Mit mondanátok egy embernek, hogy meggyőzzétek afelől, hogy ne legyen öngyilkos?
Azt, így gondolja végig az életét, és keressen benne pozitív élményeket, pozitív emlékeket, mert azok tudják kicsit kibillenteni egy bizonyos állapotból.
És beszélgetnék vele, sokat, sokat, nagyon sokat!
Ha az ember padlón van, hajlamos mindent rossz színben látni, elferdíteni a valóságot, egy lefelé menő spirálba taszítani magát.
Na, ezt kellene valahogy megállítani.
Az is lehet, hogy a lelke mélyén nem is akar igazán öngyilkos lenni, hanem ez egy segélykiáltás a részéről.
Támogasd,és beszélgess vele!
Ha rólad van szó Kérdező!
Szerintem írd le ide bátran a sztoridat, az már önmagában segíthet! :)
#12:
Aki hülye, haljon meg. Az ilyen önjelölt szuperhősöket meg én se értettem soha, hogy mi a rákért akarnak mindig mindenkit megmenteni.
Nem kell öngyilkosnak lenni, hogy az ember eldobhassa az eddigi életét. Kezdjen új életet! Tegye hasznossá magát. Jótékonykodjon, önkénteskedjen. Költözzön el, akár külföldre, fejlődő országba. A környezetváltozás már majdnem új élet. Váltson munkahelyet, foglalkozást. Valami újat, alulról, a semmiből megtanulva, felépítve. Keressen új hobbit. Alkosson. Fessen, modellezzen, fotózzon, írjon blogot, műveljen földet, javítson gépeket.
Szerezzen egy kutyát egy menhelyről, és vállaljon érte felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!