Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha senkinek nem...

Mit csináljak ha senkinek nem tetszik a név amit választottunk?

Figyelt kérdés

Születendő kisfiúnk neve lenne, a Dimitri.

Tudjuk ,hogy nem egy elterjedt név itt nálunk, viszont szerintem egyáltalán nem extrán fura, és nem olyan amit 2x kell elismételni, mert még senki nem hallott róla.

Folyton megkapjuk ,hogy “kib@szás”, “kitagadunk”,”gondoljátok még át” stb. Főleg párom rokonsága felől és fogalmam sincs ,hogy tudnám udvariasan elmondani nekik, hogy törődjenek bele. Vagy legalább a saját dolgukkal, sértődés nélkül.

Valószínűleg az is probléma, hogy párom alapból egy vicces poénkodós típus, ezért elsőre mindenki viccnek fogta fel, mikor mondtuk, és jött az “aha persze, de most komolyan mi lesz a neve?”

Egyébként egyáltalán nem az orosz sem a görög hatása miatt szeretnénk ezt a nevet adni, egyszerűen ez tetszett meg mindkettőnknek. A vezeték név nem egy “Kovács”, vagy “Lakatos” lenne mellé, szinten annak is van egy kis külföldi hangzása, így szerintem egybe szépen cseng az egész.

2021. szept. 13. 06:16
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
2021. szept. 13. 13:32
 22/33 anonim ***** válasza:
88%
Eddig nem ismertem ezt a nevet, de tetszik, nem néznék furcsán ha valakinek ez lenne a neve. Tok oké
2021. szept. 13. 14:34
 23/33 anonim ***** válasza:
20%

A gyerekre is gondolni kell, hogy fogja érezni majd magát egy Dimitri (orosz) névvel, amikor ő magyar. Csúfolni fogják az iskolában is. Ha mindenképpen ezt a nevet akarjátok adni, akkor keressetek hozzá egy szép magyar nevet is második névben.

Tudom ajánlani: Zalán, Bendegúz, Csongor, Előd, Botond, Barnabás, Zsombor,Levente, vagy ha ritkább kell: Vilmos, Ödön, Ágoston, Dömötör, Berzsián, Szabolcs, Szilveszter, Taksony, Sebestyén

2021. szept. 14. 10:27
 24/33 anonim ***** válasza:
83%

Persze mer ezekkel a nevekkel nem fogják csúfolni :D

Teljesen mindegy mi a neve, a gyerekek csúfolodnak mindenen kb. Ha akarnak.

2021. szept. 14. 11:02
 25/33 anonim ***** válasza:
89%
Akkor sem szólhatna bele ebbe senki, ha olyan nevek forognának a választék listán, mint Para Zita, Pop Simon, Vég Béla, Major Anna, Füty Imre, Bad Ella, Ügyet Lenke, Dug Tamás, De Bella, Szűz Mária vagy Nehéz Teréz - és hasonlók. Akik bele akarnak ugatni a dolgodba, azok egyikének sem kell együtt élnie az általatok választott névvel, tehát nyugodtan csöndben maradhatnak, - semmi közük hozzá!
2021. szept. 14. 13:16
 26/33 anonim ***** válasza:
87%
Semmit nem kell csinálnod. Majd megbékélnek vele. Vagy nem. Ő dolguk.
2021. szept. 14. 13:42
 27/33 anonim ***** válasza:
87%
* Ő bajuk, úgyértettem. ha Nekik nem tetszik, az nem a te problémád.
2021. szept. 14. 13:43
 28/33 anonim ***** válasza:
82%
Elég sok iskolavaltason vagyok túl, voltak furcsa nevű gyerekek, de egyik sem volt csúfolva.
2021. szept. 15. 08:11
 29/33 anonim ***** válasza:
96%

A gyakori nevekkel is lehet csúfolódni.

Pl. Misi nevű osztálytársamat sokan Pisinek hívták.

2021. szept. 15. 10:53
 30/33 anonim ***** válasza:

Nagyon szép név pedig! Pasis, kemény de nem komor, ritka de nem nevetséges.

Ráadásul nekem az asszociációm is jó róla: régen volt egy jóképű görög pasim, Dimitrisz :) Illett hozzá a név!

2021. szept. 18. 14:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!