Amikor külföldön nyaraltok, ti is aktívan kerülitek a magyar társaságot, és figyeltek arra, hogy véletlenül se szólaljatok meg a közelükben magyarul?
Attól nem leszel értelmiségi, hogy felsőfokú végzettséged van, mint ahogy ezt nagyon jól be is mutatod.
Nem tudom milyen intézményben szereztétek a végzettségeteket, de normális helyen a diploma, oklevél, vagy bármi hasonló átvételekor esküt tesz az ember és nem csak arra, hogy szakmáját becsülettel műveli, bár ahogy bemutattad magad, kedves kérdező, valószínűleg akkor is inkább csak elvonultál gőgösen, ha máshogy nem, fejben, nehogy valami neked nem tetsző dologgal kelljen szembesülnöd.
Veled sem lettünk kevesebbek.
Világlátott emberként azt figyeltem meg, hogy azok szoktak úgy vélekedni a saját népük láttán külföldön, akik a proli rétegbe tartoznak, tipikusan olyan helyekre mennek ahová a magyarok többsége jár nyaralni. Görögország, Horvátország, Egyiptom, meg ki tudja mi a menő még manapság ezekben a körökben.
Én utazásaim során nagyon ritkán futok bele magyarokba (mert nem arrafelé szoktam orientálódni amerre azok a magyarok mennek akik a Balaton drágulása miatt keresnek maguknak más desztinációt) de ha látok más magyarokat, az szívet melengető. Egy kis hazai életérzés.
Akik a kérdezőhöz hasonlóan vélekednek, azoknak annyiból áll a külföld, hogy "menjünk el évente egyszer horvátba' vagy görögbe' netán olaszba' oszt árasszuk el a közösségi médiát azzal, hogy mi mennyire tehetős és színvonalas emberek vagyunk, hadd lássa a szomszéd Pista hogy már megint külföldön töltöttük el az évente egyszer esedékes kiruccanásunkat". Őszintén szólva nem csodálom hogy ilyenkor szeretnének elszakadni a kis megszokott életüktől és nem akarnak hozzájuk hasonló emberekkel összefutni.
Csak azért megmosolyogtató mikor a saját fajtájukra puffognak, na :)
bocsánat a sok szóismétlésért!
23
én se szeretek külföldön magyarokba botlani, szeretem elfelejteni, hogy ez a birka népség 11 éve tűri, hogy szétlopja a mostani kormány az országot..
egyébként köszönöm a 5-ösnek a demonstrációt: pont az ilyen egyszerű emberek elől szoktam elmenni külföldre:
fel nem tudom fogni, hogy átlag magyarnak mire van ekkora arca, miközben nyelvtudásban, tájékozottságban, intelligenciában messze elmaradnak egy külfölditől. nem beszélve a viselkedésről.
a magyarok többsége olyan, mint egy beképzelt durcás kisgyerek.
Népszerűtlen leszek, de igen. Régen még örültem is, ha "földimmel" találkoztam, de aztán volt pár kellemetlen élményem. Példa: európai nagyvárosban elkezdtek győzködni, hogy igyunk meg valamit együtt, mikor nekünk programunk volt - hiszen azért mentünk - erre elhordtak mindenféle hazátlan bunkónak... azóta se értem, hogy miért kellett volna lemondanunk a tervezett programot a nyaralásunkon, és vadidegenekkel inni... Még ha a világ teljesen másik felén valami eldugott helyen találkozunk akkor azt mondom hogy oké, annyira meglepő. De Nyugat-Európa fővárosaiban szerintem nem egy nagy attrakció magyarokkal találkozni...
Szóval az ilyen szituációkat szeretnénk elkerülni.
"Hát, különbözőek vagyunk. Mi kint voltunk párommal (tanult, jól kereső értelmiségiek vagyunk, talán ezért sem annyira szimpatikus az átlagmagyar), és meghallottunk egy csapat magyart, rögtön összenéztünk és szépen arrébb mentünk, hogy legalább akkor, pihenésnél ne kelljen eme csodás népet hallanunk. "
Nem tanultak vagytok ti, hanem iszonyatosan bunkó sznoboskodó tahók!
"Köszönöm, 25-ös, az arrogancia, beképzeltség és nagyképűség egy hatalmas magyar kuriózum, "
Legalábbis nálad!
Engem nem zavar ha hallanak magyarok hogy en is magyar vagyok. Voltam Becsben es ott is sok magyar volt, senki sem szolitott le es en sem beszelgettem senkivel.
Kulfoldon lakom, itt is eljarunk neha kirandulni de magyarral nem futottam ossze. Nem kerulom a magyarokat. Van 1-2 magyar ismerosom is de egyikkel sem baratkozok. Nem azert mert magyarok hanem mert nem vagyunk egy korosztaly es mas elatszakaszban vagyunk, raadasul egyik sem lakik tul kozel hozzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!