Miért van az, hogy az LMBT leginkább az éretlen fiatalokat célozza és vonzza be?
Az éretlen alatt nem ostobát vagy primitívet értek, hanem csak azt, amit jelent: éretlent. Több ismert embernek is tulajdonítják a mondást, hogy 30 év alatt az ember ne kezdjen nyíltan politizálni, mert kell hozzá ennyi idő, hogy megszilárduljon a világképe.
A legnagyobb veszélye ennek a mozgalomnak szerintem az, hogy eleve tagadja a saját létezését, pontosabban azt, hogy politikai mozgalom lenne. Ehelyett azt hazudja és szajkózza ezerrel, hogy pusztán egyenlőséget akar (ahogyan a kommunisták). A követőit csak látszólag edukája, szigorúan ügyelve, hogy ezt a saját kitalált fogalmi keretei között tegye, amit aztán tudománynak állít be: genderideológia. Máskülönben figyel rá, hogy ellenérvek, más információk ne jussanak el a követőik agyába: aki ellenérvel az homofób náci stb.
Trendivé teszi a homoszexualitást meg a sok egyéb kitalált pán- stb. beállítottságot, így minden fiatal választhat magának valamit, hogy aztán ezzel menősködhessen.
Igen, fiatal vagyok, lehet, hogy még sokat változik az álláspontom, de én úgy érzem, hogy már most elég kiforrott ahhoz, hogy ilyen témában legyen olyan mérvadó, mint egy átlagos felnőtté. Ez megint egy elég vitatott téma, de amúgy én szívem szerint szeretnék gyereket. Az más dolog, hogy szinte biztosan nem lesz. Ha lenne egy párom, akivel elég stabil a kapcsolatom, megoldódna a jogi procedúra számunkra és nem lenne ilyen homofób a társadalom, akkor fogadnék örökbe a párommal. Természetesen ebben az esetben a gyerek jólétén kell legyen a hangsúly, emiatt fontos tényező a homofóbia. Semmiképp sem szeretném, ha miattunk szívatnák, piszkálnák őt/őket. Az is természetes, hogy előtte utánnajárnék a dolgoknak, hogy a lehető legpontosabban és korához illően tudjam neki elmagyarázni a mi kapcsolatunkat és a többségi, heteró kapcsolatokat is. Gondolom ebben nagy segítséget nyújtana a nagyszülők példája, a filmek és az ismerősök. Ha felvetődne, hogy bármi hátránya származna belőlünk, akkor nem tenném.
A génekkel kapcsolatban nincs teljesen igazad. Nincs egy jól körülhatárolható gén, ami a homoszexualitásért felelne, ez annak, aki legalább kicsit is jártas a genetikában, vagy legalább odafigyelt az iskolában nem nagy meglepetés. :D Helyette sok gén együttesen határoz meg hasonlóan komplex tulajdonságokat, mint a homoszexualitás. Találtak sok gént, amit a homoszexualitással asszociálnak, ám sok gén még mindig vár a felfedezésre. Leegyszerűsítve ez annyira komplex, hogy a jelenlegi tudásunkkal szinte lehetetlen lenne rájönni a pontos tudáshoz vezető összefüggésekre. Egy tanulmányban olvastam, hogy az egyik gén, vagy több gén összessége, sajnos már nem emlékszem pontosan azért felelős, hogy alap esetben a férfiak a nők testszagát érezzék atraktívnak és fordítva, míg a melegeknél ez az azonos neműek testszagára vált ki a heterók ellenkező nemre adott reakciójával azonos/hasonló reakciót. Ez egy politikailag (elvileg) semleges tanulmány volt, ebből eredt a sok „Nincs meleg gén!” cikk. A tanulmányban voltaképp ugyanazt írták le, mint én most, higy nincs egy gén, hanem helyette van sok, de a médiában inkább provokációként használták és sokan be is vették, mert sem a cikket, sem a tanulmányt nem olvasták el, csak háborogtak egyet a címen.
Nem hallottam még sok ellentétes álláspontú tanulmányról és így nem is olvastam sokat. Ám a legtöbben én, fiatalként, egy senkiként meg tudom mondani, higy hol a hiba. Legtöbbször egy teóriát kezelnek tényként és abból indulnak ki. A tudomány nem találgatás, nem megérzésekre alapszik. Azt elismerem, hogy sok ellenérv magábafoglal rengeteg pszichológiai érvet, amiknek a bizonyítása finoman szólva is körülményes.
