Ki nevezhető ma szegénynek Magyarországon, és milyen fokozatai vannak?
Ez teljesen jogos hogy ne a lakosság fizesse ki.
De csak hogy átlásd a helyzetet elmondom az én példám.
A nejem egy banknál dolgozik 13 éve. Tőlük vettük fel a hitelt. Ha ezt előre lehetett volna látni Ö tudott volna róla. 68 ezeről indult a törlesztő én akkor 300 ezret kerestem ( ez 6 éve volt). Most hogy áll a gazdaság és az épitőipar alig van munkám jó ha 150 ezret összeszedek. A törlesztőm viszont 165 ezer. És még van hátra 14 év belöle. Nem várom el hogy kifizesse bárki is a hitelem de ha ez igy emelkedik tovább vagy éhen halunk vagy bebukok mindent és még egy csomó tartozásom is marad.
"Jó, azt had ne sajnáljuk már aki felelőtlenül eladósította magát úgy, hogy a megélhetésre viszont elegendő pénze volt... Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér."
Az állam felelőssége, hogy észt verjen a lakosaiba, ha azoknak nincsen maguktól. Nekem sem tetszik, de ez van.
Anno az Állam megtett mindent, hogy észt verjen a lakosokba. A híradókban, gazdasággal foglalkozó műsorokban felhívták az emberek figyelmét, hogy hiába alacsony a felvételkor a törlesztőrészlet, hosszú lejáratú hitelnél az árfolyam nagyon megugorhat. Csak ezzel a többség nem törődött. Nekem is van több ismerősöm, akinek hiába mondtam hogy ez kockázatos. Kinevetett, hogy csak ijesztgetem. De akinek a felesége bankban dolgozik, annak illett volna tudni, hogy az árfolyamok változhatnak!
Szegénynek azt lehet nevezni, aki csak a legszükségesebb dolgokat tudja megvásárolni. Ruhára, cipőre már nem mindig futja. Ilyen családból sajnos, egyre több van.
Mindig is probléma volt a szegénység, de most se nagyobb a probléma mint eddig ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!