Nem lenne célszerű Budapestről kitiltani az autósok felét kb az egészségesebb levegő, élhetőbb főváros érdekében?
"Oké cipeled a bevasarlast meg a gyerek cuccait?"
Az ilyeneknek nincs gyerekük és bevásárolniuk sem kell.
Természetesen itt mindenkinek gyereke van és állandóan bevásárolni megy. El is felejtettem. :)
Ha már leszültél egy gyereket, akkor biztosan meg tudod tanítani őt biciklizni, vannak országok, ahol 3 évs koruktól már ezt teszik.
Én megpróbáltam a tömegközlekedést. Agglomerációtól kicsit távolabb->Budapest. Itthonról tömegközlekedve legalább 4 átszállás, több, közel 2 óra (oda-vissza 4). Ebből az egyik bérlet 86%-át fizeti a cég, kb +20 000Ft-ot kell költenem utazásra. Az egyik tömegközlekedést kihagyva kb 1.5 órára (oda-vissza 3 óra) csökkenthető az idő, és +30 000Ft. A tömegközlekdési eszközök nagy része heringjárat, télen túlfűtve, nyáron klíma nélkül. Hát ha ez minden vágyad, akkor te hülye vagy. És akkor még nem beszéltem arról, hogy a 25 perces vonatútból hogyan lesz rendszeresen 35-40 perc, időnként 1 óra. Ezek nincsenek is benne a 4 órában...
Autóval 1 óra (oda vissza 2 óra, dugóval is max 2:15 szokott lenni), 15Ft/km-t fizetnek, kb +30 000-et kell fizetni az üzemanyagra (nyilván + kopás). Nem kell sem járatokhoz igazodnom.
Bringás opció: minden tiszteletem azé, aki naponta 2x60km-t teker, ami kb napi 5-6 óra lehet. Én nem ez vagyok, neked sok szerencsét hozzá.
P+R: ahonnan én járnék ott a P+R-ben nincs hely, maximum parasztként állhatnék meg, amikor én odaérek. A korábbi érkezés nem opció, ennyire nem rugalmas a munkaidőm. A parasztkodást meghagyom másoknak, és választom a cég zárt parkolóját.
Érted már, hogy miért az autó az egyetlen opció például nekem? Majd ha felnősz, és kilátsz a zöld ködből, akkor rájössz, hogy ha valóban alternatíva lenne a tömegközlekedés, akkor többen használnák. Jelenleg sem árban, sem kényelemben az autózás közelébe sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!