Én imádom. Az egyik legjobb hely a világon, és ezt mondom úgy hogy éltem több helyen nyugat európában, észak amerikában, és ázsiában is hosszabb ideig. Budapestnél frankóbb hely kevés van. Világváros, de mégis szinte minden max fél óra tömegközlekedve, tele történelemmel, fiatallal, szép lányokkal, jó kajákkal. A parlament, belváros, dunapart, meg annyi része bármikor jó sétálni. És a nagyvárosok közül a világ legbiztonságosabbjai között van.
A probléma inkább most az ingatlan árakkal van, nem igazán vannak szinkronban a fizetésekkel. Meg persze millió apróságot lehetne változtatni, fejlesztgetni, de hát ettől is szép.
6 évig éltem ott, most egy másik hasonló méretű város agglomerációjában lakok.
Szerintem szar: zajos, koszos, szar a levegő, rossz a közbiztonság, kevés a zöld.
Az kamu hogy minden max félórára van. Én felkenyszerultem most egy idore pestre, de borsódzik tőle a hátam. Sok helyre van vagy 3-4 átszállásom ha elszeretnék jutni. Mindennap talalkozok kéregetőkkel, magukban beszélő bolondokkkal, reszegekkel, nőként ez elég kellemetlen. A levegő borzasztó rossz, nagyon sok helyen konkrét csatorna szag van. Utazol a villamoson es egyszer csak bumm, tömény sz.. szag. Sok helyen nagyon nagyon piszkos es szemetes. Persze vannak jobb részek is Budapesten úgy összességében, de nem mindenki engedheti meg magának. Zöld felület szerintem is kevés.
Előnye hogy tényleg van nyüzsi ha azt szereted, sok a szórakozási lehetőség, hajnal kettőkor is hallhatod a haz előtt a fiatalokat kiabálni. Es valószínű bármit is szeretnel enni, venni, ott megtalálod, pestről tulajdonképpen sose kell kitenned a lábad. Sok fiatal aki oda született az sem tudja milyen az igazi vidéki élet, max osztaly kirándulásra vagy túrázni mennek ki. Nagyon sok a látnivaló, nem lehet megunni tulajdonkeppen, de nekem boven elég ez évi egyszer, húsvétkor vagy augusztus 20-an például. Mert ez nem kárpótolja nekem a minőségi életkörülményeket, es a nyugalmat. Azt hozza tennem az egyik kedves válaszoló hozzászólásához, aki elsorolta hol járt már, hogy igen, en is voltam mar ugyanilyen rossz, vagy rosszabb helyeken, de Németországhoz kepest pl. ég és föld. Nekem egyaltalan nem élheto varos pest. Van akik imadjak minden hibajaval, de nem mindenkinek valo.
Ha jó életed van és jó helyen laksz közel a munkahelyedhez, akkor jó, de ha csak egy droid vagy és sokat ingázol a melóhelyedre, akkor xar.
12 óra munka + 2 óra átszállásos zötykölődés, albérleti problémák, kcsög emberek, xar, vizelet a járdákon, hajléktalanok, szmog, koldusok, stricik, cigók, bűnözők, tömeg mindenhol.
Gyermeknevelésre abszolút nem ideális hely, de aki szórakozni, kválkodni akar, annak tökéletes.
Össze sem lehet hasonlítani, mennyivel nyugodtabbak vidéken az emberek és kevésbé bunkók vagy közönyösek.
Vidék nagy hátránya a kevés munkahely, az alacsony bérek és a lehetőségek beszűkülése, de klasszisokkal egészségesebb, mint Budapest, ahol hiába keresel, de az életkörülmények, a levegő, az egész közeg nem embernek való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!