Lúzernek tartotok egy ilyen férfit?
27 éves
édesanyjával lakik
nettó 180 ezret keres szakmában dolgozva
nincs kocsija, jogsija sem, gyalog vagy busszal közlekedik
nincsenek barátai, nem jár el sehova, szabadidejében netezik és meccseket néz
nem volt még barátnője, pár lánnyal kavart rövid ideig, egyikből sem lett kapcsolat
nincs túl sok motivációja az élethez, nem tudja mihez fog kezdeni
depresszív, magába forduló, fásult
külsőre átlagos, 190 cm magas, vékony testalkatú

Nem lúzer, hanem mentális beteg.
Én ezeken javítanék - egy jó pszichológus, (vagy egy csaj) csodákra képes - mert ha így marad, csak egyre rosszabb lesz:
"
- nincsenek barátai, nem jár el sehova, szabadidejében netezik és meccseket néz
- nem volt még barátnője, pár lánnyal kavart rövid ideig, egyikből sem lett kapcsolat
- nincs túl sok motivációja az élethez, nem tudja mihez fog kezdeni
- depresszív, magába forduló, fásult"

Egy kicsit gáz, de igazából csak az, ha valaki a lehetőségei ellenére ennyire elhagyja magát, ennyire lejjebb adjon.
Változtass rajta, amíg van rá lehetőséged.

Nem mondanám hogy "elhagytam magam", mondjuk nem tudom hogy értetted ezt, de pl ápolt vagyok, igényesen öltözöm, sőt edzeni is szoktam. Személyiségre pedig mindig ilyen magamba forduló, társaságkerülő voltam mióta az eszemet tudom, már 10-12 évesen is inkább olvastam ahelyett hogy kimentem volna játszani a többiekkel.
Az önálló egzisztencia hiánya zavar leginkább, de azon sehogy sem sikerül változtatni, ennek a keresetnek is örülnöm kell, pedig ahhoz hogy önálló legyek minimum 2x-3x ennyi kellene. Nem választottam jól szakmát, másikat tanulni pedig egyelőre nincs motivációm.

#16 Motivációra ne várj, erőfeszítés kell. Nézz szét a szakmai lehetőségek közt: mi az, ami érdekel és még jól is keresnél vele? Próbálj egy olyan szakmát keresni, amivel úgy megtalálnád ezt az arany középutat - viszonylag jó fizu és kedv is akad hozzá. De mielőtt új szakmába kezdenél: biztosan szétnéztél mindenhol, tényleg nincs egy jobb állás, jobb lehetőség a jelenlegi szakmádat illetően, amivel többet tudnál keresni? (Bár ha ennyire zavar, akkor ezen már gondolom túl vagy)
Eredeti kérdést illetően pedig: hát nem tudom. A magasságod, külsőd, vékony testalkatod az nagyrészt genetika. Azt mondtad jársz edzeni is, tehát gondolom nem te vagy a legvéznább a korcsoportodban, én emiatt abszolút nem néznélek lúzernek. Barátnőd nincs, de kavartál már lányokkal szóval az akaraterő ott van, probálkoztál, nem jártál sikerrel - szerintem ebben sincs semmi lenézendő.
Kocsi/jogsi ha a pénz miatt nincs, azt teljesen meg tudom érteni. Én majd csak akkor fogok nekifutni a jogsinak, ha tudom, hogy magamtól telne is rá.
Én itt egyedül a szociális élet hiányát látom úgy igazán problémásnak: ennek igazából kismillió oka lehet, nem véletlen, hogy minden nap kikerül vagy 3-4 ilyen kérdés a gyakorira. Kérdezd meg magadtól a kérdést: miért nincsenek barátaid? Aztán járj végig minden egyes okon ami felmerül benned. Ha a külsőd zavar, akkor változtass rajta, ha pedig nem lehet és amiatt ítélnek el, akkor olyanokkal ne barátkozz. Ha visszahúzódóbb vagy és ez gátol meg benne, akkor próbálj meg csökkenteni a gátlásaidon, de igazából ennek a magába forduló életvitelnek is számtalan oka lehet, ezen segíthet szakember(pszichológus), életmód változtatás, de egyébként a legjobb az ha magadtól megpróbálsz barátokat szerezni, aztán vagy összejön vagy nem, de mindenesetre a semmitől csak jobb lehet. Ha pedig találsz néhány jó barátot akkor hirtelen az életed is jobbra fog fordulni: lesz aki lekösse a figyelmed, akivel lóghatsz, megoszthatod gondolataid, beszélhettek akármilyen hülyeségekről amikről csak szeretnétek, ez majd fog adni motivációt meg életkedvet. Csak az elején nehéz, elkezdeni a legnehezebb, utána már könnyebben fog menni - ez motiváljon téged. Az, hogy pontosan hol keress barátokat már kicsit nehezebb, én se mindig tudok rá épkézláb választ adni, de a hobbi egy jó kezdés: ha van közös téma akkor könnyen el lehet társalogni. Szóval olyan helyekre járj, ahol magadhoz hasonló emberekkel találkozhatsz: ha szeretsz meccset nézni, akkor járj meccsekre. Nem feltétlen nagy meccsekre gondolok ilyen nevezetes stadionokban, lehet az valami kisebb közösség, kisebb rendezvény is. Amúgy meg annyi kisebb rendezvény létezik, én például a múltkor valami olyan versenyt láttam hogy a szenet kellett tolni talicskában valami bánya mellett. El nem tudom képzelni, hogy kinek a fejéből pattanhatott ez ki, de pont ez a lényege: akkora ökörség, hogy senki se tudja komolyan venni, aki oda elment az valószínűleg csak nevetni, szórakozni, csevegni ment oda, hogy jól érezze magát. De vannak még falunapok, kisebb koncertek, biciklis turnék, nézz szét neten aztán ami felkelti az érdeklődésedet és pénzben se fáj annyira, próbáld ki, mondom: a semmitől csak jobb lehet.
Ha van erőfeszítés a dolog mögött, törekszel arra, hogy jobb legyen és nem csak az élettől várod a sült galambot, akkor nem vagy lúzer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!