Nem lenne célszerű Budapestről kitiltani az autósok felét kb az egészségesebb levegő, élhetőbb főváros érdekében?
"akik mindenféle kifogással autókáznak."
Miért kéne kifogás? Van autóm és használom.
Melleselg tegnap pont rákényszerültem a 4-6 szolgáltatásait igénybevenni csúcsidőben. Igazi covidos heringparti volt. A táskámat alig bírtam tartani, nemhogy bevásárló cuccot vagy bármit.
"Vagy a benzin/gázolaj árát a jelenlegi kétszeresére felvinni, ezzel megnehezítve azok dolgát, akik mindenféle kifogással autókáznak."
Azzal nyilván te is tisztában vagy, hogy a jelentős mértékű üzemanyagár emelkedése a tömegközlekedésben is valószínűleg emeléseket fog hozni. Az üzemanyag adóinak esetleges csökkenése a jövőben adóemeléseket hozhat, hiszen te most azt mondod, hogy jelentős üzemanyag iránti kereslet-csökkenést hoznál a közlekedőkön. Ezt az adóemelést jó eséllyel te is fogod fizetni. Ugye még mindig szimpi a dolog? Illetve valamiből vásárolni kell extra járműveket is a megnövekedett tömegközlekedési igények miatt. Ezt is fizetni kell valamiből. Pl adóból. A bringaúton is jóval többen lesznek, ott sem lesz olyan kellemes közlekedni. Még mindig jók vagyunk?
Térjünk át elektromos autókra. Ugye te is olvastad már azokat a cikkeket (is), amik arról szólnak, hogy miért nem olyan zöld az elektromos autó? Veszélyes anyagok, azok megsemmisítése/kezelése. Illetve ott van a töltése is. Egyrészt óriási igényt gerjeszt az elektromosságra, ami nyilvánvalóan emeli az árakat (ha a rezsicsökkentésre gondolnál, akkor nyugi, lehet, hogy pont itt pont marad az ár, de amikor az állam már 2-3x annyiért veszi az áramot, mint eladja, akkor azt is pótolni kell...). Szóval többet fogsz fizetni az áramért (is). A környezetre veszélyes anyagokkal szóród tele a földet, mert azt hiszed, hogy zöld vagy... Miközben persze áthelyezed esetleg a szennyezést máshová, de a Földet még mindig nem mentetted meg. Csak adtál a szarnak egy pofont.
Persze, amint olyan színvonala lesz a BKK-nak, hogy fel merek szállni a tömegközlekedésre. Ha télen lesz fűtés, nyáron klíma, nem simul hozzám senki, nem krákognak a nyakamba, ha nem késik rendszeresen 20 percet és nem robban le 2 megálló között. Meg ha nem kötekednek, kéregetnek rajta, nem ázik be, nem kell szagolnom a hányást vagy a csövesszagot.
Egyébként épp elég adót lehúznak rólam ahhoz, hogy ha nekem a belvárosba kell mennem dolgozni, akkor nem fogok a fertőző buszra felszállni másoknak a fingszagát szagolni.
Nem mellesleg talán nem kellene mindenhova biciklisáv és akkor talán eloszlana az autósforgalom és nem kellene a dugóban állni sokáig. Akkor kevesebb lenne a kàrosanyag kibocsátás is.
Még 1 tipp a hozzád hasonlóknak, akiknek nem jön össze autóra a pénz és ezért irigységből utálnak másokat:
Költözz falura!
"Kérdező, hagyd, látod, hogy a sok 4 kerék agyú nyomorult csak kifogásokkal tud jönni, mert már szinte emberként kezelik a libakergetőjüket."
1. A liberkergető az a bringa.
2. Ha neked megfelel a jelenlegi tömegközlekedés színvonala, akkor használd egészséggel, átadom neked az ülőhelyemet.
3. Én nem akarok senkit rábeszélni az autózásra, ti akarjátok mindenképpen ráerőltetni másokra azt, amit nem akar. Sőt, még véletlen se járj autóval, így is van elég az utakon, inkább lebeszélnélek róla. Szóval a ...agyú az nem éppen ránk jellemző...
Érdekes, hogy mindig az lesz az ilyen nagy autóellenes, aki nem engedheti meg magának anyagilag, vagy hülye letenni a jogsit.
Soha, senkitől nem láttam olyant, hogy vezetett x évig, majd egyszer azt mondta, hogy óvjuk a környezetet és eladta az autót és vett helyette BKK bérletet.
Persze, azok szoktak így károgni, akiknek nem jön össze pénz a kocsira vagy 40-es IQ-val nem tudják letenni a jogsit. :D
A csöveshúgyszagot meg az összefosott kapualjakat szereti meg hogy folyik ki a szemét a kukákból, de a csúnya rossz autósok szennyezik a levegőt. :D
Szeretem az álszent embereket, otthon meg tömi magába a kéjefszís csirkeszárnyat és bőszen rendel Kínából, nem számít mennyire környezetszennyező.
Értem én, hogy drasztikus, amit a kérdező mond, de hagyjátok már ezt a bevásárlós szöveget. Ki a f*szom jár naponta boltba, pláne annyi cuccért, hogy meg kelljen vele szakadni?
Az érthető, hogy valaki nem akar napi 2 órát ingázni, de ti, többiek, valljátok már be, hogy lusta disznók vagytok tömegközlekedni fél órát a munkahelyetekre és pont lesz*rjátok azt is, jut-e majd a gyereketeknek tiszta levegő, mert a kényelmetek fontosabb még a gyereketeknél is.
Nem kell ez a mellébeszélés még napi 20 kilós Tescos-bevásárlás szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!