincs jelen Magyarországon, a halloween pedig de, tök faragás, dekoráció stb. Még se akarja senki elfogadni...
2021. okt. 17. 12:34
 10/26 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem jó érv erre az, hogy "mert nem magyar eredetű".

A karácsony sem magyar eredetű, ha már itt tartunk. Akkor azt minek ünnepeljük?

Ennek az az oka, hogy a társadalom nagy része idős, akik már kevésbé rugalmasak és teljesen más nevelésben, ideológiában nőttek fel, mint a mai fiatalok. Ők nem tudják megérteni, hogyan lehet egy boldog ünnepet egy szomorúbb hangulatú ünnep mellé elhelyezni.

Ráadásul a mai időseket gyerekként elvitték katonának, a nőket meg a ház körül dolgoztatták, tehát nagyon esélyük sem volt arra, hogy jól érezzék magukat.

A fegyelem, a szigor, a lehangoltság megfertőzte őket. Idős korukra pedig kiégtek teljesen. (van kivétel)

Mi, fiatalok már másban nőttünk fel, így mi megint másképpen gondolkodunk.

Egyébként én azt tapasztalom, hogy egyre többen ünneplik itthon a Halloweent, itt a szomszédban is rengeteg idősebb ember is viszi az unokáit "csokit vagy csalunk"-ozni, szóval fejlődünk, de még mindig többen vannak akik szerint nem állja meg a helyét a Halloweenn.

De szerintem 5-10 év múlva simán lesz Magyarországon is olyan őrület mint most Amerikában.

2021. okt. 17. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!