Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » "Rágörcsölés". Nektek mit...

"Rágörcsölés". Nektek mit jelent ez a szó pontosan? Szerintetek mikor kezdődik a rágörcsölés és mikor végződik a tudatos gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Rágörcsölés.. Igen, ezzel minden leendő kismama találkozik, mikor bejelenti a családnak vagy megemlíti hogy nyitott a kapu, ideje bővíteni a családot, rögtön jön a kétségbeesett jajjveszékelés, óó csak rá ne görcsöljetek!

Persze nem fogunk, de még is mi a rágörcsölés? Használja ezt a szót a 20as és a 60-as korosztály is, óvaintenek mindenkit tőle hogy akkor biztos nem jön össze a baba! De tényleg ennyitől múlna a teherbeesés sikere? Tudományosan erre van magyarázat?

Például adott egy friss házaspár,tök boldogok, és szeretnének gyermeket, a nő abba is hagyja a gyógyszert és a cigarettát is vagy egyéb más káros szenvedélyét, figyeli az ovulációját, felhőtlenül boldogan töltik együtt mézesheteiket a férjével, de minden együttlétnél azért még is csak az jár a fejébe hogy reméljük sikerült, talán még egy ovu tesztet is ellő, és nagyon szomorú hogy az első hónapba nem is jött össze, ez már rágörcsölés?

Vagy ha a házaspár mondjuk valamin összeveszik próbálkozós időszakba és emiatt a nő stresszel akkor szintén csökken az esély? Még is hogy lehet elérni hogy ebbe az időszakba kicsit se stresszeljen az ember mert akkor nem fog összejönni a baba?

Miért van az hogy valaki összpontosít a gyerek témára, még álmodik is vele akkor nem jön össze, de amint nem gondol rá csak éli az életét védekezés nélkül, sikerül a fogantatás? Akkor ezek szerint minden agyban dől el?

Szerencse, véletlen műve,genetika, vagy biológiai tényezők erősebbek?

Gondolok az egyéjszakás kalandokra, illetve a védekezés melletti teherbeesések gyakorin olvasva elég nagy számára.

Van tudományos magyarázata végülis ennek a rágörcsölés témának vagy csak sok esetben beigazolódott?

Most komolyan, van aki rágörcsölt és úgy is sikerült a baba? Akár hőmérőzött naponta 20x és parancsra szeretkeztek a párjával és sikerült?

Minden vélemény érdekel mert annyira népszerű téma itt is, de még nincs kivesézve szerintem!

2015. júl. 14. 12:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mi nem görcsöltünk rá. Az első elott volt pár gond nálam. Gyógyszert szedtem és ugy voltam vele ha már fog. Gatlot szedek akkor pár honapig lemondok rola hisz ido kell hogy helyre jöjjek. Első levélnél terhes lettem. Már 3eves. A mostaninál bár terveztük de nem voltam ragorcsolve itt se a temara. Gondoltam majd jön ha jönni akar. Volt 2rossz ciklusom mind a 2szer negatív lett ezt a gyógyszernek tudtam be, hogy letettem majd szenteste szép pozitívat teszteltem. Ez volt a 3. hónap. Ekkor már 2hete késett de vartam majd ha baba akkor ugyis pozitiv lesz nem kapkodom el. De mar a teszt elott éreztem hogy terhes vagyok. Sose néztem mikor van ovu. Nem erdekelt. Ugy voltam hogy jön ha jönni akar.Igy is lett. 5hét es reméljük már az ágyba fog szuszogni. De ez én voltam. Sztem sokaknak árt a ragorcsoles. Tisztelet persze a kivételnek.
2015. júl. 14. 18:00
 12/18 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, mintha én írtam vna ki! Én is ezen agyalok mostanság h jajj nehogy rágórcsöljek mert akkor nem sikerül. Csak augtól próbálkozunk, de tervben van az ovuteszt stb.
2015. júl. 14. 18:44
 13/18 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, sajnos ha már valaki így járt nehéz mit tenni, tudatosan vagy tudatalatt stresszel valaki, már majdnem mindegy. De kapaszkodni azért jó bármiben, ami lefoglal. Jó elterelni a gondolatokat de azért azt nem árt elfogadni, hogy nem vagyunk gépek. Hiába mondjuk el magunknak, hogy nem akarjuk görcsösen, fog az segíteni valamit? Tudatalatt megmarad. Sajnos. Így tényleg csak amit lehet tenni ha már ez kialakult, hogy lefoglalni magunkat amennyire csak lehet. És ahogy nekem volt szerencsém, másnak is lehet. Hiába dolgoztam, állandóan azon kattogtam, hogy szeretnék magamba látni, hogy sikerül-e.

