Mennyire megterhelő pszichológusként dolgozni? (tapasztalat alapján írjatok, légyszíves)
Te elolvastad amit írtam? Vagy csak ennyire hülye vagy? Nem egynél jártam, nem kettőnél, nem háromnál... A rítus ugyan az volt. Hónapokig. Erről én tehetek? Remélem ezt csak viccből mondtad, mert elég sötét lehetsz. Fogadjunk sosem voltál még rászorulva ilyesmi segítségre, ezért nem tudod mit beszélsz, de ne félj változhatnak az idők. Kívánom hogyha majd segítségre lesz szükséged és nem fognak tudni segíteni, akkor mondja neked valaki, hogy a te hibád.
Ettől még a kérdésre a személyeskedésed nem válasz. Megterhelő-e pszichológusként dolgozni? Attól függ. Aki állami családsegítőknél dolgozik problémás gyerekekkel, annak megterhelő, de aki magán "kezeléseket" vállal annak egyáltalán nem.
Nem tudom, hogy mennyire számít a tapasztalatom, de nagyon munkahely-függő. Nem mindegy, hogy céges pszichológus vagy, vagy mondjuk az onkológián dolgozol klinikai pszichológusként. A klinikai irány könnyebben vezet kiégéshez, mert a súlyos beteg emberek nem gyógyulnak meg általában, a kórházakban sokan meghalnak. Engem érdekelt a neuropszichológia, de sajnos nem bírtam a kórházi gyakorlatot.
Most PhD hallgató vagyok, ezután pedig coachnak szeretnék tanulni. Ehhez a pszichológus végzettség nem kötelező, viszont jó módszertana van rövidtávú terápiához. A kognitív viselkedésterápia is ilyen, ezzel is szívesen foglalkoznék. :)
Ha szeretsz segíteni embereknek és van türelmed olyan személyekkel is foglalkozni, akiknek komoly gondjai is lehetnek, akkor neked való ez a pálya, nagyon sokfelé lehet orientálódni, munka pedig mindig lesz, de az elején pl: közalkalmazotti bértábla alapján nem fogsz sokat keresni, ehhez tényleg el kell jutni a magán szintre. Egy ismerősöm egyetem után 1 évvel már saját rendelőt nyitott, amihez azért önbizalom is kell, illetve egyedül Pesten van lehetőség egyetem mellett valamilyen plusz terápiás módszertant elsajátítani. Vidéken ez sajnos nem megoldható, nappali oktatás mellet nem igazán lehet Bp-re utazni, plusz az átlagember pénztárcája ezt nem bírja. Úgyhogy szerencsés, akinek nem 30-35 éves korában lesz lehetősége magánba menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!