Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 12 év korkülönbséggel lehetett...

12 év korkülönbséggel lehetett ez tudatos gyerekvállalás, vagy a véletlen műve?

Figyelt kérdés
az érintetteket kérdezve csak kitérő választ kapok, illetve hogy "így jött" ezért kérdezném a véleményeteket, szerintetek 12 évnyi különbséggel lehetett tudatos gyerekvállalás az én esetem? korszakot tekintve 78'at hasonlítunk össze '90-el, utóbbinál pedig mindkét szülő a 36. évét taposta. így is bevállaltak, felneveltek, értékelem. csak kíváncsi vagyok. fura ez a szitu mert ha akartak volna még, nyilván lett volna idő hamarabb is tesóhoz, ha valaki termékeny biztos nem 12 év próbálkozás alakul alakul valami. ha pedig valamiféle direktség volt benne miért érezhették úgy hogy még kell egy gyerek, így az újvilágba, rendszerváltás után, mikor már ők is a a fitalságuk vége felé jártak?
2019. márc. 2. 20:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg becsúsztál.

Ahol ilyen jelentős különbség van a testvérek között és a szülők nem házasodtak újra, vagy nem ismert a többévnyi próbálkozás a legtöbb esetben a véletlen műve volt a kisebbik gyerek.

2019. márc. 2. 21:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekünk vannak olyan ismerőseink, ahol a gyerekek között ekkora a korkülönbség. A szülők soha nem védekeztek, az anyuka tizenpár évvel később kapott valami gyógyszert, már nem is tudom mire, de nem a gyerekre és így lett a legkisebb gyerek, azóta védekeznek.

Amúgy anyukám is valahogy 14 éves korom körül kezdte mondogatni, hogy mi lesz vele, mi lenne, ha lenne egy kistesó (szerencsére nem gondolta komolyan, csak a bizonytalanság miatt gondolkodott rajta). Lehet, hogy a te szüleid is belánikoltak.

De az így jött alapján én becsúszásnak gondolnám :). Bár tényleg mindegynek tűnik ma már :)

2019. márc. 2. 21:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Becsúsztál valószínűleg. Ez nem jelenti azt, hogy nem örültek és vártak volna a 9 hónapban, vagy nem szeretnének ugyanúgy, mint egy tervezett gyereket - ha esetleg ilyen gondolatok forognak a fejedben.
2019. márc. 2. 21:47
 4/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi a válaszokat, én is becsúszásnak gondolom, csak azt nem értem anya miért nem akarja ezt egyértelműen elismerni, mintha bármi is múlna rajta
2019. márc. 2. 21:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát, ennyiből nem lehet megmondani, de nem kizárt. Egyébként rengeteg a becsúszott gyerek, a nyakamat tenném rá, hogy többen vannak, mint a tervezett-akart gyerekek.
2019. márc. 2. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy becsúszás, én és a két kistesóm között 9 és 16 év a korkülönbség, és egyik se csúszott be és nem is próbálkoztak évekig, akkor vállalták a szüleim a következő gyermeket, amikor anyagilag megtehették, pl. lakáshitel törlesztés, kertesház vásárlás után.
2019. márc. 3. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!