Szerintem ez egyéni, mindenki máshogy kezeli.

2015. júl. 14. 18:57
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen, és szerintetek valakit nem tehet ez boldoggá pont? Tehát pont ellenkezőleg hogy a sok izgalom,babatéma inkább boldogsághormonokat szabadít fel mint hogy stressznek élné meg ezt az időszakot.

Én el tudom képzelni hogy akik töltik fel a teszteket, meg hőmérőznek lehet nem is görcsösen teszik inkább pozitív izgalommal és lelkesedéssel.

Kicsit ez olyan minthogy ne gondolj a szilvára,te tuti arra fogsz gondolni :)

Én nem tesztelgetek, nem is töltöm fel őket,hőmet se nézem de például tök boldoggá tesz a tudat hogy nemsokára hárman leszünk, hogy ez mekkora csoda hogy belőlünk egy emberi teremtmény lesz, és hát férjem is tök lelkesen "dolgozik" az ügyön :D

Akkor kicsit mindenki érzi hol az a véglet akkor ami már mániákussá tenné.

Akkor így "közvélemény" alapján úgy látom a hőmérőzést és az ovu teszteket, illetve a szinte álterhességet vélitek rágörcsölésnek.

Köszönöm a válaszokat, ha valakinek persze eszébe jut még valami kíváncsian várom!

2015. júl. 14. 20:45
 15/18 anonim ***** válasza:
Megint 1-es vagyok, én nem tudtam. Saját magam idegesítettem, ahogy írtam, én tényleg ragorcsoltem. De ha neked ez még a pozitív kategóriába esik, akkor te nem vagy ragorcsolve a temara. Csak ha kezdenéd úgy érezni ez a ló másik oldala kezd lenni (nem irom hogy igy lesz, csak hogy ha ez történik) akkor a figyelem elterelése talán ami működik.
2015. júl. 14. 20:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom hányas válaszoló vok, az aki pont ezen gondolkodott. Mi ugye augban kezdjük élesben, szinte már most izgulok, h hátha mégis előbb megfogant, de jó érzés, jól telnek a napok, munka is jobban megy, pozitív minden.
2015. júl. 15. 21:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Kicsit mosolyogtam magamban ....mintha a rágörcsölést lehetne szabályozni:)Ha egy nőt elkap a gépszij akkor nagyon nehéz nem ezzel foglalkozni és minnél jobban beleásod magad a dologba annál rosszabb.

Persze ne görcsölj rá,ez jó tanács,betartható?egy darabig talán..aztán megint visszaesel és azon kapod magad hogy megint tüneteket keresel magadon.Meg a feladom szöveg...mert a szomszédasszonynak az unokája is feladta,nem görcsölt rá és sikerült neki.....aki probálkozik az tudja hogy ez nem igy megy,persze aki nem élte át milyen évekig várni a csodára az sosem fogja megérteni vajon miért görcsölnek rá egyesek a babaprojektre.

2015. júl. 18. 16:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ott kezdődik a rágörcsölés, ha valaki:

- nem várt előtt napokkal tesztel, akár többet is, a teszteket szétszedi, negatívba rakja és magának is azt próbálja bizonygatni, ha de van rajta halvány csík

- amikor az együttlétekből kiveszik a romantika, az intimitás, és már szegény férfi is tudja, hogy az egész csak a gyerekre megy ki

- ha valaki a negatív tesztektől napokra-hetekre depresszióba esik

- ha a mindennapok másról se szólnak, csak a gyerek témáról

Biztos, hogy nem könnyű, ha valaki nagyon szeretné és nem sikerül azonnal, de annak sincs semmi értelme, hogy a nő idegileg, a kapcsolat meg teljesen tönkre menjen mire összejön a gyerek.

2015. júl. 18. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!