Ki nevezhető ma szegénynek Magyarországon, és milyen fokozatai vannak?
Papiron az ország döntő többsége szegény minimálbéres... :)
Szerintem amúgy az tekinthető annak ahol a család nettó bevétele 200.000 ft alatt van.
Jaaa ez nem hivatalos, én csak hasraütöttem :D Mélyszegény meg legyen az ahol nettó 100.000 alatt van a háztartás bevétele.
Persze, hogy számít a főszám is, de mivel ez csak az én egyéni véleményem így nem akarok belemenni ennél részletesebben.
Szegénynek számit az is aki a felett keres ha a lakáshitele elviszi a bérét.
Szerintem ez nem a keresettől, hanem attól függ mekkora az összeg amit a megélhetésre tud forditani.
Igen,tehát úgy kell fogalmazni,hogy nem a bevétel számít,hanem,hogy mennyit ad ki "megkötések" nélkül szabadon.
Egy netto 450.000 ft-ot kereső család is lehet szegény,ha törlesztőrészlete a családnak cirka 240.000 forint körül van?
Lehet,hogy ez a lényeg annak,hogy a kormány miért akar a jol kereső hiteleseken mindenáron segíteni,mert ők amellett is szegények,hogy nagyon jól keresnek.Ugyebár.
De azért ezt látni kellet volna a kötéskor is nem?
És mi van akkor ,ha egy ilyen családfő elveszti a munkáját?
Akkor ő már tényleg szegény?
Ebből látszik nincs devizahiteled.
Ezt a hibát az ország kb 20% a elkövette.
Akár lakás, kocsi, vagy szabad felhasználású devizahitelről beszélünk. Ők mind felelőtlenek?
Vagy csak át lettek verve?
Nincs.Engem nem lehetett megvezetni.
Van egy régi mondás ami mindíg eszembe jut.
"Addig tudsz független lenni,amíg olcsóbban élsz mint mások"-ezt nálunk nem ismerik. Utána meg segítsen mindenkinek "állambácsi".
Itt a józanság is kicsi,nemcsak a fizetés a kicsi.
A baj ott van hogy az emberek nem vásárolnak mert nem marad már rá pénzük. Ahhoz hogy a számláikat fizetni tudják valahol azt meg kell spórolni. ezt az ételen, ruhán, és a különböző szolgáltatásokon tudják megspórolni.
Pl: nem festeted ki a lakásod mert nincs rá pénzed inkább megpróbálod magad megcsinálni, igy a festőnek nincs munkája igy pénze se. Igy ö se tud költeni. Nincs igy gazdaság igy növekedés se. Az a jó ha forog a pénz és mindenki költ. Kapsz is adsz is. A nincsből nem tudsz.
Az előbbi mondás az egésznek a lényege,pont egy svájci bankszakembertől való,azoktók akiktől mi töménytelen pénzt vettünk fel lakásra,és jutottunk koldusbotra.
Rendkívül ostobák voltak,akik ebbe beleugrottak.
Az értékelés,amit leírt teljesen normális és igaz.
Ezért kell ezt a bűvös kört megszakítani,de hogyan. A hitelt a svájci,aki jól ismerte a mondást már kihelyezte. Nekünk vissza a kell/ene/ fizetni.Persze,úgy,hogy ne a vétlen "épeszü" lakosság fizesse azért ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!