Felhivott a Bkv rejtett telefonszamon!?
Szerintem kamu es szorakoznak velem de azert kicsit megijettem...
Felhivtak igy majus 1 en este hogy van tartozasom es hogy mondjak idopontot mikor fizetem be mert vegrehajtokat kuldenek de rejtett..szamrol..Valakivel esetleg tortent ilyesmi es nem kaptam levelet sem amugy..es tuttak a nevemet is viszont a telefonszamomat nem tudom honnan tudhattak meg..
Ne foglalkozz velük. A neved és a telefonszámod valószínű tudakozóból derült ki vagy felregisztráltál egy weboldalra ahol megadtad ezeket az adatokat vagy egy ismerősöd adta meg ezeket valakinek, vagy valami ismerősöd telefonjáról vannak ezek az adatok leszedve. Sok lehetőség van erre sajnos, és ameddig nem kapsz hivatalos levelet, többszöri felszólítással addig nem szabad ezzel foglalkozni mert tuti hogy kamu.
De interneten nézz utána a BKV telefonszámának és telefonálj be hozzájuk megérdeklődni hogy most tulajdonképpen akkor mi van, tuti hogy nincs semmiféle adósságod de tudjanak róla mik mennek hogy hivatalosan közöljék a dolgokat. Másrészt ilyen ügyben soha nem telefonálnak rejtett számról!
Ne foglalkozz vele. Rejtett telefonszámról bárki telefonálhat.
Majd ha küldenek tértivevényes levelet, akkor kezdhetsz aggódni.
Amúgy büntettek meg?
Biztos, hogy nem a BKV-tól kerestek, de az is, hogy nem a BKK-tól!
Ha elmaradt tartozásod van, akkor azt már régen kiadták pénzbehajtó cégnek, és azok kerestek rejtett számról.
Legközelebb jegyezd meg, hogy mit mond a hívó, ha nem megy elsőre, akkor kérdezz vissza és írd le!
"Igen volt mar buntetesem"
És az már rendezve lett?
Mert ha igen, akkor szard le a telefonhívást.
Ha nem, akkor viszont vagy fizesd be vagy húzd össze magad és reménykedj, hogy az elévülési időn belül nem találnak meg.
Nekem így volt könyvtári tartozásom. Aztán amikor elmeséltem a haveroknak, hogy bementem a könyvtárba és értetlenkedve fogadtak, egyszer csak elkezdett lilulni a srácok feje. Végül nem tudták elfojtani a röhögést.
Mindazonáltal szánj rá pár percet az életedből, hogy tisztázd a kérdést a BKK-val.
na igen, a telefonszám már eleve egy buktató.
ha megbüntetnek nem kérik el a telefonszámodat, csak a címedet, így viszont minek lenne logikus, hogy a tudakozóból vadásznak rád, miközben küldhetnének levelet is.
ha pedig az ember hamis lakcímet diktál be, akkor sem lenne logikus, hogy minden Szabó Árpádot felhívnak, hátha az egyik majd bevallja, hogy őt büntették meg...:D
nem kell vele foglalkozni, valami csaló lehet.
pl. én, bár már rengetegszer megfogadtam, hogy nem teszem :D
10ből 9szer biztos, hogy valami zaklatós, biztosítós vagy épp egy ilyen csaló akar felhívni, de volt már, hogy ismerősöm akart elérni, de neki is kinyomtam 3x, majd inkább rámírt facebook-on...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!