Miért mondja valaki azt pl. hogy ő félig magyar és félig német amikor genetikailag még más is megtalálható benne?
Gondolom kulturálisan érti.
Ennyi erővel senki sem vallhatná magát magyarnak sem, hiszen bennünk is van mindenből. A kultúránk/nemzetiségünk viszont magyar.
Most a genetikára mondta vagy pedig simán a felmenőiről beszélt?
Én is félig vagyok magyar, félig francia mert apukám francia. Tehát papíron vagyok ez. Az hogy *genetikailag* mi vagyok, fogalmam nincs.
Nem Amerikaiak vagyunk, akik rá vannak kattanva, hogy "1/32-ed ír vagyok meg 1/16-og olasz, de van bennem 1/64-ed cherokee, szóval tulképp indián vagyok"...
"Nem Amerikaiak vagyunk, akik rá vannak kattanva, hogy "1/32-ed ír vagyok meg 1/16-og olasz, de van bennem 1/64-ed cherokee, szóval tulképp indián vagyok"..."
Ezen mindig annyit nevetek, mikor amcsi sorozatokban az, hogy "ír vagyok" annyit jelent, hogy "nagy katolikus családban élek, és sokat iszok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!