A transzszexualitás témakörébe nem ástam bele magam túl mélyen. Azt tudom, hogy ők is emberek, akik tudnak dönteni a saját életük felett. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem hatásköröm felettük ítélkezni, amíg nem szólnak bele mások életébe. Ahogy írtam, rengetegen engem sem tudnak megérteni, én sem őket, de valamilyen szinten átérzem a helyzetüket.
Nem is lenne annyira kirívóan különleges, ha lenne egy ilyen eltérés (vagy nevezzük bárminek) bizonyos embereknél. Ott van a disszociatív személyiségzavar, amit már emlegettem egy előbbi kommentemben. Ez egy olyan pszichológiai rendellenesség, amelyben az érintetteknek több személyisége van. Sokszor mindkét nemből. A leggyakoribb, hogy két személyiséget hordoznak azok, akik ezzel a rendellenességgel küzdenek, ám előfordul kettőnél több is, akár több száz is. Ez gyakorlatilag egy bizonyított rendellenesség. Ha ezeknél az embereknél előfordulhat olyan személyiség, ami eltér a testük nemétől, akkor a transzszexuálisoknál miért ne lenne lehetséges?
A tudomány az, amit tudunk, nem gondolunk, hanem biztosan tudunk. Nem tudjuk, hogy mitől van a transzszexualitás, vagy mitől van a homoszexualitás, ahogy azt sem, hogy a heteroszexualitás mitől és hogyan alakul ki. Egyiket sem tudjuk, amíg ezekre nem kapunk választ, addig csak a teóriákra tudunk támaszkodni. Senki sem jelentette ki, hogy a tudomány szerint a transzszexuálisok úgy születtek, ahogy, ez csak egy hipotézis, ahogy cáfolni sem lehet, az is csak egy hipotézis.
Kiút nyilván van, hisz a nemváltó műtéttel majdnem teljesen át tudnak alakítani valakit. Annyi lesz a különbség, hogy például egy férfinek, akit nővé műtenek nem lehet majd gyereke és szerintem a női nemiszerv érzékenységét sem tudják teljes mértékben reprodukálni. Meg, természetesen a biológiailag meghatározott dolgokat sem tudják átalakítani, mint például a kromoszómákat.
Azzal egyetértek, ha valaki az általad leírtak ellentétét állítja, azt meg kell hurcolni. :D Ahogy írtam ezek feltevések, ezeket állítani nem lehet, így azokat sem tudom komolyan venni, akik állítják a meleg-/transzpárti gondolataik igazát. Én is próbálok objektív maradni, ami szerintem a legtöbb esetben sikerül is és próbálok a lehető legmegfelelőbben fogalmazni, így például azon vagyok, hogy ne kezeljek tényként teóriákat, mert az szerintem elveszi a hitelességet.
Aki ezen cirkuszol, az már sok. Ha valaki(k)nek nem tetszik, hogy velük öltözik az illető, akkor szerintem nem kéne problémát jelentsen egy olyan megoldás alkalmazása, ami mindkettejük/mindannyiuk problémáját orvosolja.
#31, fiatalságod leginkább abban mutatkozik meg, hogy oldalakon keresztül vitatkozol egy láthatóan extrém elfogult jobboldali elmebeteggel.
Ezzel csak a saját energiáidat pazarlod, az ilyen agyamenteket nem lehet és nem is kell megpróbálni meggyőzni. Ők a saját nyomoruk miatti dühüket csatornázzák bele a másság gyűlöletébe, mert addig se kell a saját sikertelen életükre gondolniuk, és legalább a mesebeli jófiúk csapatába tartozónak érezhetik magukat.
30-as, nem akarok beléjük kötni, de a Biblia szerint minden kereszténynek kötelezettsége alkalmazkodni a helyi törvényekhez. A helyi törvények elismerik a melegházasságot, így valójában ők a hibásak.
Ha a melegek nem voltak házasok, akkor viszont nem értem, hogy miért lett ebből balhé. Ebben az esetben nem lenne diszkriminatív, a hely szabályzatáról pedig ők döntenek, amíg az nem sérti a törvényt.
Mindjárt elolvasom a cikket, a másik kettővel együtt és reagálok rájuk.
