Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem lenne célszerű Budapestről...

Nem lenne célszerű Budapestről kitiltani az autósok felét kb az egészségesebb levegő, élhetőbb főváros érdekében?

Figyelt kérdés
Az autósok nagyrésze amúgy is elkényelmesedett, akik 300 métert nem tudnak gyalogolni, kivéve ha a mekibe kell menni a műkajáért.
2021. okt. 7. 08:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
90%
Ahhoz előbb olyan tömegközlekedés kéne.
2021. okt. 7. 09:41
 12/36 anonim ***** válasza:
73%

"Oké cipeled a bevasarlast meg a gyerek cuccait?"

Az ilyeneknek nincs gyerekük és bevásárolniuk sem kell.

2021. okt. 7. 09:42
 13/36 anonim ***** válasza:
19%
Úgylátom Karácsony Geri felfedezte a gyakorit.
2021. okt. 7. 09:42
 14/36 A kérdező kommentje:

Természetesen itt mindenkinek gyereke van és állandóan bevásárolni megy. El is felejtettem. :)

Ha már leszültél egy gyereket, akkor biztosan meg tudod tanítani őt biciklizni, vannak országok, ahol 3 évs koruktól már ezt teszik.

2021. okt. 7. 09:58
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem így müködik... Először kéne p+r parkoló, mert most nincs hova tenni a kocsikat a város szélén. Csomó ismerősöm letenné kelenföldön, ha lenne hova. Ezzel párhuzamosan tömegközlekedést kell fejleszteni, hogy felférjen rá, aki leteszi az autót. Ezek után lehet arról beszélgetni, hogy dugódíj meg egyebek. Díjat szedni, meg tiltani akkor van értelme, ha van alternatíva, különben csak annyi történik, hogy beszedsz egy csomó pénzt, de ugyan úgy tele vannak az utak.
2021. okt. 7. 10:02
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Oké. Akkor elmondom neked miért kell nekem az autó. Mosodàba hordom a rongyaimat mosni vasalni. Vàsàrolni nem fogok a faluban a szaros boltban mert dràga. Rohadjon ki a belem de van szódagépünk stb. A gyerek meg nem biciglizik tobb km.-t. Voltam ingazó 30 km.-ről nem fogok àllni a berlet ara mellett. Ja és rohanni mert elmegy a busz. Kesik stb.Ja és megutaltam a cipekedést.
2021. okt. 7. 10:05
 17/36 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Én megpróbáltam a tömegközlekedést. Agglomerációtól kicsit távolabb->Budapest. Itthonról tömegközlekedve legalább 4 átszállás, több, közel 2 óra (oda-vissza 4). Ebből az egyik bérlet 86%-át fizeti a cég, kb +20 000Ft-ot kell költenem utazásra. Az egyik tömegközlekedést kihagyva kb 1.5 órára (oda-vissza 3 óra) csökkenthető az idő, és +30 000Ft. A tömegközlekdési eszközök nagy része heringjárat, télen túlfűtve, nyáron klíma nélkül. Hát ha ez minden vágyad, akkor te hülye vagy. És akkor még nem beszéltem arról, hogy a 25 perces vonatútból hogyan lesz rendszeresen 35-40 perc, időnként 1 óra. Ezek nincsenek is benne a 4 órában...

Autóval 1 óra (oda vissza 2 óra, dugóval is max 2:15 szokott lenni), 15Ft/km-t fizetnek, kb +30 000-et kell fizetni az üzemanyagra (nyilván + kopás). Nem kell sem járatokhoz igazodnom.

Bringás opció: minden tiszteletem azé, aki naponta 2x60km-t teker, ami kb napi 5-6 óra lehet. Én nem ez vagyok, neked sok szerencsét hozzá.

P+R: ahonnan én járnék ott a P+R-ben nincs hely, maximum parasztként állhatnék meg, amikor én odaérek. A korábbi érkezés nem opció, ennyire nem rugalmas a munkaidőm. A parasztkodást meghagyom másoknak, és választom a cég zárt parkolóját.

Érted már, hogy miért az autó az egyetlen opció például nekem? Majd ha felnősz, és kilátsz a zöld ködből, akkor rájössz, hogy ha valóban alternatíva lenne a tömegközlekedés, akkor többen használnák. Jelenleg sem árban, sem kényelemben az autózás közelébe sem ér.

2021. okt. 7. 10:25
 18/36 A kérdező kommentje:
Akkor ki kellene tiltani minden NEM elektromos autót a fővárosból, ezzel egy zöldebb várost kaphatnánk. Vagy a benzin/gázolaj árát a jelenlegi kétszeresére felvinni, ezzel megnehezítve azok dolgát, akik mindenféle kifogással autókáznak.
2021. okt. 7. 10:30
 19/36 anonim ***** válasza:
92%
Remélwm szekérrel visznek a sürgősségire. 😆😈
2021. okt. 7. 10:36
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
#14: Igen. Budapest belvárosa pont arra alkalmas, hogy 3-10 éves gyerekek biciklizzenek. Hol? A járdán? Esetleg a körúton?
2021. okt. 7. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!