Mit csináljak ha senkinek nem tetszik a név amit választottunk?
Születendő kisfiúnk neve lenne, a Dimitri.
Tudjuk ,hogy nem egy elterjedt név itt nálunk, viszont szerintem egyáltalán nem extrán fura, és nem olyan amit 2x kell elismételni, mert még senki nem hallott róla.
Folyton megkapjuk ,hogy “kib@szás”, “kitagadunk”,”gondoljátok még át” stb. Főleg párom rokonsága felől és fogalmam sincs ,hogy tudnám udvariasan elmondani nekik, hogy törődjenek bele. Vagy legalább a saját dolgukkal, sértődés nélkül.
Valószínűleg az is probléma, hogy párom alapból egy vicces poénkodós típus, ezért elsőre mindenki viccnek fogta fel, mikor mondtuk, és jött az “aha persze, de most komolyan mi lesz a neve?”
Egyébként egyáltalán nem az orosz sem a görög hatása miatt szeretnénk ezt a nevet adni, egyszerűen ez tetszett meg mindkettőnknek. A vezeték név nem egy “Kovács”, vagy “Lakatos” lenne mellé, szinten annak is van egy kis külföldi hangzása, így szerintem egybe szépen cseng az egész.
Hát két dolgot tehetsz:
Megfogadod a tanácsokat és keresel egy új nevet
Nem foglalkozol velük és maradsz a nevnel.
Nálunk ugyanezt csinalta apám. Megmondtuk hogy mi Arturnak szeretnénk nevezni a fiunkat. Erre ő folyton győződött, hogy ne, mert csufolni fogjak, adjuk inkább az ő nevét. (Gusztav amúgy :D)
Teljesen jó név. Nálunk is ment a prüszkölés, ajánlottak is helyette olyan neveket, amiket a kutyámnak sem adnék. :)
Vedd be a leszarom tablettát, sokszor lesz rá szükség - ugyanis a gyerek miatt mindenki kéretlen (sokszor minden ésszerűséget is nélkülöző) tanácsokkal fog ellátni, aztán megsértődik, hogy nem úgy csinálod.
Véleményem szerint a gyerek elnevezése 2 emberre tartozik. Anya, apa.
Másnak ebbe nincs bele szólási joga.
Ezért nem kell elmondani mielőtt a csuklójára nem kerül...
(nálunk is volt háborgás, hogy jajj szegény gyerek meg jézusom stb, de már csak beletörődni tudtak.)
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Ezek alapján úgy érzem túl korán mondtuk el, és ezért tudnak már hetek óta piszkálni vele, minden családi összejövetel során.. :D
Nagyon jól esett mindenkitől a biztatás és a pozitív vélemény, pont erre volt most szükségem, nem is számítottam itt ennyi támogatásra. Tényleg köszönöm mégegyszer mindenkinek, mentek a zöldek :)
Csak a szülők dönthetnek a névről, erre vonatkozuóan törvény van hatályban.
Ne foglalkozz a véleményekkel.
Amúgy nekem tetszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!