Miért van az, hogy a legalpáribb, legmocskosabb stílust a szülők engedik meg maguknak, akik a tudatos gyerekvállalással vagy gyerektelenséggel kapcsolatos kérdések és cikkek alá fűznek kommentet?
Miért van az, hogy olyan emberekből jön elő az állat és olyan emberekkel nem lehet elfogulatlanul, higgadtan beszélni, akik pont arra tették fel az életüket a szülőséggel, hogy jó példát statuálnak és elfogadást hirdetnek azáltal, hogy nem mennek neki állat módjára más kulturáltan megfogalmazott, de az övékkel ellentétes véleménye miatt másoknak?
Komolyan néha leesik az állam, hogy anyukák milyen undorító, rosszindulatú stílusban tudnak fogalmazni és más nők vagy ha van, a gyerekük halálát is kívánni. Múltkor is volt egy kérdés, ahol a kérdező gyerektelen volt (tudom, sok ezek közül provokatív, de ez épp nem volt az) és az alatt is olyanok mentek, hogy "biztos azért nincs gyereked, mert senki sem akarna neked csinálni" meg "a szüleid biztos gyűlöltek, azért lettél ilyen elmebeteg gyerekellenes". Még egy gyerektelentől is sokallom ezt a színvonalat, de egy szülőtől főleg visszataszító. És akkor még ott vannak azok a megjegyzések is, hogy "remélem, a te gyereked is átéli ezt" vagy "remélem elvetélsz" "majd jól otthagynak/megcsalnak terhesen" meg ilyenek.
Hogy züllöttek le ilyen szintre a kismamák (tisztelet a kivételnek)? Milyen anya az, aki más gyerekét (legyen az felnőtt vagy gyerek) ilyen szavakkal illeti?
Nem szeretnék provokálni, de ilyen hangnemet még a nőgyűlölőktől sem hallok, pedig aztán ott is van baj.
Kihegyeztem, mert leggyakrabban szülők süllyednek a legmélyebbre és beszélnek úgy, mint aki embert is ölne egy gyerekért.
Muszáj folyamatosan kötekedned? Nekem ez tűnt fel, engem ez zavar, pontosabban nem térek néha magamhoz, hogy mi nem jön ki a szájukon. Nem érdekel, ha más réteg is szokott ilyesmit csinálni, tőlük ennyire markánsan nem látom, pedig nem keresem azokat a köröket, ahol pont a szülők gyakoriak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!