Felületesen átolvastam az első cikket. Az IFTCC nevű szervezetről van benne szó és az ő statisztikáikra vonatkozik. Ez egy olyan hatalmas szervezet, hogy neten alig találtam róla információt és nem találtam listát sem az általuk alkalmazott orvosokról, vagy terapeutákról és a támogatóiról sem.
Helyette tudok mutatni több tanulmányt is, amely szerint ezekben az esetekben legfeljebb látens homoszexualitást lehet elérni és sokszorosára növeli mind az öngyilkosság, mind a depresszió, mind az alacsony önbecsülés kialakulásának a kockázatát. [link]
A tanulmányok közül van, amelyik a '60-as, '70-es években készült, amikor az Egyesült Államokban még illegális volt a homoszexualitás.
"nekem már azért is megérte, ha valaki csak elgondolkodik azon, amit írtam."
Pontosan ez nem valósul meg egy pillanatra sem. Ha te kedveled a semmire se vezető szájtépéseket, akkor hajrá, de ennyi erővel egy laposföldhívő FB-csoportba is beléphetnél elkezdeni magyarázni, hogy mégis gömbölyű a Föld.
Beleolvastam a második linkbe is. Ott megálltam, amikor rájöttem, hogy olyan alapvető fogalmakkal sincs tisztában az illető, mint a homoszexualitás.
Keveri a homoszexualitást a feminim tulajdonságokkal, pedig abszolút elkülönült fogalmak, amik nem kötődnek egymáshoz.
A házaspár esetében pedig gondolom az lehet a gond, hogy elismerték, hogy vallási okokból tagadták meg ezt számukra, bár szerintem ki tudták volna hozni nyertesre a pert egy jó ügyvéddel. Az más kérdés, hogy vállalta-e volna az ügyet bármelyik jó ügyvéd ezt az ügyet, meg gondolom pénzük sem nagyon volt rá.
Az viszont már csakis az ő hibájuk, hogy emiatt a lépésük miatt elvesztették a reputációjukat, így a bevételüket is. Ilyen a vendéglátóipar. Vagy alkalmazkodnak ahhoz, hogy a vendégnek mindig igaza van, vagy keresnek más állást. Ha átgondolod ez nem csak homoszexualitás okán jelenthet problémát. A vendéglátás nem az a szakma, ahol megengedheted magadnak azt, hogy a vendég akarata ellen dönts, persze, egy bizonyos határig.
"Igen, fiatal vagyok,"
Azt, hogy fiatal vagy, nem lenézésből írtam, hanem hogy emiatt érthető, hogy számodra nem egetrengető probléma az, ami egy szülőnek viszont igen.
"Annyi lesz a különbség, hogy például egy férfinek, akit nővé műtenek nem lehet majd gyereke és szerintem a női nemiszerv érzékenységét sem tudják teljes mértékben reprodukálni."
Nem, nem annyi lesz a különbség. Egy egészséges férfiból vagy nőből csinálnak egy se nem férfi se nem nőt, és ez már ráadásul visszafordíthatatlan. A felcsatolható vagy pumpálható férfi nemi szervnek köze nincs a valódihoz, a nő sem csak a nemi szervtől nő. Tudod sok transz fél attól, hogy ha teljesen férfivá műtteti magát, akkor nem lehet gyereke, és ezért nem csináltat teljes műtétet. Hivatalosan férfiként tartatja magát nyilván, ugyanakkor menstruál. Sok férfi meg nem vágatja le a péniszét, mert az ugye elég drasztikus, és ennek ellenére nőnek tartják magukat, és elvárják, hogy mások is annak tartsák őket.
"Aki ezen cirkuszol, az már sok."
Ezt hiába gondolod így, ha az lmbtstb ideológia teret nyer, akkor az van, amit ők diktálnak, nem számít a józan ész se. Nézd meg, hogy mit csinált a mozgalom a kaliforniai börtönökben, miután a lobbi sikeresen rátenyerelt a törvényhozásra is: a magukat nőnek valló férfiak átmehetnek a női börtönökbe. Az eredmény: Nemi erőszakok, bántalmazások, nem kívánt terhességek.
És ugyanez van már Írországban, Angliában is.
Szóval hiába akarsz előállni te (vagy akárki) egy kompromisszumos megoldással, a véres valóság az, hogy a lobbi meghozatta a törvényt, és mindenkinek ahhoz kell tartania magát, mindegy milyen ára van. Mindenkit letarolnak, akik az útjukba kerülnek.
