"Rágörcsölés". Nektek mit jelent ez a szó pontosan? Szerintetek mikor kezdődik a rágörcsölés és mikor végződik a tudatos gyerekvállalás?
Rágörcsölés.. Igen, ezzel minden leendő kismama találkozik, mikor bejelenti a családnak vagy megemlíti hogy nyitott a kapu, ideje bővíteni a családot, rögtön jön a kétségbeesett jajjveszékelés, óó csak rá ne görcsöljetek!
Persze nem fogunk, de még is mi a rágörcsölés? Használja ezt a szót a 20as és a 60-as korosztály is, óvaintenek mindenkit tőle hogy akkor biztos nem jön össze a baba! De tényleg ennyitől múlna a teherbeesés sikere? Tudományosan erre van magyarázat?
Például adott egy friss házaspár,tök boldogok, és szeretnének gyermeket, a nő abba is hagyja a gyógyszert és a cigarettát is vagy egyéb más káros szenvedélyét, figyeli az ovulációját, felhőtlenül boldogan töltik együtt mézesheteiket a férjével, de minden együttlétnél azért még is csak az jár a fejébe hogy reméljük sikerült, talán még egy ovu tesztet is ellő, és nagyon szomorú hogy az első hónapba nem is jött össze, ez már rágörcsölés?
Vagy ha a házaspár mondjuk valamin összeveszik próbálkozós időszakba és emiatt a nő stresszel akkor szintén csökken az esély? Még is hogy lehet elérni hogy ebbe az időszakba kicsit se stresszeljen az ember mert akkor nem fog összejönni a baba?
Miért van az hogy valaki összpontosít a gyerek témára, még álmodik is vele akkor nem jön össze, de amint nem gondol rá csak éli az életét védekezés nélkül, sikerül a fogantatás? Akkor ezek szerint minden agyban dől el?
Szerencse, véletlen műve,genetika, vagy biológiai tényezők erősebbek?
Gondolok az egyéjszakás kalandokra, illetve a védekezés melletti teherbeesések gyakorin olvasva elég nagy számára.
Van tudományos magyarázata végülis ennek a rágörcsölés témának vagy csak sok esetben beigazolódott?
Most komolyan, van aki rágörcsölt és úgy is sikerült a baba? Akár hőmérőzött naponta 20x és parancsra szeretkeztek a párjával és sikerült?
Minden vélemény érdekel mert annyira népszerű téma itt is, de még nincs kivesézve szerintem!
Én rá voltam eléggé. Ovu körül akkot most kell egyuttlenni mert ovu van, utána mikor ébren voltam nem volt olyan óra, hogy ne kattogjak ezen, állandóan azt vártam, hogy tudjak tesztelni végre és a tüneteket kerestem magamon. Egy millió cikket elolvastam, hogy mikor mit lehet érezni. Nekem szerencsém volt - mindez ellenére első hónapban sikerült a baba. De ez a fajta stressz (mert ez már stressz) hathat a hormonokra igy a szervezet nem működik úgy, ahogy mi akarjuk.
Normális esetben az ember kb szamon tartja mikor is lehet ovu, ha régóta próbálkoznak követi is, ez teljesen rendben van. Szamolgathatja utána a dpo-kat de ne ezen kattogjon állandóan valaki, az már nem jó úgy. Türelemmel várni hogy mi lesz, tesztelni ha már késik. Én legközelebb tuti vissza fogom fogni magam, idegorlo egy 2 hét volt az..
Egyetértek a másodikkal.
Szerintem az a normális, ha csak szexeltek felhőtlenül, amikor csak kedvetek van, és majd jön a baba, ha szeretne. Ha már egy hete késik, akkor tesztelsz, egy hét múlva orvos és ennyi. Ha egy év után sincs semmi, akkor lehet elkezdeni bármin gondolkodni.
Az ovuteszt, bejelenteni a családnak, hogy próbálkoztok, feltenni ide a töknegatív terhességiteszteket és ráképzelni a csíkot, ez szerintem mind rágörcsölés.
