Miért olyan megterhelő sok embernek ékezettel írni telefonon?
Mert úgy lassabb, ez van. Miért zavar? Nyilván annak, akinek évente egyszer ha írok, ékezettel teszem, de pl. akivel naponta órákat írunk, majd pont szórakozzak ezzel?
Szerintem nem kéne ezen fennakadni, ha nem tetszik ne chatelj.
Nekem ez azt jelentené, hogy minden egyes ékezetes betünél duplán, kétszer kell jelet írni, ami egyrészt igen erösen lassítja az írás sebességét, másrészt meg mindig megakaszt a gondolatmenetemben. Normál esetben ugyanis kb olyan sebességgel írok/írnék, mint ahogy beszélek vagy gondolkodom, az oda-vissza írogatás egyes betüknél meg mindig kizökkent ebböl.
Mivel nem MO-on élek és a telefonomon nem csak a magyar betükészlet van, ezért elég nehézkes az ékezetekkel írás.
Azt meg végképp nem értem, amit a 8-as ír: egyrészt ha itt - vagy más online helyen írok, akkor kit kellene hívni? Másrészt sokszor írok hosszabb szöveget valakinek, gyorsan írok, de nem tudom vagy akarom felhívni, mert nem éppen akkor van esetleg ideje rá, amikor nekem az írásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!