Ma felhívott egy szám, megadtam a lakcímem, mit tegyek?
Ma 10 óra magasságában felhívott egy telefonszám, rendes telenor-os volt. A hölgy elmondta édesapám nevét, és azt állította, hogy a Magyar Posta központjában dolgozik, és hogy az Országos Orvosi Centrumból (ami mint kiderült nem létező cég) jött egy levél édesapám részére, de nem jól adták meg a lakcímünket. Megkérdezte, hogy visszaküldje esetleg a feladónak a levelet, vagy adjam meg a címet és feladják részünkre. Naiv voltam, és az utóbbit választottam... elmondta, hogy rendben, 2-3 napon belül kézbesítik, nem kell átvenni, csak bedobják a postaládánkba... később gondolkodtam el jobban, hogy kár volt valószínűleg elmondanom a címet, és nagyon elrontottam.. próbáltam visszahívni, de nem veszi fel a telefont. Most nem tudom mire számítsak, betörőkre, vagy egy csaló cég csomagokat akar majd kézbesíteni esetleg... nem tudom mitévő legyek.
Előre is köszönöm a válaszokat!!
#25 ha kapsz egy esélyes kamu emailt, akkor nem kéne a linkre klikkelni. ha fölé viszed az egéret látszik a cím. és ha már ráklikkeltél akkor is figyeld a cím sávot, hogy a megfelelő oldal e. és adatokat nem megadni az oldalon. mert sokszor az email elég jól összevan rakva, de kamu oldalra visz a link, ami eredetinek tűnik, ott megadad a felhasználó neved meg a jelszavad és akkor ők betudnak lépni az eredeti oldalon.
lehet az az oldal, hogy csalás áldozata lettél is kamu. és azt akarja, hogy add meg az adataidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!