És be is tartjátok vagy csak mondjátok ami a nagykönyvbe van?
Tényleg egy babát akaró nő ki tudja várni hogy egy hetet késsen?
Én bevallom nem hiszem hogy tudnék addig várni, körülbelül mint kisgyereknek mondanád a feldíszitett fa alatt lévő ajándékra hogy egy hét múlva megnézheted mit kaptál :)
Tehát szerintetek a hőmérőzés és ovu tesztelés a rágörcsölés, illetve a korai tesztelések, de mi van azzal ha valaki babát szeretne és úgy vannak együtt a férjével az ágyban, mindenhol babákat lát maga körül, velük is álmodik még ha aznap nem is gondolt a gyerektémára, ez ráparázás vagy egyszerű női dilinek is betudható? Ez még határeset? Mert nem érzem hogy stresszelnék attól hogy a boltba vigyorgok mint a tejbetök egy gyönyörű pár hetes babára, és férjemmel is közelebb kerültünk egymáshoz hogy van ez a "projekt" :)
Nekem már az is rágörcsölésnek számít, ha valaki hőmérőzik, ovu teszteket "gyárt", sokszor csak "kényszerből" szexel, majd számolgatja a dpo-kat, keresi magán a tüneteket.
Mi későbbre terveztük a babát, ezért ilyenekre nem is gondoltam. Egyik hónapban aztán nem védekeztünk és úgy voltunk vele, hogy meglátjuk mi lesz, örömmel fogadjuk, ha besikerül. Azt tudtam ugyan, hogy mikor van ovum, mert ismerem már valamennyire a testem működését, de semmi nem volt időzítve, akkor csináltuk, amikor jól esett. Nem gondolkoztam a tüneteken, vártam a következő vérzést, de kb. 3 nappal előtte volt egy furcsa napom és érzésem, ami hatására vettem egy tesztet és pozitív is lett.
"És be is tartjátok vagy csak mondjátok ami a nagykönyvbe van?"
Ez nem betartás kérdése, egész egyszerűen nem vagyok bolond, logikusan gondolkodom, azért csinálom így.
"Tényleg egy babát akaró nő ki tudja várni hogy egy hetet késsen?"
Én bevallom nem hiszem hogy tudnék addig várni, körülbelül mint kisgyereknek mondanád a feldíszitett fa alatt lévő ajándékra hogy egy hét múlva megnézheted mit kaptál :)"
Ha még magad is gyerek vagy, ne akarj gyereket.
"Tehát szerintetek a hőmérőzés és ovu tesztelés a rágörcsölés, illetve a korai tesztelések, de mi van azzal ha valaki babát szeretne és úgy vannak együtt a férjével az ágyban, mindenhol babákat lát maga körül, velük is álmodik még ha aznap nem is gondolt a gyerektémára, ez ráparázás vagy egyszerű női dilinek is betudható? Ez még határeset? Mert nem érzem hogy stresszelnék attól hogy a boltba vigyorgok mint a tejbetök egy gyönyörű pár hetes babára, és férjemmel is közelebb kerültünk egymáshoz hogy van ez a "projekt" :)"
A boltban mindenki vigyorog a pár hetes babákra, ez normális. De nem függ össze a ráparázással. Szerintem az, hogy szex közben babákat látsz, az már pszichiátriai eset.
Szerinted mindenki bolond aki rágörcsöl a babára? Szerintem az nem itt kezdődik hanem kb nálad, bár te nem bolond vagy csak szimplán buta hogy ekkora a szövegértelmezési képességed.
Felhoztam egy példát ami nem egyenértékű a valósággal bár ez lehet magas lesz neked, illetve a 2 mondat közé raktam vesszőt tehát nem, nem szex közbe látok babákat te igen ostoba.. Ha kötekedni akarsz nézz tükörbe, mert látom súlyos gondok vannak nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!