Mi a gender/nemem?
A biológia nemem nő viszont nem érzem magam annak. 'Fiúsan' öltözöm és rövidebb hajat szeretnék. Viszont volt már hogy lánynak éreztem magam vagy pedig nem is nagyon érdekelt. Majdnem minden héten másnak érzem magam. Olyan mintha össze-vissza botladoznák a genderek között. Talán Genderfluid lehetek de van amikor úgy érzem hogy az se illik rám. Van amikor leszorítom a mellem de van amikor hagyom ahogy van és nem érdekel. Tudnám még sorolni hogy mik változnak mikor de nem lenne értelme. Olyan mintha néhány napon egy más emberként ébrednék. Szerintetek mi a genderem?
Ui: Kérlek ne írjátok homofób/transzfób megjegyzéseket.
"A they részt én sem értem elvégre az csak többesszám vagy is "ők". "
Az angolban a "they" egyes számban is létezik, amikor nem akarják vagy nem tudják meghatározni egy személy pontos nemét. Pl: Somebody left their jacket on the floor.
De mi van akkor ha nem ismeretlen az alany (somebody/someone)? Akkor túl sok értelme nincs a mondatnak szerintem. Bár lehet csak az iskolai angol tanár volt pocsék, elvégre valamiért vegyesen oktatta a brit és amerikai nyelv változatot.
"De mi van akkor ha nem ismeretlen az alany (somebody/someone)? Akkor túl sok értelme nincs a mondatnak szerintem"
De akkor is van értelme, mivel a "they" pontos fordítása az "ő" vagy "ők" névmásnak. A he/she már csak pontosítás, amire a magyar nyelben nem létezik megfelelő névmás. Ugyanúgy mint hogy van a testvér -sibling, és azon belül lány és fiú testvér (brother and sister). I love my brother vagy I love my sibling - mindkettőnek van értelme.
És mióta van ez így? Amikor én tanultam az angolt akkor még úgy tanították, hogy a they az "ők" és semmi más...... De lehet a tanár volt rossz.
Amúgy az, hogy léteznek non-binary emberek, nem egy újdonsült dolog, ami az utóbbi pár évben lett kitalálva. Mindig is léteztek ilyen emberek, csak nem volt rájuk egy definíció.
Pl Nikola Tesláról ezt írták: "Women are “women,” but when referring to men, he speaks of “certain” and “other people,” then uses “its” for himself? This is man for whom gender was always—electric."
26. Az internet azt írja, hogy az 1300-as évek óta. :D
Egyébként a "you" is létezik egyes és többes számban is, de ez valahogyan köztudott lett mindenkinél. Azt nem tudom, miért nem tanítják az iskolákban, hogy a they lehet egyes szám semleges nemű névmás is.🤔
"Amúgy az, hogy léteznek non-binary emberek, nem egy újdonsült dolog, ami az utóbbi pár évben lett kitalálva. Mindig is léteztek ilyen emberek, csak nem volt rájuk egy definíció."
Ez igaz. Meg az internet előtt nem is nagyon volt ismert az ilyesmi, mivel eléggé kis esélyed volt találkozni valakivel aki bevallottan más lenne.
Bár igaz, hogy az már több éve volt, hogy általánosban a személyes névmásokról tanultam. Azóta lehet más a helyzet, meg mint mondtam a tanár sem volt százas (több értelemben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!