Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire megterhelő pszichológ...

Mennyire megterhelő pszichológusként dolgozni? (tapasztalat alapján írjatok, légyszíves)

Figyelt kérdés
2021. aug. 30. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Attól függ. Aki magán pszichológus az egyszerű. Kérdezel a páciensed családi hátteréről, kérdezel teljesen sztereotip dolgokat, aztán mondasz valami közhely állítást, amit eddig is tudott és beszeded a 40percért a 10k-t. Kb ennyi.
2021. aug. 30. 23:09
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Véletlenül se gondold az 1.-ről, kérdező, hogy pszichológus. De nem sűrűn fordulnak itt meg pszichológusok, úgyhogy ne számíts szakmai válaszok sorára.
2021. aug. 30. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
28%
Tényleg nem pszichológus vagyok, hanem valaki akinek szüksége lett volna rá és rengeteg pszichológushoz jártam. Ez tapasztalat. Érted, amikor már hónapok óta jársz és várnál végre valami eredményt a rengeteg kifizetett pénz után, de semmi. Hát ez egyáltalán nem megterhelő a részéről. Aki azt gondolja, hogy ez nem csak a pénzről szól az azt se tudja mi az, hogy pszichológus és nem tudja mit beszél és naív.
2021. aug. 30. 23:27
 4/8 anonim ***** válasza:
14%
Ha hónapokig jársz úgy, hogy nem kaptál semmit, akkor meg is érdemled. Magadra vess, ha önként fizeted a selejtes árut. Az, hogy te nem tudtál a pénzedre meg az idődre vigyázni, nem jelenti azt, hogy minden pszichológus rossz. Sőt: a legtöbb épphogy nem rossz! És a legkevésbé se úgy működnek, mint ahogy te lefestetted.
2021. aug. 30. 23:31
 5/8 anonim ***** válasza:
10%

Te elolvastad amit írtam? Vagy csak ennyire hülye vagy? Nem egynél jártam, nem kettőnél, nem háromnál... A rítus ugyan az volt. Hónapokig. Erről én tehetek? Remélem ezt csak viccből mondtad, mert elég sötét lehetsz. Fogadjunk sosem voltál még rászorulva ilyesmi segítségre, ezért nem tudod mit beszélsz, de ne félj változhatnak az idők. Kívánom hogyha majd segítségre lesz szükséged és nem fognak tudni segíteni, akkor mondja neked valaki, hogy a te hibád.

Ettől még a kérdésre a személyeskedésed nem válasz. Megterhelő-e pszichológusként dolgozni? Attól függ. Aki állami családsegítőknél dolgozik problémás gyerekekkel, annak megterhelő, de aki magán "kezeléseket" vállal annak egyáltalán nem.

2021. aug. 30. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy egy sereg pszichológus így működjön! Aki nem jó, ott kell hagyni. Fodrászhoz se jársz hónapokig, ha rosszul vágja le a hajadat. 3 nekem nem vált be (de a 3 három teljesen különböző okból, az egyik dilis volt, a másik goromba, a 3. kedves, de nem elég mélyreható), azokat 1, 3 ill. egy esetben, aki nem volt annyira rossz, több alkalom után otthagytam, nem vesztegettem az időmet és a pénzemet. 1-nél megmaradtam, nem is hasonlított ehhez. Teljes figyelem, releváns gondolkodtató kérdések, az enyémtől eltérő megközelítés. És nem 40 perc, senki nem dolgozik 40 percet, a 45 a legkevesebb, de inkább 50, de van 55-ös és 60 perces is.
2021. aug. 30. 23:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem jól dolgoztad fel a hallottakat. Főleg ha közhelynek érezted amit mond. Lehet komolyabb bajod van. Vannak olyan betegségek ahol nincs betegség tudat.
2021. aug. 31. 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, hogy mennyire számít a tapasztalatom, de nagyon munkahely-függő. Nem mindegy, hogy céges pszichológus vagy, vagy mondjuk az onkológián dolgozol klinikai pszichológusként. A klinikai irány könnyebben vezet kiégéshez, mert a súlyos beteg emberek nem gyógyulnak meg általában, a kórházakban sokan meghalnak. Engem érdekelt a neuropszichológia, de sajnos nem bírtam a kórházi gyakorlatot.

Most PhD hallgató vagyok, ezután pedig coachnak szeretnék tanulni. Ehhez a pszichológus végzettség nem kötelező, viszont jó módszertana van rövidtávú terápiához. A kognitív viselkedésterápia is ilyen, ezzel is szívesen foglalkoznék. :)

Ha szeretsz segíteni embereknek és van türelmed olyan személyekkel is foglalkozni, akiknek komoly gondjai is lehetnek, akkor neked való ez a pálya, nagyon sokfelé lehet orientálódni, munka pedig mindig lesz, de az elején pl: közalkalmazotti bértábla alapján nem fogsz sokat keresni, ehhez tényleg el kell jutni a magán szintre. Egy ismerősöm egyetem után 1 évvel már saját rendelőt nyitott, amihez azért önbizalom is kell, illetve egyedül Pesten van lehetőség egyetem mellett valamilyen plusz terápiás módszertant elsajátítani. Vidéken ez sajnos nem megoldható, nappali oktatás mellet nem igazán lehet Bp-re utazni, plusz az átlagember pénztárcája ezt nem bírja. Úgyhogy szerencsés, akinek nem 30-35 éves korában lesz lehetősége magánba menni. :)

2021. szept. 1. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!