Miért olyan megterhelő sok embernek ékezettel írni telefonon?
8,9
Nem a gyorsaság igazából a lényeg. Hanem, hogy ennyire lusták vagyunk. Én bevallom, az vagyok, amint nyomva kell tartani egy gombot, és úgy kiválasztani az ékezetes betűt, mint a régi nyomógombosoknál, azonnal felforr az agyvizem. Pl. ha ezt a kis szöveget itt telóról kellett volna beírnom ékezettel, már rég félbehagytam volna a pitsába.
Nem az idő a lényeg, hanem a plusz mozdulat, minden egyes szóban átlagosan kétszer.
9-es: nekem meg sok más embernek sem ugrik fel az ékezetes betü, mert nem magyar betük vannak a telefonon.
Másrészt, ha gyorsan írok, akkor igenis számít az a fél másodperc is, föleg, ha minden 5. betünél belejön.
9
Igen, a fél másodperc nagyon sokat számít. Ennél a két mondatnál ez 4 másodpercet jelent.
Utálok okostelefonon gépelni, lassú, sokszor félrenyomom, ha meg épp nem nyomom félre, akkor meg kijavítja a szót rosszra...
Na, ezért írnak sokan helytelenül telefonon.
11-es megmondta a megoldást, hogy gépről kell írni.
Különben az ékezet nélküli írással a címzettet értékeli valaki, hogy mennyit ér neki. Hogy nem ér neki annyit, hogy helyesen írjon neki/oda.
Olyan mintha gyűrött-piszkos-foltos ruhában, kócosan menne oda beszélgetni tiszta-rendes-jólfésült emberekhez, hogy lusta voltam mosni, a mosószerem nem mosta ki rendesen, és elveszett a fésűm. De nektek így is jó vagyok, ugye. Érek annyit ápolatlanul, mint ti, senkik. Mert én külföldi vagyok, vagy túl elfoglalt hozzátok képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!