Miért nem ünnepeljük Magyarországon az apák napját?
Ők is érdemelnek elismerést nem? Rendben van hogy a nők szülnek, de azért a rengeteg férfi is megszakad, hogy el tudja tartani a családját. És még a házimunkából és a gyereknevelésből is kiveszik a részüket sokan. Talán ők is megérdemelnék nem?
Mielőtt l.e.b.u.z.i.z.t.o.k lány vagyok.
Én manapság egyre inkább azt érzem, hogy a nőnek lenni jobb:
-anyák napja, nők napja
-előbb mehetünk nyugdíjba
-ingyen bemehetünk a discoba (most ez talán megváltozik)
-előreengednek az ajtóban
-a hírekben mindig kiemelik, hogyha nő az áldozat
-nem kell kezdeményeznünk(soha nem ér megalázás), csak válogathatunk a pasik közül
-nem kell fizetnünk a szexért, mert mindig találunk magunknak szexpartnert
-ja és lehetek prosti és félév alatt megveszek egy lakást
-háborúban nem kell embert ölnöm
-többszörös orgazmus
-nyugodtan sírhatok
-mindig tudom mikor van a páromnak orgazmusa
-nyugodtan viselkedhetek férfiasan ,de ha egy férfi nőies akkor az már baj
-tovább élünk
-nálunk marad 95%-ban a gyerek ha elválunk
Majd ha az apukák is ugyanolyan részben kiveszik a munkából a részüket.
A nők is dolgoznak, sokszor legalább ugyanannyit (vagy mint az én esetemben sokkal többet) teszünk a kasszába, hazamegyünk, akkor ránk hárul a házimunka nagyobb része, a férfiak közül ki jobban, ki kevésbé segít be, de fele-fele megosztást nem nagyon látok. Apuka fáradt, apukának kell egy kis pihenés, anyuka meg hazafelé összeszedi a gyereket, este szétszakad, hogy kikérdezze a leckét, közben végezzen mindennel. Aztán persze este legyen kedve a szexhez, meg csábítsa el az uracskáját.
Munkakeresésnél is hátrányban vagyunk, ha fiatal nő vagy, akkor félnek, hogy elmész szülni, ha kisgyerekes anya, az annyit tesz mintha leprás lennél, ha elmúltál 40, akkor leírnak...
Nincs még egyenlőség Magyarországon, addig nincs mit ünnepelni. Amikor kijöttem külföldre, egyből feltűnt, hogy mennyi apa van a játszótéren, és nemcsak unottan bambulnak, meg nyomogatják a telefont a padon, hanem szaladnak a gyerek után, lökik a hintát. Az ilyen apákat majd én is megünneplem, majd talán a második férjemet.... Az elsőn nem volt mit ünnepelni, amikor én tartottam el a családot, én cipeltem haza a kaját, ő csak kifelé pakolt a hűtőből, a gyerekekre időnként rácsodálkozott, hogy mekkorát nőttek, semmit nem segített, csak a kupit csinálta.
Te amúgy házas vagy és gyerekeid is vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!