"Ez egy olyan pszichológiai rendellenesség,"
Igen, éppen erről van szó, én is ezt írtam, hogy lelki problémáról van szó, és ennek nem megoldása az, hogy a testet próbáljuk összevissza kaszabolva a pszichológiai rendellenességhez igazítani, hanem meg kellene próbálni a pszichét gyógyítani, ahelyett, hogy még fizikailag is tönkretegyünk valakit. Inkább ezt a területet kéne kutatni, de ezt tiltja a lobbi, mert ők nem rendellenességnek tekintik, hanem teljesen természetesnek, ha valaki nő létére férfinak érzi magát.
" Azt tudom, hogy ők is emberek, akik tudnak dönteni a saját életük felett. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem hatásköröm felettük ítélkezni, "
Nem tudom, lehet, hogy nem így jött át, de én nem ítélem el sem a homoszexuálisokat sem a transzokat. Amit elítélek, az az ideológia, amit az LMBTSTB mozgalom, a lobbi nyomat. Emberéleteket tesznek tönkre, melegekét is, transzokét is, és heterókét is, ahogy az eddig idézett cikkekből is látszik, meg az alábbiból is:
"nem akarok beléjük kötni, de a Biblia szerint minden kereszténynek kötelezettsége alkalmazkodni a helyi törvényekhez"
Ebben tévedsz. A Biblia szerint elsősorban Isten szavának kell engedelmeskedni. Minden olyan törvényt be kell tartani, ami nem ütközik Isten szavával, ha viszont ütközés van, akkor az lép életbe, hogy "Istennek kell inkább engedelmeskedni, mint az embereknek". Nem véletlen, hogy Jézust is, és 1 kivételével mind a 12 tanítványát megölték (azt az egyet is megkínozták többször is).
A melegek házasok voltak, a Biblia szerint viszont a házasság férfi és nő közötti kapcsolat, a homoszexualitás bűn. A házaspár a hitéhez ragaszkodik, és nem fogadják el házasságnak a homoszexuális kapcsolatot, akkor sem, ha ez szembemegy a törvénnyel. Ennyit a vallásszabadságról. A lobbi elvárja, hogy egy többezer éves vallás is hozzájuk igazodjon.
"A házaspár esetében pedig gondolom az lehet a gond, hogy elismerték, hogy vallási okokból tagadták meg ezt számukra, bár szerintem ki tudták volna hozni nyertesre a pert egy jó ügyvéddel."
Az volt a gond, hogy nem ismerték el házasságnak a melegek kapcsolatát, holott törvény szerint az. Nem hiszem, hogy ügyvéden múlt a dolog, egy keresztény szervezet vállalta el a képviseletüket, valamint a büntetést is ők fizették ki (nekik nem lett volna rá pénzük).
"Az viszont már csakis az ő hibájuk, hogy emiatt a lépésük miatt elvesztették a reputációjukat, így a bevételüket is. Ilyen a vendéglátóipar. Vagy alkalmazkodnak ahhoz, hogy a vendégnek mindig igaza van, vagy keresnek más állást."
Szerintem nem jött át neked, hogy nem a hírnévvesztés, a bevételkiesés a legnagyobb gond, hanem az, hogy lehetetlenné vált számukra tovább működtetni a hotelt, mert bármikor előfordulhat egy újabb ilyen eset, mivel ők továbbra is a hitükhöz ragaszkodnak. Lehet azt mondani, hogy keressenek másik állást, de itt egyrészt nem pusztán egy állásról van szó (ráadásul nyugdíjas korúak), ez volt világéletükben a megélhetésük, itt éltek, ez a saját otthonuk is volt. És a kezdetektől, évtizedek óta így működtették, vállalva a bevételkiesést, ha meleg pár vagy nem házas heteró pár akart franciaágyas szobában aludni. Mint mondtam, a heterók simán továbbálltak, amikor kiderült, hogy nem kapnak szobát. Perre csak most került sor, és egy meleg pár perelte be őket. Az már csak hab a tortán, hogy amikor ez nyilvánosságot kapott, akkor halálos fenyegetéseket is kaptak az "elfogadó" lmbtstb közösségtől, némelyik tettekben is megnyilvánult. Pedig bennük tényleg nincs gyűlölet a melegek felé, különágyas szobában el is helyezték volna őket, viszont a franciaágyas szobába helyezve őket úgy éreznék, hogy támogatják a bűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!